Rituál diskuze

Rituál https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484727/bmid_ritual-PkN-484727.png 3 273 94

Ve skandinávských lesích začíná opět lovit prastará bytost. A lidí se rozhodně nebojí… Čtyři kamarádi se vydávají na výlet za polární kruh. Na vysoké byli nejlepšími přáteli a teď se sešli, aby společně vyrazili za dobrodružstvím. Už to nejsou mladíci, každý má svůj život a brzy se mezi nimi objeví napětí. Frustrovaná a unavená čtveřice se rozhodne zkrátit si cestu, ale zkratka změní jejich výpravu v noční můru, která je může stát život. Ztracení, hladoví a obklopení po tisíciletí nedotčeným lesem doklopýtají ke staré opuštěné chalupě. Uvnitř objeví hrůzostrašné pozůstatky starodávných zvyků a pohanských obětí. Na místě, jež zažilo temné rituály, naleznou prastaré předměty a neidentifikovatelné kosti. Kromě toho ale narazí i na bestii, která v lese stále přežívá. A nyní se stávají její lovnou zvěří. Zatímco se čtveřice snaží zachránit, zjistí, že smrt mezi prastarými stromy nepřichází tak docela snadno…... celý text

Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: ekniha , Fobos
Originální název:

The Ritual , 2011


více info...

Diskuze o knize (2)

Přidat komentář

Gustik5
06.07.2020 5 z 5

Naprostý souhlas. Prostě dobře napsanej horor, kde mě nejvíc bavila psychika postav a atmosféra. Víc netřeba. :-)

danielosbourne
04.06.2020 4 z 5

Knihu jsem si přečetl v originálním znění, a to až poté, co jsem viděl film, který byl natočený podle této knihy. Asi nikoho nepřekvapí, že se mi kniha líbila o něco více než film, ale film byl také skvělý.
Autor je hodně dobrý v navození hutné atmosféry, čemuž napomáhá prostředí skandinávských lesů, do kterých svůj příběh zasadil. Není to nikterak náročné čtení, ale přináší zajímavý příběh, který možná dokáže někoho vyděsit, ale rozhodně dokáže vtáhnout do děje a překvapit.
Mimochodem, ta obálka se fakt povedla :).