Domácí kuchařka
Magdalena Dobromila Rettigová
Magdalena Dobromila Rettigová. Její nejslavnější dílo vyšlo v roce 1826 (první vydání) pod názvem Domácí kuchařka aneb pojednání o masitých a postních pokrmech pro dcerky české a moravské. ---------------- Vysvětlivky: kadeřník = kadeřávek libra = cca 0,5 kg lot = cca 16,5 g žejdlík = 0,4 l kaprle = nerozvité květní poupě, keře kapary trnité... celý text
5 | 31 | |
4 | 17 | |
3 | 6 | |
2 | 1 | |
1 | 0 | |
odpad | 0 |
Každý uživatel musí ohodnotit alespoň 20 knih, aby se jeho hodnocení začalo započítávat do výsledného hodnocení. Z toho důvodu se může lišit počet započítaných hodnocení ve statistice nahoře, se všemi hodnotícími níže.
Štítky knihy
kuchařky autobiografické prvky česká kuchyně
Autorovy další knížky
1986 | Domácí kuchařka |
1919 | Kuchařská kniha |
2015 | Kafíčko a vše, co je sladkého |
1881 | Malá domácí kuchařka |
1822 | Mařenčin košíček |