Údolí rozhodnutí diskuze

Údolí rozhodnutí https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44314/bmid_udoli-rozhodnuti-jhn-44314.jpg 4 149 34

Hlavním dějištěm tohoto generačního románu - rozsáhlé ságy rodiny Scottů - je Pittsburgh. Tam stojí jejich huť a v ní probíhá útrpný zápas mezi jejím majitelem Williamem Scottem a jeho odborově organizovaným dělnictvem. Děj se však později rozvíjí i v Londýně, Římě a dalších evropských městech a vrcholí líčením prvních měsíců okupace Československa hitlerovským Německem. Osudy Scottova rodu sleduje čtenář v těchto třech generacích od roku 1873 až 1941 - román končí vstupem Ameriky do druhé světové války po Pearl Harboru.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Práce
Originální název:

The Valley of Decision , 1951


více info...

Diskuze o knize (1)

Přidat komentář

JitkaVé
11.09.2021 4 z 5

(SPOILER) Dobrý den,

zajímá mě, co si myslíte, že se stalo na stránce 354, kdy Luisa oznámila Pavlovi třetí těhotenství. Pavel je z toho v šoku a tvrdí, že dítě už nechtěl. Jasně tam z toho vyplívá, že Luisa provedla nějakou nekalost.
Zajímá mě ale, jestli byla Pavlovi nevěrná, nebo zkrátka zařídila otěhotnění s Pavlem nějakým "podvodem". První variantě bych se vůbec nedivila vzhledem k tomu, jak se k ní Pavel chová. Ta druhá mi ale připadá trochu zvláštní, když přihlédnu k tehdejším způsobům ochrany před početím. Pavel by se neměl divit, že když se svou ženou "sdílí lože", může dojít k otěhotnění..
Jinak musím ještě dodat, že je mi Luisy upřímně líto. Ano, chová se strašně, ale v její situaci bych nechtěla být ani minutu.