A Iulia vyzvala bohy na souboj

A Iulia vyzvala bohy na souboj https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521094/bmid_a-iulia-vyzvala-bohy-na-souboj-5A5-521094.jpg 5 5 1

A Iulia vyzvala bohy na souboj je druhým a závěrečným dílem Posteguillovy série o římské císařovně Iulii Domně, která ve světě zaujala více než čtyři miliony čtenářů. Udržet se na vrcholu je mnohem složitější než vrcholu dosáhnout. Iulii se sice podařilo stát se římskou císařovnou, vinou zrady a rodinných svárů ale může všechno přijít vniveč. Aby toho nebylo málo, lékař Galénos Iulii diagnostikuje to, čemu se řecky říká karkinos a v latině Římané nemoc nazývají cancer, rakovina. Krutý střet mezi jejími dvěma syny vede Iuliinu dynastii do záhuby. Kdokoli jiný by se při fyzické i morální bolesti, kterou trpí, vzdal. Pohromy se kupí jedna za druhou, až má Iulia pocit, jako by bojovala proti samotným bohům. Příběh lásky silnější než smrt a vášně schopné překonat všechny myslitelné zkoušky vede i uprostřed chaosu Iulii k vykoupení. Nic není ztraceno. Souboj o moc nad impériem pokračuje.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Bourdon
Originální název:

Y Julia retó a los dioses , 2020


více info...

Přidat komentář

tereza1198
02.04.2024 5 z 5

(SPOILER) V prvním díle se Iulii Domna prodrala k moci a v druhém zjistila, že je o moc těžší si ji udržet.
Druhý díl byl skvělý. Ubylo popisů bitev, charaktery se vytříbily. Intriky v císařském paláci a rozkol v císařské rodině. Synové císařovny nám dospěly a zatoužily po krvi. Hlavně toho druhého.
Byla jsem trochu rozpačitá z postav bohů, kteří zasahují jako plnohodnotné postavy a vystavují Iulii zkouškám. Vůbec celá část v Hádu byla prapodivná. A představa, že římští zbožštělí císaři žijí někde spolu na Olympu mi přišla úsměvná. Určitě si mají o čem povídat, když se jich polovina povraždila navzájem. Ty rodinné večery musí stát za to. Iulii Domna si tam určitě dobře popovídá s Livií Drusillou.
Ale až na tuhle nadpřirozenou část byla kniha neuvěřitelně čtivá a líbila se mi. Po delší době kniha od které jsem se neodtrhla.

Autorovy další knížky

Santiago Posteguillo
španělská, 1967
2022  85%Já, Iulia
2018  74%Noc, kdy Frankenstein četl Quijota
2023  100%A Iulia vyzvala bohy na souboj

Kniha A Iulia vyzvala bohy na souboj je v

Právě čtených1x
Přečtených6x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce32x
Chystám se číst7x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x