Alchymie a theurgie svatého ohně

Alchymie a theurgie svatého ohně https://www.databazeknih.cz/img/books/95_/95272/mid_alchymie-a-theurgie-svateho-ohne-p0M-95272.jpg 4 6 2

Autor předkládá k zamyšlení obraz vědění dávných předků, umožňující přinést mnohé odpovědi, které lidstvo dosud neúspěšně hledá. V centru jeho zájmu je tentokrát věda hermetická a její součást - alchymie.

Přidat komentář

Metroušek
27.07.2017 1 z 5

Zcela spekulativní kniha, která se zabývá vnější alchymií a pomíjí alchymii vnitřní. Obávám se, že vnější alchymie, pokud kdy měla nějaké úspěchy, je dnes zcela mrtvá, a z těch trošek informací, které zejména po evropské alchymii zbyly, nelze nic nespekulativního rekonstruovat. Pak zbývá jenom fabulace, včetně "podrobného" vylíčení technologií tzv. Atlantidy (sic!). Podle mého názoru jediná alchymie, kterou dnes lze z knih zkoumat, je čínská taoistická a indická jógínská vnitřní alchymie. Na jejich nejvyšších stupních se zřejmě lze dostat také k vnější alchymii, ale to už bude poněkud jiná věc, když už bude adept vědět, jak svět funguje, tedy jako Mája.

Nibiru
12.08.2013 5 z 5

Člověku se při čtení této knížky úplně otevřou oči, protože si uvědomí, jakými nesmysly byl krmen v letech studia a naopak získá úctu k minulosti a k vědění dávných zaniklých civilizací a národů, které byly v mnoha ohledech k Přírodě mnohem blíže než my a v mnoha ohledech byly mnohem technicky vyspělejší než my. Je dobře, že konečně někdo osvětlil, že tzv. hermetické vědy a magie nebyly žádné pavědy v našem "moderním" pojetí, ale zcela koncepčně pojaté nauky o Vesmíru, mikro-a makrokosmu a hlavně o duchovních potenciálech člověka, a které už jsou dnes zcela zapomenuty.


Kniha Alchymie a theurgie svatého ohně je v

Přečtených10x
Knihotéce13x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x