Spartský poklad

Spartský poklad https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/40715/bmid_spartsky-poklad-Syx-40715.jpg 4 57 9

Sam a Remi Fargoovi série

1. díl >

Manželé a lovci pokladů Sam a Remi Fargoovi při pátrání na řece Pocomoke v Marylandu naleznou německou trpasličí ponorku z druhé světové války. Uvnitř objeví lahev z Napoleonovy sbírky a zjistí, že nález je klíčem k fantastickému zlatému pokladu starých Řeků. Rozhodnou se pátrat dál. V patách jim je Hadeon Bondaruk, milionář napůl ruského, napůl perského původu, a chce se zmocnit pokladu za každou cenu. Celé věky ztracený poklad... milionář naplňující svůj osud... Sam a Remi Fargoovi musí zvládnout obojí. Pokud jde o výbušné a adrenalinové dobrodružství, je Clive Cussler uznávaný za „mistra ve vytváření očekávání a napětí“ (Richmond Times-Dispatch). Nyní Cussler představuje své nejnovější hrdiny, manželský pár pracující jako tým, který se živí jako lovci pokladů – dokonce i za cenu ohrožení života... Před dvěma a půl tisíci let se dvě supervelmoci starověkého světa utkaly ve válce a poklad nezměřitelné hodnoty byl ztracen po mnoho věků. V roce 1800 Napoleon Bonaparte se svou Velkou záložní armádou při přechodu Penninských Alp náhodou narazil na překvapivý objev. A protože ho nedokázal odnést, vytvořil na dvanácti etiketách lahví vzácného vína kódovanou mapu. Když Napoleon zemřel, lahve zmizely – a poklad byl opět na dlouho ztracen. Až do nynějška. Manželé a lovci pokladů Sam a Remi Fargoovi při pátrání v bažinách u řeky Pocomoke v Marylandu naleznou německou trpasličí ponorku z druhé světové války. Uvnitř pak objeví lahev z Napoleonovy proslulé Ztracené vinotéky a, fascinováni objevem, rozhodnou se najít i zbytek sbírky. Ale v patách jim je další zasvěcenec, kterému jde o vlastní cíle a Ztracená vinotéka je klíčem k jejich dosažení. Tím mužem je Hadeon Bondaruk. Milionář napůl ruského, napůl perského původu, rozhodnutý zmocnit se pokladu za každou cenu.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Spartan Gold , 2009


více info...

Přidat komentář

Luigi1
27.09.2023 5 z 5

Velice napínavá kniha která chytí a nepustí

Eillen
02.01.2021 2 z 5

Já nevím, manželský pár, který je tak dokonalý a na všechno má odpověď... Ke konci už jsem jejich myšlenkové pochody při rochloluštění hádanek nedávala.
Jak mám tyhle knižní akční béčka ráda, tak tohle bylo už spíš déčko... Nějak nevím, jestli se k manželům Fargovým ještě vrátím.


Dédečko75
19.04.2020 5 z 5

Moc pěkná kniha, velmi napínavý příběh, těším se na další

čef
04.05.2019 4 z 5

Honba za pokladem – to je dost vyčerpané téma a tak jsem byl zvědavý, jak to autoři inovují, aby se to dalo bez nudy načíst. Tedy - zápletka, souboje, luštění šifrovaných vzkazů, jeskyně, inteligence a odvaha hlavních hrdinů – tak jako všude, ovšem velmi profesionálně provedeno. Historické pozadí – spojení Napoleona a Xerxese – jinde nezmíněné, i když možná trochu násilné, ale budiž. Historických novinek nemnoho, ale hlavně, že byly.
Celkem tedy standardní dobrodružný román, takže jo.

pipa36
27.01.2018 1 z 5

Mám ráda dobrodružné knihy, ale tahle mě teda vůbec nechytla. I když je to ústřední motiv celé série, nejvíc mi na celém příběhu vadil fakt, že hlavní dobrodruzi jsou manželé. Nemůžu říct, že by mi obě postavy byly vyloženě nesympatické, jen realita takového (dobrodružného) života jaksi pokulhává... Takže já dávám do nedočtených knih, jednou třeba změním názor.

Elea
20.06.2016 4 z 5

Zajímavý děj, kniha se dobře čte, i když mi trochu vadila naprostá dokonalost hlavních hrdinů.

Peter.Melon
11.04.2016 4 z 5

Román vcelku dobrý.Snad jen trochu dlouhý.Tento román se mi docela líbí.Hlavní hrdínové jsou zajímaví.

lampernaqui
05.10.2015 3 z 5

První díl nové série představil další hrdiny. Jenže tentokrát to neuchvátilo. Když jsem četl prvního Pitta, Oregon nebo NUMU, byla to zábavná knížka. Tohle jsem měl potíže dočíst. Zkratkovité vyprávění, manželé všechno ví a všechno znají (ale na druhou stranu, který z hrdinů od Cusslera není takový), příběh nemastný neslaný. Jako úvodní díl série, který měl nalákat na další dobrodružství, nic moc.

Sussanah
08.01.2012 2 z 5

Autora mám docela ráda, ale musím se přiznat, že na téhle knize mi velice vadila dokonalost hlavních hrdinů. Složité matematické vzorce počítané z hlavy, ovládání několika jazyků, schopnosti napříč obory...
Kniha dělá ze čtenáře méněceného...

Štítky knihy

dobrodružství

Autoři knihy

Grant Blackwood
americká, 1964
Clive Cussler
americká, 1931 - 2020

Kniha Spartský poklad je v

Přečtených97x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce93x
Chystám se číst25x
Chci si koupit2x