Zen a hotovo

Zen a hotovo https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/61794/zen-a-hotovo-zcela-jednoduchy-system-osobni-produktivity-61794.jpg 3 84 19

Podtitul: Zcela jednoduchý systém osobní produktivity. Nestíháte? Cítíte se zavaleni úkoly a v noci přemýšlíte, na co jste kde zapomněli? Vyzkoušejte Babautův naprosto minimalistický systém deseti jednoduchých návyků na zlepšení produktivity a osobní rovnováhy nazvaný Zen to done (ZTD). Lze jej zvládnout mnohem snadněji než nástrahy jiných komplexních systémů. Babauta rozvíjí ty nejlepší triky z metody GTD Davida Allena i návyků Stephena Coveyho a vytváří tak unikátně komprimovaný celek. Knihu přečtete za dva večery, ale může změnit celý váš život.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Jan Melvil
Originální název:

Zen To Done: The Ultimate Simple Productivity System , 2007


více info...

Přidat komentář

citronekodvedle
03.04.2024 4 z 5

Často se mi stává že si jdu číst knihu o něčemu co už vím, umím, dělám.... A tohLe je opět ten příklad. je ale hezké si to zopáknout a inspirovat se. Takže každý kdo má problém s tím že je zavalen prací, nestíhá ani osobní život, prostě je všechno pořád moc, tak je kniha přímo pro něj jako dělaná. Trošku jsem nepochopila strovnávání s jiným systémem o kterém jsem dříve ani neslyšela a sem tam byli takové ty zobecnělé anglické výrazy a to moc nemusím. Plus k doporučení zápisníku a organizování nebyly doporučeny klasické poznámky které máme každý v telefonu a hlavně keep od goole, které máte propojené telefon s mobilem dá se v nich psát, udělat seznam, malovat, uložit fotka i nahrát zvuk a ještě celý systém googke disku, se kterým se dá nádherně pracovat od kalendáře přes dokumenty až fotky. Knížka je tenká a uvnitř je spoustu dalšího volného místa, do dvou hodinek možná i dřív ji sloupnete jako malinu. Pak už jen záleží jestli si dáte 10 měsíční výzvu k tomu naučit se každý nový návyk.

hanavka
11.01.2024 4 z 5

Připomínka pro ty, kteří mají problém s time (task) managementem. Pro líné čtenáře stačí přečíst první 3 kratičké kapitoly - zbytek je nádstavba a opakování již řečeného. To ovšem může vyhovovat těm, co opravdu chtějí ve svém způsobu práce něco změnit. Je totiž jednoduché se do knihy dívat zas a znovu.


Lily101
31.12.2022 3 z 5

Inspirativní kniha.

Terezz1
29.11.2021 odpad!

Tohle se opravdu nepovedlo, lituji, že jsem si nepřečetla komentáře, než jsem si knihu koupila. Kniha je velmi krátká, ale stejně jsou na každé třetí stránce jen citace, následované další prázdnou stranou... A tam kde text je, pouze opakuje myšlenky jiných bez další přidané hodnoty.

Mothermoth
23.03.2021 3 z 5

Velmi praktická jednohubka pro ty, kdo nejsou připraveni číst mnohastánkové bichle. Dobře uchopitelné.

PietroGrencik
13.03.2021 3 z 5

Na túto tému odporúčam skôr Atomic Habits, alebo Konec Prokrastinace.
Kniha ale nie je zlá...
Mal som ju z knižnice.

Masox
13.08.2020 odpad!

Naprostá absence zkušenosti, inspirace, užitečnosti ...

BookMoth472
29.06.2020 1 z 5

Nepříliš povedený "výtah" z jiných knih o seberozvoji a produktivitě, který nemá naprosto nic společného s pojmem Zen. Kromě zavádějícího názvu kniha nepřichází s ničím novým. Přestože hovoří o snaze zjednodušit a vylepšit originální publikace, na které navazuje, nemá ve srovnání se zdroji zdaleka takovou přidanou hodnotu.

Pistácie
13.06.2019 1 z 5

Ne tohle ne. Přišlo mi, že se autor pořád motá v kruhu a opakuje dokola to samé. A odkazuje na Davida Allena. Chápu, že neustále omila, abychom si je nepletli a neměli pocit, že ho kopíruje. Ale přijde mi to na jedno brdo. Nic nového mi to bohužel nedalo.

