52 změn

52 změn https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/215647/mid_52-zmen-215647.jpg 4 40 9

Kniha 52 změn vás během 52 týdnů krok za krokem naučí jednoduché metody, kterými zcela změníte svůj život a své návyky. Postupně, jednou malou změnou týdně, až ke konečnému výsledku. Pomocí nových návyků si tak budete moci uspořádat svůj soukromý i pracovní život dle snadných a účinných principů...

Přidat komentář

VanillaScent
17.05.2023 2 z 5

Klasická seberozvojová kniha. Její výhodou však je, že neobsahuje až tolik vaty okolo a že přímo nabízí konkrétní úkoly. Úkoly samy o sobě nejsou až tolik objevné - jak už bylo zmíněno níže, většinu podnětů budete znát z jiných seberozvojových zdrojů. Knihu lze ale pojmout jako pracovní sešit - vybrat si několik změn, které jsou pro vás v daný moment relevantní, a po jejich zvládnutí se přesunout k jiným úkolům. Všech 52 změn během 52 týdnů je samozřejmě nereálných a navíc v rozporu s autorovým minimalistickým zaměřením.

Verucha
18.12.2021 2 z 5

Hezké, ale nic objevného


bacouch
11.04.2019 3 z 5

Hodnotila bych asi tak 3 1/2 *. Kniha zajímavá, ale upřímně, kromě asi dvou kapitol nic objevného nepřinesla. Pro mě je mnohem zajímavější kniha na toto téma https://www.databazeknih.cz/knihy/jak-vycvicit-divokeho-slona-a-dalsi-dobrodruzstvi-na-ceste-bdelosti-276265

Alena_S
29.11.2017 4 z 5

Pěkně stručné a podnětné. Ne vždy / u každého 100% či rychle proveditelné; takže bych soupis asi nedoporučila jako závaznou "misi za šťastný život", ale spoustou věcí se lze inspirovat, nebo se nad nimi aspoň zamyslet. Stojí za nahlédnutí, je to rychlé čtení. ;-)

Felsenberg
24.02.2017 5 z 5

Skvělá kniha. 52 kroků, každý jednou týdně ke změně k lepšímu. Pan Babauta mi mluví z duše. I já tak postupuji.

pkweb.eu
20.09.2016 3 z 5

Ač není tato kniha, oproti většině podobných, tak zdlouhavě rozepisovaná, přesto mě zdaleka nenadchla. Některé postřehy určitě mají něco do sebe, ale přijde mi to, že si stačí přečíst obsah. Navíc natažení na 52 rad, kdy jedna je "ukliďte si poličku", druhá "ukliďte si stůl", další "ukliďte si pokoj", pak "ukliďte si skříň" a ještě další a další, je zbytečné a až trochu trapné. Dále rady typu "naučte se utrácet víc, než vyděláte" a podobné mi tedy nepřijdu nikterak objevné.

martin3683
23.10.2015 2 z 5

Těch 52 rad je vcelku fajn. Všechny dávají smysl, jsou rozumné a pokud podobnou literaturu či časopisy jako Forbes apod. čtete déle, tak jste se s většinou z nich už setkali.

Jsou tedy fajn, ale je jich prostě moc a jsou navíc povrchně pojaté. Neznám nikoho, kdo pojede každý týden nový návyk a bude si hlídat i ty staré. Lepší by bylo vzít tak 5 nejdůležitějších a dokopat čtenáře k tomu, aby si je osvojili. Do detailu je popsat, aby i ti méně chápaví vzali smysl té změny za svůj.

Takto je pro vás kniha jen plná stresu z toho, co vše byste měli změnit, abyste byli "šťastní" - alespoň z pohledu autora - ale kvůli přehlcení ze spousty úkolů v knize to nikdy nedotáhnete do konce. Knihu nakonec zahodíte a nebo radši někde schováte, aby vám nepřipomínala váš nezdar.

Pistácie
25.01.2015 5 z 5

Tato kniha nutí člověka k zamyšlení. Hluboce se zamyslet nad sebou, svým životem. Nad tím, zda vše dělám tak, jak doopravdy chci. Zda neplýtvám časem nad zbytečnostmi, nad tím, co už se mi nevrátí. 52 změn je kniha, která skutečně ukáže, zda jsme takoví, jací bychom chtěli být a vše děláme s láskou, nebo protože musíme, že nás to nutí, nebo jsme na tom dokonce závislí ....

Uvědomila jsem si, kolik x hodin jsem strávila nad něčím, co mě ani nenaplňovalo a do života mi to nic nedalo... rozhodně stojí za přečtení. Hodně zajímavých rad a názorů na život !!!

Matthias
30.12.2014 4 z 5

Ze všech motivačních textů, které Leo splácal na koleně mi tenhle připadal nejlepší. Spoustu zajímavých myšlenek i postřehů.