Pod skleněným zvonem diskuze

Pod skleněným zvonem https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22179/bmid_pod-sklenenym-zvonem-mC7-22179.jpg 4 694 112

Legendární román z roku 1953 je autobiografické dílo o psychiatrické léčbě a návratu do normálního života. Smutný a tragický příběh je napsaný stručným, věcným, sebeironickým až cynickým stylem.

Literatura světová Romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

The Bell Jar , 1963


více info...

Diskuze o knize (6)

Přidat komentář

Atuin
30.12.2020 5 z 5

Tak jsem během svátků zhledla Queen's gambit, což regulérně označuji za jeden z nejlepších seriálů v tomto roce a odložila jsem v okamžení knihu s Vánoční či hihnací tématikou a pinorila znovu do jedné z me oblíbených knih abych ten rok ukončila jak se patří. Kniha mi visela v hlavě celou dobu sledování seriálu. Sylvia Plath si zaslouží dle mého názoru veljy respekt, tahy kterymi zavladne v hlavě a to zejména vaší jsou nepopsatelné, ačkoliv tomu na konci - ci ke konci- možná nebudete chtít věřit, ale nebude to tim ze by jste to nevěděli.

terezamarsik
22.08.2014

Také nikomu nevnucuji svůj názor a nikoho se nesnažím urážet :D je mi to upřímně jedno co se komu líbí, každý si čte co ho zajímá, ale říct o knize tohoto typu, že je to blábol je dost hloupé. Když někdo řekne o knize, že je to blábol, tak si představím, že hovoří např. o Velké knize čůrání - ano taková kniha opravdu existuje a v Luxoru je vystavena mezi naprosto normálními knihami a ne např. mezi humornými když už. Tak o tom např. bych si dovolila říct, že je to blábol.

Pro uživatelku Leaf: Na profil jsem se koukala a uznávám, že slušný seznam, ale znovu mě dost překvapily ty názory typu - odpad! na knihy, které jsou hodně oblíbené, slavné a ceněné jako důležitá díla, od slavných autorů. Myslím, že kdyby to vše byl takový blábol a odpad, tak by ty knihy nebyli známe a považované za důležitá díla do dnes... Znovu říkám, že chápu, že jen proto, že jen kniha slavná apod. se nemusí líbit každému, ale něco na ní asi je, když se drží tolik let, dávno po smrti autora a už jen z toho důvodu bych si nedovolila napsat např. o díle Zbabělci, že tj odpad!


terezamarsik
19.08.2014

Absolutne nestiham ty lidi co tu pisou jaky je to blabol apod.! Je to uzasna kniha, kterou by si mel opravdu precist kazdy, kdo se zajima alespon trochu o kvalitni literaturu. A kdyz uz se nekomu kniha nelibi (chapu ze nemusi zajimat kazdeho), tak aspon nemusi psat ze je to blabol, myslim ze tato kniha je dost znama a je to uznavane dilo S. Plath a ten kdo to jednoduse ohodnoti tim, ze je to blabol vubec nevi o cem pise. Takovy clovek nejspise poprve cetl neco jineho nez knizku pro deti.....

EmilyJJJ
26.12.2012 5 z 5

Arlique: V knize Pod skleněným zvonem popsala Plathová nejniternější pocity ze svého života, ve chvíli kdy si připadala naprosto ztracená. Sylvia skutečně trpěla závažnou duševní chorobou, která jí nezlehčovala život, a tato kniha je částečně její autobiografií. A pokud Vážený EXPERTE tvrdíš, cituji : " naprostej blábol, autorka si pobyla na pár týdnů v psychiatrický léčebně, kde se vůbec nic podstatnýho nestalo a dělá jako by to bylo nevim co" , asi by ses měl vrátit zpět do školy a naučit se pořádně číst.!!!

Lady_Ef
26.08.2012 4 z 5

Kdyby to byl naprostý blábol, pak by tato kniha nebyla uvedená v seznamu knih, které by každý měl přečíst než zemře (http://www.listology.com/ukaunz/list/1001-books-you-must-read-you-die ; No.433). Podle mě byla kniha skvělá a velmi dobře zachycovala autorčiny pocity. Nejsem sice velký expert přes duševní choroby, nicméně na mě román působil velmi věrohodným dojmem (nechápu tedy autorku Arlique)..

Arlique
30.01.2012 1 z 5

naprostej blábol, autorka si pobyla na pár týdnů v psychiatrický léčebně, kde se vůbec nic podstatnýho nestalo a dělá jako by to bylo nevim co... tohle může zaujmout pouze lidi který nic o duševních nemocech nevědí a slovo psychiatr je pro ně hrozný tabu =D fakt je to blábol, spíš bych se zaměřil na poezii Sylvie Plath, protože tahle kniha rozhodně nestojí za pozornost