A tomu se mám smát?

A tomu se mám smát? https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26105/a-tomu-se-mam-smat-26105.jpg 4 55 7

Hugleikur Dagsson je z Islandu. V zimě svítí na Islandu slunce jen tři hodiny denně. V létě na Islandu slunce vůbec nezapadá. Islandský národní nápoj se jmenuje „Černá smrt“. Islandské národní jídlo je shnilé žraločí maso. Na Islandu je tato kniha kultovním bestsellerem. Měli byste se sami sebe zeptat: A TOMU SE MÁM SMÁT? Knížka brutálních kreslených vtipů, které opravdu, ale opravdu nejsou vhodné pro děti.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Humor , Komiksy

Vydáno: , Volvox Globator
Originální název:

Should you be laughing at this?


více info...

Přidat komentář

anna68
24.09.2020 5 z 5

drsný humor pro otrlé

DK197
05.05.2019 2 z 5

Tohle se někomu líbit určitě bude, protože vím, že určití lidé takový humor preferují. U mě je to u většiny ne, u dalších rozhodně ne. Jde tu o černý, brutální a prvoplánově sprostý humor. Ale přiznám, že minimum potěšilo i mě.

Příklad:
Manžel třetí osobě: "Tohle je moje manželka Helena."
Manželka: "Jmenuju se Eva".

Manželka k manželovi, co přišel z práce: "K večeři je hovězí."
Manžel: "A kde jsou děti?"

Takže přivřu oko a úplně to neodsoudím. Ale ať chvalořečí jiní. Většina se nedá... Ale aby to nevypadalo, že ty otrlejší všechny odsuzuji - celnice, svatební obřad a "za pět minut začínají Přátelé..." mě taky dostalo. :-)


Palivo
02.02.2016 4 z 5

Tuhle knížku mi dal do ruky kolega Pečivo, když jsem šel u něho v Německu zašvihat porcelán a říkal „vono to je docela trapný, jeden džouk a nic víc“. Jenže já mám daleko lepší smysl pro humor než on, takže jsem se zasmál asi třináctkrát, což mi dost pomohlo při kadění, protože vždycky jak jsem se zasmál tak ze mě vylétlo hovínko. Nakonec toho bylo tak moc, že jsem musel splachovat dvakrát a otevřít okno. Splachování na dvakrát je celkově dost otrava. Někdo by měl místo iPhonů raději vymyslet nějakej kaditobogán, kterej by spláchl všechno najednou. Ušetřilo by to lidem dost času a ten by potom mohli věnovat něčemu důležitějšímu, třeba pomoci postiženým štěnátkům nebo slepým poníkům.

Abych tedy došel k nějakému resumé, A tomu se mám jako smát je perfektní kniha ke kadění v Německu (potažmo i v Rakousku), o dost lepší než třeba Stendhal nebo WC Duck. Vtipy jsou na úrovni 14letého potencionálního psychopata a i když se sem tam objeví nějaká suchařina suchá jako zip, pár zášlehů bestiality to vždy zachrání.

TheCiko5
07.09.2014 5 z 5

Díky této knize,kterou občas za sychravých nejen podzimních večerů přibalím s sebou do tramvaje,se usmívám,či dokonce směju,jako kdyby žádný sychravý nejen podzimní večer nebyl.

zazvorek
19.07.2014 4 z 5

Opravdu brutální humor pro otrlé. Ale pokud v sobě máte aspoň trochu zvrhlosti, tahle sranda na hraně (a možná za ní) vás neskutečně pobaví.

Daxie L. Jesus
18.02.2013 3 z 5

Nehorázně nehorázná nehoráznost!!!

jasmína
12.02.2012 1 z 5

Knihu mi doporučil kolega, kkterý se u ní šíleně smál, ale můj šálek kafe to rozhodně není. Každý máme holt jiné oblíbené knihy a tak to má být !!

Štítky knihy

brutalita kreslený humor černý humor islandská literatura

Autorovy další knížky

Hugleikur Dagsson
islandská, 1977
2008  77%A tomu se mám smát?
2010  81%A tohle má být legrační?
2009  84%A to je nějaký vtip?
2019  83%Jste nuly
2013  77%Lidové fláky

Kniha A tomu se mám smát? je v

Právě čtených1x
Přečtených70x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce25x
Chystám se číst18x
Chci si koupit3x