Bohové a bestie

Bohové a bestie https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/227609/mid_bohove-a-bestie-227609.jpg 3 65 17

Alex Morrowová série

< 3. díl

Nejlepší britská detektivka roku 2013. Je týden před Vánocemi. Na rušnou pobočku pošty v Glasgow vtrhne lupič s kalašnikovem a přinutí zákazníky lehnout tváří k zemi. Jeden upravený starší muž se náhle zvedne, svého tříletého vnuka přenechá cizímu člověku a jde pomáhat lupičovi. Mlčky plní pytle penězi a nosí je ke dveřím. Otevře dveře, pokyne hlavou a jako by to bylo už předem dohodnuto, rozstřílí staříka na kusy. Když vyšetřovatelka Alex Morrowová dorazí na místo činu, zjistí, že poštovní alarm byl ještě před přepadením deaktivován. Prvotní vyšetřování ukáže, že nikdo ze zaměstnanců na ozbrojence nemá žádné vazby. Ani starému pánovi se v podstatě nedá nic vytknout – inspirující, celý život bojující za sociální spravedlnost. Pátrání po střelci dovede Morrowovou do podivného světa stranické politiky a života Davida Gillespie, populárního politika, jehož sexuální výstřelky dělí politickou scénu na dva tábory. Ať se děje cokoliv, Morrowová netouží po ničem jiném, než se vrátit domů k manželovi a svým dvojčatům, než pochopí, co vyšetřování případu znamená: žádný kout města není bezpečný a její angažovanost bude větší, než by si kdy myslela.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Panteon
Originální název:

Gods and Beasts , 2012


více info...

Přidat komentář

Pavlína2019
28.02.2021 2 z 5

Zajímalo mě, jak to dopadne. Trochu obyčejná kniha. Na politiku moc nejsem.

Renca.ch
27.06.2020 odpad!

Hrozné,chaotické,nezáživné, nelogické a překombinované zpracování,špatně se to četlo, od této autorky už nemam zajem nic dalšiho číst.


iveta3689
23.06.2020 2 z 5

Detektivní vyšetřování v knize prakticky nebylo, jen ho autorka zmínila na pozadí. V příběhu šlo vlastně jen o osobní příběhy několika postav, popis policejní stanice a střípky z jednoho města během Vánoc.

mol378
19.03.2020 5 z 5

Líbilo se mi to. Není to zrovna akční thriller, dokonce i ta detektivní stránka je tam na vedlejší koleji, takže kniha může zklamat toho, kdo tohle očekává. Je to spíš kriminální román o prorůstání politiky, nelegálního byznysu a policie, a je to velmi dobře popsáno. Ty poměry ve stranickém štábu jsou přesné, to, jak o názoru na politika a jeho oblibě a tím pádem volitelnosti rozhoduje hlavně PR a schopnost jeho a jeho týmu ze všeho vybruslit, vyvyhrožovat se, případně vyplatit, většinou něčím jiným, než penězi, něčím, co ty peníze později přinese, něčím, co lidi zaváže a budou sloužit. Je to deprimující, ale pravdivé. Odhoďte iluze a čtěte.

Johhanka79
20.02.2020 4 z 5

Zatím asi nejlepší díl, nevím, jsem z této knihy nějak.... Stejný postup, stejná nespravedlnost... nic veselého... po přečtení této knihy nic moc nálada. Po druhé bych nečetla.

Henry_1986
03.03.2019 3 z 5

Příjemná, průměrná,oddechová literatura.:-)

babicka_amalka
08.08.2018 2 z 5

plný souhlas s dzafik; říkala jsem si - do třetice - ale byla nejhorší z těch tří a dočítala jsem s největším sebezapřením; další kniha autora už u mě šanci nedostane; je plno mnohem lepších, i bez ocenění "nejlepší britská detektivka roku 2013..." - to musel být asi dost slabý rok, když tohle bylo nejlepší ;-)

Allena24
16.05.2018 4 z 5

Toto byla má první kniha od Denise. Možná proto dávám o hvězdičku navíc za závěr, který mě i trochu pobavil.

Schamila
14.05.2018 3 z 5

Dalo se to, ale nebylo to ono, chyběl tomu ten šmrnc z předchozích dílů. Tak si počkám na další díl, který v červenci vyjde. Ale hůl nelámu, vždy je dobré objevit něco nového....

hana2111
04.03.2018 2 z 5

Ani treti dil me nepresvedcil o kvalite serie. Naopak si myslim, ze byl zatim nejslabsi. Pro me jeste vetsi chaos, iracionalni dejove linky, zklamani z "kladnych" hrdinu, atd. Skoda...

dzafik
24.10.2017 3 z 5

Tak z téhle knížky jsem rozpolcená..možná až i trochu vytočená. Celou dobu se člověk snaží přijít na to, jestli se stařík s lupičem znali, jaký byl motiv atd., aby se ve finále řešila nějaká politcká kauza a vysvětlení vyloupení se odfláklo, jak nejvíc to šlo?! Nechápu, jak tohle mohla být nejlepší britská detektivka roku 2013..

zelenoockaa
09.09.2017 1 z 5

Už dlouho jsem se takto nenudila...

konicekbily
02.05.2017 3 z 5

Nějak jsem autorce moc neporozuměl. Smotala dohromady politiku, konspiraci, defraudaci, exil, vraždu a nevyšlo jí to.

bigben
23.03.2017 4 z 5

Jiný styl než severské, do kterých jsem se teď začetla. Příjemná změna. Několik příběhů, které se nakonec propojí, i když pro mě dost překombinované.

mulder
23.02.2017 3 z 5

Zkusil jsem i třetí knihu z této série, stále jsem dával autorce šanci, knížky neodkládám, dočetl jsem, ale už nemůžu jinak, než zapomenout na tuto autorku a její knihy. Oceňuji snahu a práci, ale spokojen nejsem.

RadimWiniarski
09.02.2017 2 z 5

Nevím jak přesně zhodnotit to, co jsem právě přečetl. Koupil jsem si knihu, která se nazývá detektivkou? Ano! Šlo však o detektivku? Nikoliv! Toto dílo by se dalo nazvat slabším politickým dramatem, které se rozjíždí neskutečně dlouho, představuje nám několik, snad i desítek postav, které se člověku určitě ze začátku budou plést. Což mě přivádí k hlavní postavě Alex Morrowové, která nejen že nedostává tolik prostoru kolik by si zasloužila, ale její tzv. pátrací linka je neskutečně nudná a nezáživná. Jako hlavní problém však vidím jak už bylo řečeno ten případ vraždy. Je zde naprosto zbytečný. Věřím tomu, že pokud by tam vlastně nebyl, dílo by bylo možná i čtivější. Mé celkové hodnocení bude nižší né z důvodu, že kniha by byla vyloženě špatná, ale z důvodu že jsem nedostal co jsem si koupil, a to detektivku.

eiramka
08.06.2016 2 z 5

Nemůžu se zbavit dojmu, že v téhle detektivce se něco "ztratilo v překladu". Netvrdím, že bych tu nacházela věty, které rvou uši - ale přesto tam něco skřípe a hlavně některé dialogy jsou velmi podvné ....Co se týká děje samotného - Alex Morrowová, matka dvojčat, vyšetřuje vraždu na poště a přitom narazí na korupci v policejních řadách, zamotá se vám do toho pár britských komunistů a proradný politik, který čelí skandálu. Je to tak trochu zmatené a splácané dohromady - no ale dočetla jsem to až do konce, takže - úplná hrůza to není, ale jsou lepší detektivky.