Zajímaví pacienti diskuze

Zajímaví pacienti https://www.databazeknih.cz/img/books/62_/62696/zajimavi-pacienti-62696.jpg 4 17 5

Příběhy s lékařskou záhadou. Neobvyklé historky z ordinací a klinik uveřejňoval s velkým ohlasem během své novinářské praxe. Jako laik pronikl do tajů lékařské vědy a svůj odborný zájem spojil s uměním udržet čtenáře v napětí do poslední řádky.

Literatura světová Povídky
Vydáno: , Brána
Originální název:

The Man Who Grew Two Breasts


více info...

Diskuze o knize (1)

Přidat komentář

kapr
18.03.2018 5 z 5

Příprava komentáře:
Kniha mne velice zaujala. Po celou dobu jsem byl přesvědčen, že jde o dílo lékaře. Závěrečné zjištění, že autorem je novinář mne trpce zklamalo. Přesto si myslím, že mohu knihu s klidem doporučit, přístup autora je naprosto profesionální, a řekl bych, že ve všech případech staví na líčení skutečných příběhů specialistů z praxe.
Mnohé z nich mne zaujaly, a abych se přiznal, jeden z nich přede mnou otevřel i jednu hádanku, týkající se osoby, kterou jsem jako dítě dobře znal.
Myslím si, že knížka nás může poučit i o tom, že člověk se nikdy nemá vzdávat a při posuzování vlastních obtíží se má snažit hned zpočátku o komplexní pohled. Vždyť my sami známe své domácí zázemí nejlépe ze všech, a byť nám v oboru vzdělání chybí, můžeme na souvislost, která obtíže způsobuje ve výjimečném případě přijít i sami.

2018 04 02

Shodou okolností jsem s malým časovým odstupem narazil na podobnou knihu, která je podle mého soudu ještě, snad dokonce o celou třídu, lepší. Jde o
https://www.databazeknih.cz/dalsi-vydani/antropolozka-na-marsu-311004

Štítky knihy

lékařství

Autorovy knížky

1997  79%Zajímaví pacienti

Kniha Zajímaví pacienti je v

Přečtených27x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce11x
Chystám se číst8x
Chci si koupit2x