Ztracená říše diskuze

Ztracená říše https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/129426/ztracena-rise-129426.jpg 4 42 6

Sam a Remi Fargoovi série

< 2. díl >

Při potápění u břehů Tanzánie Sam a Remi Fargovi narazí na zvon ze ztracené konfederační lodi. Začnou po lodi pátrat - a netuší, že o její nalezení má enormní zájem i mnohem mocnější protivník. Vládnoucí mexická strana, ultranacionalistická Mexica Tenochca, chce loď získat, protože obsahuje tajemství, které by ji mohlo naprosto zničit. Od Tanzánie a Zanzibaru do deštných pralesů Madagaskaru a přes Indický oceán do Indonésie až k místu legendární erupce sopky Krakatoa se rozbíhá divoký závod Fargových a jejich protivníků.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Lost Empire , 2010


více info...

Diskuze o knize (1)

Přidat komentář

Eidalon
30.04.2013

Knihu jsem právě dočetl a s hodnocením ČEF musím v podstatě souhlasit, sám dávám 2,5 - 3 hvězdy. A proč reaguji ? Kniha takto ohodnocená by neměla mít 4 hvězdičky. Prostě napsat, co je v podstatě pravda a pak dát knize vlastně nejvyšší hodnocení (protože dávat 100 % tzn. 5 hvězdiček si musí kniha zasloužit a měla by ji mít tak jedna ze sta, prostě víc dát nejde) jde tak trochu proti sobě a vlastně celé hodnocení degraduje.

Prostě třída plná jedničkářů nevypovídá vůbec o ničem. Všichni nemohou být nejlepší a mají-li všichni jedničku, je něco určitě špatně a především to těm, kteří si dle hodnocení chtějí z té obrovské záplavy knih vybrat, neříká vůbec nic.
Přečtu-li si hodnocení viz ČEF, že je kniha sice příjemným čtením k vodě, ale vlastně béčkové dobrodružné čtení a pak ji ohodnotím vlastně dost vysoce, matu všechny kolem a nebo matu sám sebe.

A zde se dostávám k druhé části svého příspěvku. Přátelé, pokud jste se rozhodli věnovat čas a napsat nějaké hodnocení, zkuste se zamyslet na tím, že Vaše hodnocení má "sloužit dále" tedy těm co nečetli. Má jim nastínit o čem kniha zhruba je (ony opisované popisky z obálek knih zde uváděné při zavádění titulu jsou mnohdy velmi velmi mimo), jakého ražení, žánru a vašeho hodnocení by mělo obsahovat, proč si myslíte, že je kniha taková či maková.

Bohužel se zde objevují ponejvíce řádkové pocity čtenářů, které nejsou nic víc, než pocity a mohou mne jen napovědět, že když se shodlo 80 % lidí na tom, že se kniha líbila, je dost pravděpodobné, že se bude líbit i mne (pokud čtu všechno bez rozdílu výběru žánru, věku a cíle se kterými knihy čtu).

Bohužel vaše hodnocení jsou v podstatě, použiji-li příměr, odpověďí na otázku, jaká byla ta či ona akce - tipu - jo dalo se to, nebylo to špatné, super a nebo nic moc - odpověďí vlastně nic neříkající. Nedozvíte se, o čem akce byla, co se Vám tam líbilo či nelíbilo, jestli byla spíše pro starší, mladší, muže či ženy, hrála-li tam kapela či byl bavič, byli-li celebrity, byla projekce, promo nějakého produktu atd. Pak mne hodnocení něco dá, na akci jsem nebyl, ale vím, že by mne bavila či naopak nudila. Z Vašich hodnocení knih se to bohužel vyčíst nedá.

Ale dá se to napravit, když se budeme všichni snažit.

Štítky knihy

dobrodružství

Autoři knihy

Clive Cussler
americká, 1931 - 2020
Grant Blackwood
americká, 1964

Kniha Ztracená říše je v

Právě čtených1x
Přečtených74x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce91x
Chystám se číst16x
Chci si koupit2x