Zloděj vody

Zloděj vody https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12901/bmid_zlodej-vody-656d913289eed.png 3 9 3

Aelius Spartianus série

1. díl >

Egypt pod římskou nadvládou a záhadné úmrtí, k němuž došlo před mnoha lety Aelius Spartianus, římský voják, je císařem Diokleciánem vyslán do Egypta, kde má sepsat životopis jeho předchůdce císaře Hadriána. Při svém bádání Aelius narazí na záhadnou smrt Hadriánova milence Antinoa. Byla smrt mladého muže sebevraždou, nehodou, nebo šlo dokonce o vraždu? Aelius je při svém pátrání náhle sám ohrožen na životě. Vrací se do Říma, aby se pokusil najít Antinoovu hrobku a důležitý dokument, který se v ní má nalézat. Zlo, které kdysi připravilo o život Antinoa, totiž nezemřelo. Je stále živé a ohrožuje celou římskou říši...... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Metafora
Originální název:

The Water Thief , 2007


více info...

Přidat komentář

Hade
05.05.2023 1 z 5

Četlo se velice špatně, vůbec to není můj styl. Knihu jsem opustil po sto stranách a nedočetl.

braunerova
06.06.2015 4 z 5

Nepřestává mě překvapovat, jak objektivně a s jakou důkladností popisuje autorka římské impérium, nezapře se v ní vystudovaný archeolog. Hadriánův Chlapec, jeho město a chrám, ba dokonce Hadriánovy mince se znovuzrozením jsou historická fakta.
O detektivovi a historikovi Aeliovi Spartianovi jsem vše napsal ve Vyvolávači ohně (který se mi líbil více), tak přidávám jen jeden jeho citát:
"Na rozdíl od toho, co by rádi tvrdili životopisci, historie umírá zároveň se životem protagonisty. Zbytek je - tak nebo onak - vždy jen výmysl a legenda."


Peter.Melon
02.07.2014 3 z 5

Celkem dobrý a zajímavý historický román.Snad jen se trochu hůře čte...