...Á propos... / Rybydobre

...Á propos... /  Rybydobre https://www.databazeknih.cz/img/books/empty_bmid.jpg 2 1 1

Přidat komentář

kapr
09.12.2019 2 z 5

/Pracovní verze - rozpracovaná anotace a základy komentáře/

Dostal se mi do ruky včera na třídním srazu do ruky útlý svazeček drobných knížek. Nejsem pravidelným čtenářem tohoto žánru. Proto mi i hodnocení dělalo velké potíže. Nakonec jsem si řekl, že nějaké hodnocení bych knížce přidělit měl, něco za odvahu, a našlo se tu a tam i něco, co se mi docela líbilo, nebo spíše zaujalo.

/ Vložené jsem raději po chvíli uložil tak, aby nehrozilo, že to budu nucen psát znova. Velice mne překvapilo, když jsem chtěl anotaci dokončit, že se mi zobrazilo upozornění, že kniha dosud není schválena, a další úpravy budu moci provést až potom co proběhne. Obvykle ten kdo knihu vkládal, měl po celý den možnost se k ní vracet, a údaje upravovat. Tak nevím. Až to proběhne, tak anotaci doplním, a tento odstavec z mého komentáře smažu.
Teď, dokud ještě mám to nadšení, sem vložím zbytek anotace tak, abych neztratil energii, a po schválení knihy text na konec anotace překopíroval. /

Následuje druhá polovina anotace, která přežila - je věnována druhé části knihy, jejímž autorem je Michal Žurovec.

Názvy textů:

Na rozchod uvaž mi motýla, Daleko víc, V kopřivách, Promis, Gordon, Literát, Věčná zima, Loď, Bez očí, RYBYDOBRE

Literát

Učí se o něm svět
v povinné četbě někdy od základní školy,
napsal pár krásných vět
udělal z politiků voly.
Má jednu ulici
a mezi králi pomník,
a když má opici,
tak u něj brečí hrobník.
Psal krásné básně,
někdy doma, jindy v base,
s kyticí vášně
líbal ženy útlé v pase.
Vánoce v hospodě
a Valentýna v práci,
s žaludkem na vodě
si po kravatě zvrací.
Literát umělec,
básně jak čisté víno,
složme se na věnec,
ať začne další kino.

Snad se mezi vámi najde někdo, kdo knihu má, nebo ji četl, a bude povolanější a knihu spravedlivě ohodnotí. Mně osobně, jak jste asi poznali, se nejvíce líbil právě onen Literát, který by si zasloužil rozhodně více, nežli ty dvě hvězdy, které jsem - více méně z opatrnosti - dal celé sbírce.
-
Děkuji moderátorce / moderátorovi za dohledání ISBN. Zřejmě jsem měl být trpělivější a pečlivější.
Přesto. Dnes ráno jsem vkládal anotaci. Pečlivě jsem si s tím vyhrál, snad přes hodinu, a jsem hluboce přesvědčen, že se mi ji i podařilo uložit, protože jsem se ke knize opakovaně v průběhu rána vracel. Pravda moje anotace ke knížce o 29 stránkách byla poněkud rozvláčná. Přesto si nedokážu představit, že by jí kdokoliv úmyslně a bez upozornění smazal. V každém případě už vždycky uložím ke knize jen pouhé minimum. Teprve po několika dnech začnu vkládat jakékoliv další informace. Anotaci si nejdříve celou dokončím a uložím na svém počítači, a teprve potom ji přesunu ke knize na DK.
-
Úkol:
Musím dodělat, respektive znovu napsat, (přinejmenším velice stručně,) první polovinu anotace k této knize, o který, (dal mi více než hodinu práce,) jsem záhadně přišel.
Druhou polovinu anotace jsem uložil do toho komentáře o pár řádek výše.

Úplně nejdříve se tomu budu ale moci věnovat ve čtvrtek večer 12.prosince. Do té doby jsem nepřetržitě zapřažen jinými povinnostmi.

Štítky knihy

česká poezie

Autoři knihy

Kniha ...Á propos... / Rybydobre je v

Přečtených1x