Trajekt diskuze

Trajekt https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/366541/bmid_trajekt-hHK-366541.jpg 3 115 47

Vítejte na palubě Baltic Charisma Dvanáct set natěšených pasažérů se vydává na plavbu mezi Švédskem a Finskem. Jenže na palubě lodi číhá zlo. Trajekt se uprostřed noci ocitne v naprosté izolaci od okolního světa. Není kam utéct. Není jak se spojit s pevninou. A nikdo neví, komu může důvěřovat. Mats Strandberg míchá prvky sociálního realismu a nadpřirozena. V Trajektu nás podrobně seznámí s personálem i cestujícími. Se starou paní toužící po dobrodružství. Se zapomenutým zpěvákem šlágrů, který pořádá karaoke. S bývalým zaměstnancem lodi, který se vrátil, aby zde podivným způsobem požádal svou vyvolenou o ruku. S ostrahou dohlížející na každodenní chaos na palubě nebo s dvanáctiletými bratranci, kteří bývali nejlepší kamarádi, než mezi ně vrazilo klín rodinné tajemství. Vztahy jsou podrobeny zkoušce. Z obyčejných lidí se stávají hrdinové z donucení. Události této noci mohou probudit i to nejhorší, co v nich dřímá.... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Host
Originální název:

Färjan , 2015


více info...

Diskuze o knize (1)

Přidat komentář

kelve
26.11.2018 odpad!

Vážení čtenáři, knihu jsem si náhodně vybrala v knihovně pro zkrácení volné chvíle při rekonvalescenci. Zaujalo mě obalu "Švédský Stephen King". Po přečtení 110 stran jsem zvažovala zda číst dál. Cca 9 linií příběhu o postavách, kteří jedou trajektem, pravděpodobně je mezi nimi upír. Na 172 stránce se začínám bát už jsou tři pokousaní, 2 mrtví, 3 páry co se "muchlují". Z mého pohledu autor nezasadil upírský příběh do správného prostředí. Hlavní podstata děje - matky a syna - je popsána velmi málo a často jen v náznacích. Na konci knihy, přežije jen polovina hlavních hrdinů, s tím že další cestující na trajektu v podstatě nic netuší až do chvíle, kdy jsou vyzváni, aby si nastoupili do záchranných člunů. Upírská matka zabije syna, aby zachránila svět, a sebe upálí. Na konci je pak zmínka, že v jedné hrdince je nový život, který lační po krvi. Doufám, že autor nenapíše pokračování.
Závěrem musím konstatovat, že knihy od Stephana Kinga mají dost jinou úroveň a přirovnání na obálce Matse Strandberga ke Stephanu Kingovi je dosti tristní.
Mé hodnocení je velice nízké. Pokud jste náročný čtenář - nedoporučuji.
Ovšem: Překlad je jen překlad, originál může být jiný, ale podstata stejná.

Štítky knihy

upíři mořeplavba smrt horory znovuzrození

Autorovy další knížky

Mats Strandberg
švédská, 1976
2012  78%Kruh
2014  86%Klíč
2019  81%Konec
2013  86%Oheň
2018  69%Trajekt

Kniha Trajekt je v

Přečtených141x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených3x
Knihotéce129x
Chystám se číst71x
Chci si koupit26x
dalších seznamech3x