Vyhledávání uživatelů

Dlouho mi tu chybělo (a myslím, že nejen mě) vyhledávání uživatelů. Zprovozněno. Stačí nahoře v menu kliknout na odkaz "Uživatelé".
Zároveň jsem zprovoznil možnost editovat edice u knih.

Zdravím, přišlo by mi užitečné mít možnost vyhledávat uživatele nejen dle kraje, ale i dle roku narození. Hlavně s ohledem na čtenářskou výzvu letošního roku, ale mohlo by to být ispirativní i jinak - třeba dcera hodně čte, ale v místní knihovně už má v dětském oddělení vše co ji zajímalo přečtené, tak stále hledám novou inspiraci, co by ji mohlo bavit..
Text příspěvku byl upraven 08.04.18 v 18:36

@hana6084 - Asi mám delší vedení, ale nevidím v tom tolik spojitosti. Uživatelé dle věku - a tím inspirace od vrstevníků pro čtenářskou výzvu, či pro zvědavost, co čtou stejně staří (či jinak staří) lidé? Jestli chápu tedy...
Mám pocit, že by toto vyhledávání spíše pomohlo stalkerům (a lidem hledající si protějšek, možná). Ještě vedle roku narození filtrovat i pohlaví, výšku, barvu vlasů....

Hana, rok stačí zadať sem. https://www.databazeknih.cz/pokrocile-vyhledavani

@Naias - díky, no já už dle toho vyhledávala, ale asi jsem se blbě narodila :-( to bude vážně výzva.. Všechno, co mě zaujalo, jsem už četla :-(
Text příspěvku byl upraven 08.04.18 v 20:28

A ještě mi poraďte, jak najít ispiraci pro desetiletou slečnu.. jak najít něco zajímavého tak, aby v tom nebylo moc sexu, ale zase to nebylo moc dětinské :-( Dá se nějak vyhledávat dle doporučeného věku? Proto mě zajímalo co čtou ostatní stejně staří, i když uznávám, že ve starších kategoriích to asi nebude mít úplně význam..

Do pokročilého vyhľadávania je možné zadať rok narodenia a žáner. Pomocou štítkov sa dajú nájsť knihy pre deti podľa veku. Ale kombinovať sa to nedá.
https://www.databazeknih.cz/search?in=other&q=pro+d%C4%9Bti

Naias: V jakém vyhledávání se dá zadat rok narození? A ještě k tomu čtenáře?

Ja by som sa možno skôr spoľahol na rady iných čitateľov. Je tu široký záber záujmov a obrovská vzorka (aj keď asi nebude reprezentatívna) mnohí z nich sú rodičia,alebo starí rodičia.Poobzerajte sa po už založených vláknach,alebo sa (s citom) pokúste založiť nové (je ich tu už neúrekom). Alebo nahoďte udičku na 10-ročiakov (vláknom) a čakajte možno sa nejakí "chytia" a prezradia svoje čitateľské "slabosti".
Vyhledávání podle věku mi také spíše zavání tak trochu seznamkou, ale možná ze mne mluví osobní negativní zkušenost, protože už jsem byla několikrát oslovena za jiným účelem než debatě o knihách, a ne vždy to oslovení bylo zrovna společensky přijatelné :-). Navíc znám kupu vrstevníků, kteří čtou něco úplně jiného než já, takže jen rok narození není moc vypovídající údaj o tom, zda má někdo podobný vkus a doporučí mi něco, co by se mi líbilo... (čímž nechci nápad v žádném případě kritizovat!) Na doporučení knih se mi vyplatily všechny v ýše zmíněné funkce - štítky, podobné knihy, ale hlavně kdykoli třeba od někoho dostanu palec za komentář nebo mne zaujme jeho komentář u knihy, která se mi líbila, rozkliknu si jeho profil a podívám se na jeho další komentáře. Už jsem takhle několikrát narazila na knihy, které se mi velice líbily ,a které jsem nakonec - i přes kapacitní obtíže - zařadila do vlastní knihovny. Opalcování komentářů také nejednou vedlo k soukromé korespondenci a dalším knižním tipům, o navazování virtuálních přátelství nemluvě :-). Současně je zde na DK možnost dát si nějakého autora do oblíbených autorů a zvolit možnost být informován, vyjde-li mu nová kniha.
Vložit příspěvek