Stíny nad Pecan Hollow diskuze

Stíny nad Pecan Hollow https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511471/bmid_stiny-nad-pecan-hollow-dwB-511471.jpg 4 61 20

Psal se rok 1970, když třináctiletou Kit Walkerovou unesl druhořadý zlodějíček Manny Romero. Kit, toužící po rodině a bezpečí, jež nikdy nepoznala, se jím nechává rozmazlovat a postupně zlákat jako jeho partnerka na zločinecké dráze. Zanedlouho se oba nechvalně proslaví řadou přepadení benzínových pump Texaco po celém Texasu jako takzvaná „Texacká dvojka“. Ale když se Mannyho otcovský přístup změní v něco temnějšího a násilnějšího, musí Kit přehodnotit jejich vztah a Mannyho při nepovedeném přepadení opustí. Během třinácti let po svém útěku si vybuduje nový život pro sebe a svou dcerku mezi pekanovými stromy a rozbahněnými potoky v městečku Pecan Hollow. Náhle se však na jejím prahu objeví „nový“ Manny, čerstvě propuštěný z vězení. Hluboké a zvrácené pouto, které ji k němu váže, ji přinutí pustit ho dál. Její svět se tím okamžikem změní a Kit je přinucena zúčtovat se stíny ze své minulosti. Drsný, pronikavý a zároveň nečekaně něžný román Stíny nad Pecan Hollow je znepokojivě intimním a vzácně originálním debutem o složitosti lásky – romantické i mateřské – a o poutech, jež nás utvářejí.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Jota
Originální název:

Shadows of Pecan Hollow , 2022


více info...

Diskuze o knize (2)

Přidat komentář

TerkinKnižnySve
31.03.2024 3 z 5

(SPOILER) Caroline Frostová - Stíny nad Pecan Hollow


Počet strán: 447
Vydavateľstvo: @nakladatelstvijota
Žáner: #roman #thriller

Na túto kniha sa mi bude ťažko písať recenzia.

Ťažko sa toto dielo čítalo, bolo písané štýlom, ktorý az tak moc nemusím a keby nebola kniha v rámci spoločného čítania asi ju odložím.

No napriek tomu všetkému na nej bolo niečo čo ma poháňala aby som vedela ako sa Kit vyhrabe, čo všetko ju v živote ešte stretne a ako sa s tým vysporiadá.

Život siroty, ktorú si osvoji zlodej a pručí ju svojmu remeslu, ako sa doňho bezhlavo zamiluje a ako on ňou začína byť posadnutý.

Zlom, ktorý ju donúti urobiť ťažké rozhodnutie, vďaka ktorému získa slobodu, nádej, ktorú jej prinesie a o ktorú opäť pride.

A potom opäť ďalší zlom, ktorý ju donúti postaviť sa svojmu životu čelom a urobiť konečné rozhodnutie.

Takže ďakujem dievčatá za #spolocnecitanie a teším sa na ďalšie

@_vendea_
Jana Pumprdlik Zouharová
Lucie Reková Vlčková
@denisinsvet_denicek
Jana Šamšová
Evženie Pavelová

Kniha č. 76/2024

#recenzieTerka #kniznarecenzia #kniznizavislaci #skbookstagram #milujemeknihy2 #carolinefrost #stinynadpecanhollow

Obsah:

#útek #rodičovskáláska #zvrátenosť #prepadnutie #únosdieťaťa #láska #zlodeji

Psal se rok 1970, když třináctiletou Kit Walkerovou unesl druhořadý zlodějíček Manny Romero. Kit, toužící po rodině a bezpečí, jež nikdy nepoznala, se jím nechává rozmazlovat a postupně zlákat jako jeho partnerka na zločinecké dráze. Zanedlouho se oba nechvalně proslaví řadou přepadení benzínových pump Texaco po celém Texasu jako takzvaná „Texacká dvojka“. Ale když se Mannyho otcovský přístup změní v něco temnějšího a násilnějšího, musí Kit přehodnotit jejich vztah a Mannyho při nepovedeném přepadení opustí. Během třinácti let po svém útěku si vybuduje nový život pro sebe a svou dcerku mezi pekanovými stromy a rozbahněnými potoky v městečku Pecan Hollow. Náhle se však na jejím prahu objeví „nový“ Manny, čerstvě propuštěný z vězení. Hluboké a zvrácené pouto, které ji k němu váže, ji přinutí pustit ho dál. Její svět se tím okamžikem změní a Kit je přinucena zúčtovat se stíny ze své minulosti.

medlovice
03.04.2023

Dvakrát číslo třináct, není to špatné znamení ? Kniha ale vypadá zajímavě.


Autorovy knížky

2023  82%Stíny nad Pecan Hollow