365 tipů pro vysoce citlivé lidi: Jak se cítit dobře po celý rok

365 tipů pro vysoce citlivé lidi: Jak se cítit dobře po celý rok https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/442901/bmid_365-tipu-pro-vysoce-citlive-lidi-ja-2rB-442901.jpg 4 20 10

Tato knížka se stane vaším přítelem a laskavým průvodcem po celý rok, od ledna až do prosince. Pro každý nový den v ní najdete originální inspiraci, jak si poradit se stresem a zahlcením smyslů, postupy, jak převzít kontrolu nad emocemi a zklidnit se, sebepečující meditace a mnoho dalšího. Den po dni budete získávat sebejistotu, naučíte se rozvíjet dary své citlivosti, řešit konfliktní situace, praktikovat soucit, nastavovat zdravé hranice sobě i druhým a nepřebírat na sebe pocity a emoce z okolí. Zkušená autorka vám nabízí strategie a doporučení, se kterými dokážete najít ztracenou rovnováhu. Tajemstvím spokojenosti vysoce citlivých lidí je schopnost zastavit neustálé přetěžování smyslového vnímání. Knížka Judith Orloff navazuje na bestseller Průvodce pro vysoce citlivé lidi a přináší řadu nových podnětů pro váš spokojenější a vyrovnanější život.... celý text

Přidat komentář

majáček
17.02.2022 5 z 5

Přítel, který může být mým dobrým životním průvodcem.

Nejvíce se mi líbil záměr z 12.4.

Záměr dne 12. dubna
--------------
Budu poslem dobra a naděje ve světě.
Vzkřísím k životu hodnoty a sny, které jsou
pro mě skutečně důležité, pokud jsem
na ně na své cestě zapomněl.

Rada, když mě přepadne strach, úzkost, bolest:
,, Nejsem sám.
Někdo nade mnou drží ochrannou ruku.
Když mé srdce zaplaví bolest,
najdu útěchu v duchovním světě.
Když mě přemůže strach,
otevřu se posvátným silám všudypřítomného soucitu.
Spočívám v náručí lásky.
Vše je v pořádku.

Dobrá rada:
,,Srdce ví, kdy má dost"
Uvědomuji si, že některé vztahy či situace musí skončit.
Budu naslouchat, co mi říká srdce, abych se dokázal
vzdát toho, co už mi neprospívá.

Kvítek84
04.02.2022 4 z 5

Pro mě kniha zvedající sebevědomí a vedoucí mě do laskavosti k sobě samé. Jakožto citlivý člověk snažící se celoživotně vyrovnat ostatním, jsem díky knize pocítila úlevu, že můžu být jiná. Pomalejší, míň stresuvzdorná, snadno vyčerpatelná. Je úlevné najít se na stránkách knihy, kterou napsala citlivá psychiatrička, čili erudovaná žena. Moc se mi líbí koncept jednoho tipu na každý den. Ne vždy jsem četla každý den, ale věděla jsem, že když budu potřebovat, můžu se o knihu opřít a uklidnit se. Zároveň mě baví žít podle ročních období a kola roku, s čímž autorka také pracuje. Kniha, ke které se budu rozhodně vracet, ani nedávám do knihovny, ale nechávám ji stále připravenou v konferenčním stolku.


DYRKA98
27.01.2022 5 z 5

Kniha byla plná zajímavých informací. Díky knize jsem pochopila kdo jsem, a jak se sebou zacházet.

sgjoli
31.12.2021 3 z 5

Na tuto knihu jsem narazila náhodou na Instagramu, a jelikož se tento titul obsahově týká tématu, které je mi blízké, rozhodla jsem se vyzkoušet.
Myšlenka téhle knihy je určitě zajímavá a tu chválím, líbí se mi. Sama jsem tu našla řadu textů, které mi některé aspekty života ukázaly trochu jinak, přiměly mne více přemýšlet o sobě samé, nebo mi pomohly si připomenout věci, které jsou třeba pro mne nějak důležité.
Ale faktem je, že ne všechny texty mi sedly. V některých radách a tipech jsem se jednoduše nenašla či jsem s nimi prostě nesouhlasím. To je ale zcela v pořádku, nikdo nejsme stejný jako druzí, takže to, co nesedlo mne, může určitě sednout jinému.
Pokud cítíte, že byste sami mohli být vysoce citlivým člověkem, za sebe mohu doporučit. Ale asi je potřeba ke knize přistupovat střízlivě a nečekat 100% zázraky a že tato kniha udělá vše za vás. Tato kniha má sloužit hlavně jako průvodce, který vám má jen pomoci pochopit některé věci o sobě samém. Chce-li člověk na sobě pracovat, v první řadě musí jít sám za sebou a nečekat, že to za něj udělá nějaká kniha či někdo jiný...

michaela.22
15.08.2021 5 z 5

Spousta užitečných tipů, které dokáží navést člověka na správnou cestu když tápe. Doporučuji všem kteří se zajímají o esoteriku a sebepoznání.

Medvědářka
13.10.2020 5 z 5

365 tipů pro vysoce citlivé lidi je něco, s čím jsem se ještě moc nesetkala. Ráda v něm listuji a hledámn odpovědi na otázky, když se potřebuji zklidnit.

Na každý den je tam pár slov, které vás uklidní, pozvbudí a dodají odvahu pro další vaše činy. Je to příjemné číst anebo si tím jen listovat, protože je to balzám na duši.

Jonna
05.10.2020 4 z 5

Dobrý pomocník a rádce, který je celý rok po ruce.

luciefeix
31.08.2020

velice dobrá kniha plná věcí k zamyšlení jak si zlepšit život a pohled na něj . S některýma věcma nesouhlasim , hodně jich praktikuji a na některých musím ještě zapracovat :)

Knižní střípky
15.07.2020 3 z 5

Myslím si, že tato publikace může být opravdu dobrým pomocníkem a rádcem pro lidi, kteří jsou až moc citliví a berou si osobně i věci, které by nemuseli. Jsou zde rady, které mají hlavu a patu ale narazila jsem i na věci které mě vůbec neoslovily, ale jak se říká, sto lidí, sto chutí.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.

Danago
18.06.2020 5 z 5

Tuto knížku budu mít u postele celý rok a každý den si přečtu, co je pro ten datum určeno. Už to čtu několik dní a přiznám se ,že jsem byla hodně zvědavá, tak jsem knížku prolistovala a četla si i různé jiné dny a jsem nadšená. Budu z ní čerpat nejen jeden rok. Knížka mě nejen hodně naučí, ale také mi rozjasní každý den. Rozčlenění na jednotlivé dny v roce je moc příjemný nápad.

Štítky knihy

rozvoj osobnosti, osobní rozvoj hypersenzitivita, přecitlivělost sebepřijímání sebezdokonalování

Autorovy další knížky

Judith Orloff
americká, 1951
2018  72%Průvodce pro vysoce citlivé lidi - Jak prožít šťastnější a vyrovnanější život
2020  80%365 tipů pro vysoce citlivé lidi: Jak se cítit dobře po celý rok
2020  90%Deník pro vysoce citlivé lidi

Kniha 365 tipů pro vysoce citlivé lidi: Jak se cítit dobře po celý rok je v

Právě čtených8x
Přečtených32x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce77x
Chystám se číst87x
Chci si koupit43x
dalších seznamech2x