Tenkrát Svět diskuze

Tenkrát Svět https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/351896/bmid_tenkrat-svet-RcC-351896.jpg 4 63 22

Planeta Země je po dlouhé době konečně zase krásné místo. Všechno je, jak má být, a každý je tu šťastný... Věděli jste, že existoval svět, ve kterém lidé nevěřili na duchy přírody, jako jsou víly, skřítci, vodní bytosti nebo třeba stromolidé? Dokonce si lidé v tomto světě nevážili přírody, ani zvířátek. O tom všem se zvídavý chlapeček jménem Vilík dozvídá od svých kamarádů, kterými jsou právě duchové přírody. Ilustrovala Dominika Nováková... celý text

Literatura česká Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Lukáš Vincour
Originální název:

Tenkrát Svět , 2017


více info...

Diskuze o knize (6)

Přidat komentář

whack
18.05.2018 5 z 5

Candide, jednoducho, keď podrežete kravu, tá červená farba tam je. Proste smola, no. Deti by mali spoznávať pravdu a nie tie rozprávky ako že kravička im dá mliečko. Lebo to sú klamstvá a pokrytectvo.

Candide
18.05.2018 odpad!

Milý whacku,
Marquis mě především uráží. Mrzí mě, že se takového chování zastáváte.
Téma veganství mě na této knize ve finále trápí nejméně, viz můj komentář.
Je mi líto, ale text o jezení kraviček podmalovaný černou barvou, když zbytek knihy je barevný, nebo motiv malého chlapečka plačícího nad osudem zvířátek nemohu považovat za nic jiného než za projev podprahové manipulace a citového vydírání.
Ve zkratce mi vadí, že kniha nebyla pojata a napsána jinak.


whack
17.05.2018 5 z 5

Candide,
Marquis to napísal úplne jasne. V skratke ti vadí, keď je v knihe propagované vegetariánstvo. Čo na tom nechápeš? Kniha propaguje lásku. Lásku a nenásilie. Ak to považuješ za manipulácie a vydieračstvo, je mi to ľúto.

Candide
16.05.2018 odpad!

Děsí mě komentující, kteří mě nikdy nepotkali, zato mají jasnou představu o mé inteligenci. Na základě jednoho krátkého komentáře.
Děsí mě lidé, kteří o mně vůbec nic neví, ovšem nebrání jim to v souzení mých vlastností a dovedností. Včetně toho, kam jsem to v životě dotáhla.
Děsí mě aktivisté, kteří odmítají kritizování ostatních pro odlišný názor, a přitom se ho sami dopouštějí. Dokonce v jedné a té samé větě.
Jinými slovy, děsí mě Marquis. Dokáže spojit všechny tři bubáky do jednoho mozkomora.

Marquis
15.05.2018

Candide: Musíš mať v hlave pekne vymalované, keď posolstvo lásky berieš negatívne len preto, že tvoj pohľad na svet je iný, než autorov. Paradoxne on dokázal so svojim životom niečo urobiť, ty si len ďalšie ľahostajné a pohodlné individuum, typický hnidopich... Ľudia ako ty ma desia.

Candide
07.03.2018 odpad!

Přesně taková díla mě děsí. Na první pohled se tváří jako nevinná něžná pohádka, vhodná i pro menší děti, a ve skutečnosti jsou jen vyděračskou agitkou, obhajující jeden z mnoha pohledů na svět jako ten jediný správný. Právě takové věci by se k dětem dostávat neměly.