HaltěvS
28.04.2019 4 z 5

Zen to Done je stručná kniha pro ty, kdo hledají jednoduchý návod pro lepší organizaci svého času. Dá vám tipy, jak si srovnat a vybrat z úkolů to, co skutečně povede k vašemu cíli. A jestli nějaký máte, rádi byste k němu došli, že?
Jsou to jednoduché rady, nečekejte žádné extrémně novátorské myšlenky. Některé tipy vám možná jen připomenou, že to co děláte, funguje i jiným. Najdete ale určitě i nové podněty pro lepší organizaci.
Jste-li skvěle organizovaný člověk, nejspíš takovou knihu ani nehledáte. Máte-li ale plnou hlavu úkolů a svazuje vás, co dělat dřív, abyste všechno co musíte a chcete stihli, zkuste ji. Pomůže vám uvolnit hlavu na soustředění na práci a tvoření, místo přemýšlení, co všechno musíte kdy udělat. Řiďte svůj čas na práci sami a nenechte se řídit podněty z okolí. Uvidíte, co vše pak stihnete.

SladkaK
11.11.2018 3 z 5

Kniha je takovým užitečným rádcem pro všechny, kteří nestíhají, cítí se pod tlakem a přetahují každý deadline. Zaujalo mě průvodní slovo, ve kterém se píše, že autor neopakuje jednotlivé myšlenky a díky tomu je kniha stručná a jasná. Odradilo mě, že to není pravda.

ji7967
15.01.2017 4 z 5

Protože jsem předtím četla knihu "Mít vše hotovo", velmi jsem uvítala shrnutí této knihy a mírné zjednodušení formou Zen a hotovo. Možná to někomu nic neřekne, nepomůže. Někdo však potřebuje dát své práci a činnostem systém. A k tomu je rozhodně kniha určená i nápomocná. Za mě fajn a nechávám v knihovně.

tarasnica
29.08.2016 odpad!

Nějak jsem knihu nepochopil. Pokud mám hodně emailů, tak si je mám roztřídit, pokud si chci něco pamatovat, mám si to napsat? To je teda objev.

jakub2696
02.01.2016 3 z 5

Z urcite casti me oslovila, ale podlemne neni vhodna pro nekoho kdo ma hodne organizacnich nalezitosti, neni to proste pro kazdeho, mozna o nekolik let venovano se GTD ano, kazdopadne zjistuju ze po letech pouzivani GTD jsem dospel k podobne jednoduchosti.

Teron
21.11.2015 5 z 5

V Davidu Allenovi jsem se ztrácel právě z důvodů, které Leo Babauta uvádí v ZTD. A zrovna tenhle svazek má tu kliku, že jsem ho četl jako první v době, kdy jsem s literaturou tohoto typu začínal. Pro začátečníky velmi podnětný, pro pokročilé milé připomenutí, které se vejde všude.

marlowe
20.08.2015 5 z 5

Taková milá a stručná příručka pro všechny, které trápí neschopnost nějak smysluplně se popasovat s problémem, zvaným HOSPODAŘENÍ S ČASEM.

yank3e
12.01.2013 3 z 5

Možná by byla dobrá spíš jako úvod k Mít vše hotovo Davida Allena. Takhle sama o sobě sice popisuje jakýsi systém, ale nevím, jestli je možné ho bez předchozí znalosti GTD používat tak, aby měl skutečně smysl. Snad když nemáte mnoho malých úkolů a jen si chcete udělat pořádek ve svých větších cílích?

lukasresl
07.11.2012 1 z 5

Zen a hotovo je celkem inspirující kniha, naneštěstí jsem se ale nezbavil pocitu natahování textu, opakování a hraní si s fontem, tak aby to autorovi na tu knížku vyšlo a mohlo to jít na pulty.
Obecně bych řekl, že je hlavně určena lidem, co často nečtou a snaží se je rychle zaujmout a "nakopnout". Nakopnout k tomu, aby o tom co dělají přemýšleli a aby si osvojili dobré pracovní/životní návyky. V tom může být pro mnohé lidi určitě přínosem.

Falvick
13.02.2011 4 z 5

Kniha je opravdu protkána radami které člověku změní život. Ale bohužel se nemohu zbavit dojmu, že je nutná předchozí znalost GTD systému od Davida Allena. Navíc mi připadne, že některé věci nejsou dostatečně vysvětleny. Přečtení knihy ve mě vyvolalo několik otázek ale v knize na ně odpověď nebyla. Musel jsem hledat na autorově blogu.
I přes všechny moje výtky je Zen a hotovo velice inspirativní kniha, která má potenciál změnit člověku život.

Autorovy další knížky

Leo Babauta
americká, 1973
2010  67%Zen a hotovo
2011  67%Soustředění
2010  69%Síla jednoduchosti
2013  70%52 změn
2012  57%Život bez starostí

Kniha Zen a hotovo je v

Právě čtených9x
Přečtených146x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených4x
Knihotéce58x
Chystám se číst72x
Chci si koupit15x
dalších seznamech2x