Kolotoč strachu diskuze

Kolotoč strachu https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/238954/bmid_kolotoc-strachu-93c-238954.jpg 4 193 73

František Langmaier série

1. díl >

Jednoho dne zavítá do ordinace klinického psychologa Langmaiera mladá dívka Kristýna. Kristýna není jen obyčejná pacientka. Její příběh lékaře uchvacuje a motivuje ho k tomu, aby si vyřešil i své vztahy. Dívka byla psychicky a sexuálně zneužívána vlastním otcem. Dostává se do dětského domova, kde se spřátelí s vychovatelkou, která se stává její druhou mámou. Přítel, kvůli kterému se rozhodne opustit zázemí dětského domova, dívku rovněž týrá. Tím se hlavní hrdinka dostává do stejného kolotoče, který zažila ve svém dětství. Dokáže se vymanit z bludného kruhu? Kniha byla inspirována skutečnými událostmi.... celý text

Diskuze o knize (3)

Přidat komentář

Niky Coffee
05.06.2018 1 z 5

Kniha se četla jedním dechem asi jen kvůli tématu. Celkově se mi ale nelíbila ani po slohové stránce. Příběh a jeho konec byl jasný, ve své podstatě nudný, který láká jen na téma. Byl mi nesympatický psycholog už jen uvažováním o pacientech a Kristýna byla jednou troska, jednou žena plná síly, takové nevyrovnané. Jirkovo rodina mě štvala, věděli o něm a nic jí neřekli, i když v knize byli popisováni svým přístupem jako milující rodina. Jeho matka ví, že jí málem zabil a nechá jí s ním, aby si promluvili? Nevím, kdo z nich byl větší psychopat. Knihu nedělá knihou téma...ale jeho zpracování, které se nepovedlo.

28401
01.03.2017 5 z 5

ad justify - Naprosto s Vámi nesouhlasím. (Ale je to Váš názor.)
Snad Vás neurazím, ale naprosto nevíte o čem mluvíte, co kritizujete...
Tyto oběti vůbec nejsou jen "hloupé ženské".
Také se toto neděje pouze ve spodině společnosti.
Jestli je někdo hloupý, tak především lidé přihlížející, protože největším viníkem je nevšímavost okolí.


justify
12.03.2016

Kniha je celkem čtivá, jen mi tam vadila ta přirovnání ale to se dalo přeskočit, takže dobrý. Jinak ta hrdinka, no mě jí snad ani líto není, měla šanci se z toho všeho vyhrabat ale ona se od své vychovatelky dobrovolně vrátila k Jirkovi a ještě s ním otěhotněla. Navíc když měla zkušenost s agresivním otcem v dětství, kdy se musela koukat jak mámu každý den mlátí a jí znásilnil. Už vůbec nemluvím o tom, jak si přála potratit jen aby to dítě nemuselo vyrůstat s agresivním otcem jako ona, místo aby od chlapa odešla. Prostě blbka a nepotřebuje pomoc psychologa ale psychiatra, protože je jak to jen říct slušně, no docela dost mimo. Vím, že tohle je smyšlené ale běhá mi mráz po zádech když si představím že takhle hloupé ženské fakt jsou a nechají dobrovolně mlátit jak sebe, tak i své děti. Ale co je mi do nich, když jsou hloupé ať je klidně jejich chlap mlátí jen je mi líto těch dětí, ty za to kam se narodili nemůžou.