Železný král diskuze

Železný král https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/121195/mid_zelezna-vila-zelezny-kral-7NK-121195.jpg 4 452 452

Féria série

1. díl >

Železná víla série

1. díl

První díl skvěle hodnocené „young adult“ série s nádechem fantasy. Život šestnáctileté Meghan Chaseové se převrátí naruby, když se dozví, že jejího malého bratra unesly podivné bytosti do kouzelné země Férie. Ve snaze najít bratra se spojí s Ashem, zimním princem a svým nepřítelem, jehož chladná krása, statečnost a skrývaná zranitelnost jsou Meghan čím dál méně lhostejné…... celý text

Romány Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Iron King , 2010


více info...

Diskuze o knize (3)

Přidat komentář

Zelený_Drak
24.09.2015 3 z 5

Samaret, nejde o to, jaká kniha je, ale jak se prodává. To rozhoduje o vydání dalších dílů. A v YA fantasy je na malou kupní sílu velká konkurence.

Samaret
06.08.2015 5 z 5

je ironií, že tak skvělé knize odmítli vydat pokračování


Zelený_Drak
20.04.2015 3 z 5

V návaznosti na svůj a na Alédy komentář bych ráda objasnila, proč podle mě vadí, když anotace vyzrazuje podstatné momenty, ke kterým kniha spěje několik kapitol. Tahle knížka je určena převážně pro věkovou kategorii 10-20 let. To ale neznamená, že by se nenašla spousta starčích čtenářů (nebo spíš čtenářek). Problém je, že čím jste starší a čím víc máte načteno, tím snáz uhodnete, o co v knížce půjde. Vidět anotaci dřív, než jsem si koupila knížku, tak si knížku nejspíš nekoupím, protože, když jsem pak během čtení anotaci viděla, domyslela jsem si podle ní všechno podstatné (a to prostě kazí zážitek z četby). Ta anotace tedy odrazuje zajímavou necílovou skupinu čtenářů a není potom divu, že se knížka špatně prodávala a vyšly jen dva díly série.