Další divné hlášky z knihkupectví diskuze

Další divné hlášky z knihkupectví https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355870/bmid_dalsi-divne-hlasky-z-knihkupectvi-I3F-355870.jpeg 4 256 63

Hlášky z knihkupectví série

< 2. díl

Myslíte si, že vás po přečtení prvního dílu už nic nepřekvapí? Tak to se pěkně pletete. Přichází další nálož podivností, které jsou lidé schopni pronést; od „Zabil Harry Potter Hitlera?“ až po „Můžeme si u vás v obchodě zahrát kriket?“ Druhý díl přináší hlášky z knihkupectví (a taky knihoven!), ale i z autogramiád Divných hlášek. Některé minipříběhy vás možná trochu vyděsí a zarazí, ale všechny vás zaručeně rozesmějí. Vnořte se s nimi do knihkupecké džungle a žasněte společně s knihomoly a?knihovníky z celého světa.... celý text

Literatura světová Humor Příběhy
Vydáno: , CPress
Originální název:

More Weird Things Customers Say in Bookshop , 2013


více info...

Diskuze o knize (14)

Přidat komentář

R.E.M.
18.09.2020 3 z 5

Tak když je zmiňován můj příspěvek...

Věta "Skoro se mi nechce věřit" znamená přesně význam slovesa "nechce se mi". Nevyjadřuje to nic víc.

Plus připočtěte nadsázku.

K hlouposti a ignorantství - kdo nikdy neřekl něco hloupého, nedomyšleného, nelogického, nesmyslného?

Předchozí příspěvek byl pravdivý. Potkávala jsem v knihkupectví spoustu milých, zajímavých a "nehloupých" lidí, občas i vtipné kupující. Hloupé si nevybavuji, jen si vzpomínám na několik arogantních a rýpavých jedinců. Myslím, že bych je spočítala na prstech rukou. No, asi by mi stačila jen jedna ruka :-).

R.E.M.
18.09.2020 3 z 5

mia.com - naopak, pracuji s lidmi, nepřetržitě. Skoro půl roku jsem pracovala i v knihkupectví. Občas jsem zažívala vtipné reakce... Ale na žádnou výrazně hloupou si nevzpomínám.

No, v KFC jsem ovšem nepracovala. To máte pravdu. :-))


Lenka.Vílka
18.09.2020

Siena: Možná by úplně stačilo, kdyby jste za každým mojím příspěvkem neviděla, vašimi slovy, jakousi hru (ať je jakýkoliv, jde to na vás poznat, že si to myslíte). Jsou zde i normální lidé, kteří si chtějí popovídat. Naštěstí tady jsou i taková vlákna a jsem za ně vděčná. Protože já tady nejsem od toho, abych s někým cokoliv hrála... :( natož s vámi. Pokud se cítíte, že je pod vaší úroveň se mnou prohodit pár slov, to beru. Každý jsme jiní. Což je fajn...
A pokud zde mám jenom být na hodnocení knih, aby vás to udělalo šťastnou, stane se z vás bohužel hodně nešťastná žena, protože nemám v úmyslu nedebatovat, jenom proto že si to přejete. A nebo příště napište do příspěvku, že chcete mluvit pouze s tím a tím. Nebo rychlejší variantu: "Prosím, Lenka.Vílku, ať neodepisuje, ostatní mohou."
:)
Ale vaše rozdělování toho, kdo si může dovolit něco napsat a diskutovat je překvapivé. Vždy od vás čekám pouze to nejhorší, ale toto je i pod vaší úroveň...
Hezký den, sbohem...

siena
18.09.2020

Lenka.Vílka, já být vámi, zůstala bych u hodnocení knih. Ony ty exkurzy, rádoby psychologické, a nejste sama, jsou celkem, jak to říct, neumětelské? Nebo alespoň si to schovejte pro někoho, kdo tuto hru s vámi chce, je ochoten, hrát.

Lenka.Vílka
18.09.2020

Siena: napsala jsem, jak na mě působíte. Jako že jste to s lidma vzdala. Kde je pravda, víte pouze vy. Stejně jako já působím jako ignorantský blb. Budiž. Pravdu vím já. A stejně je to všude a se vším.
Ale zase to dává smysl. Určití lidé se chovají určitým způsobem a možná na to R.E.M. není zvyklá, protože se tak sama nechová. Nebo nikoho takového nezná. (Tiše závidím.) Což je pro mě zase to pohlížení na svět pro někoho naivníma, pro někoho pozitivníma, očima, a doufání, že na tom snad lidí nejsou zase tak špatně. No, jsou. Ale je občas lepší to nevnímat kvůli své vlastní pohodě.

siena
18.09.2020

Lenka.Vílka, víte, já o blábolících idiotech nepíšu... Pouze se, čas od času, ozvu, když čtu nějakou do nebe volající hloupost, či ignoraci. To jaksi nemá nic společného s tím, jestli to je s námi špatné, či nikoliv. Pouze hloupost, lež je hloupostí a lží. A ty tu byly, jsou a zajisté i budou. A tím samozřejmě neříkám ani to, že sama hloupost nikdy nenapíšu.
Ale hlavně, já původně reagovala na podivení paní uživatelky R.E.M., že si nemyslím, že by tu bylo zase mnoho co k divení. Když i zdejší příspěvky obsahují zajisté mnohé, co je v knize uvedené.

siena
18.09.2020

Lenka.Vílka, já pouze napsala, že, cituji "blábolící idioty", najdeme i zde, že Gaussova křivka je univerzálně platná. A že i vysloveně hlouposti, které tu jsou napsány, zkrátka u sebe palce druhých mají.

Lenka.Vílka
18.09.2020

Možná proto se, Sieno, shodneme v tak málo věcech. Občas na mě totiž působíte, že jste to už s lidma vzdala. Že už nemáte sílu věřit v to, že to s lidma není ještě tak špatný. Já si to možná uvědomuju. Že jsme jako lidi na svém dně, a už to půjde jenom níž. Ale mám naději, že jednou by to mohlo být lepší. Protože díky tomu se mi večer líp spí...

Lenka.Vílka
18.09.2020

Siena: olala, až tady budou pouze intelektuálové, zabalim to tady... :D
(Sama jsem zde již několikrát pronesla, že nemám ráda nahlížení na ty, co čtou, že jsou lepší než ostatní. Čtení z vás lepšího člověka neudělá, na to je třeba něco jiného. A stejně je to s inteligencí.)
Jenom mi přijde, že vaše oblíbená věta ohledně palců se nehodí úplně všude a k tomuto příměru konkrétně taky ne.
Bohužel je to tak, že i jinak chytří lidé se mimo svoji bezpečnou zónu mění v blábolící idioty. Což je podle mě případ (ne že bych četla tuhle knihu, ale půl roku za pultem v knihkupectví mi dalo zabrat) téhle knihy a lidí v ní.
A nebála bych se tolik jenom o nakupující. Co jsem se občas doslechla já od paní v knihkupectví...holt, ne všichni, kdo tam dělají, jsou automaticky knihkupci. Občas jsou pouze obyčejnými prodavači. Tečka za příběhem jejich práce. (Ale myslím, že tomuto tématu jsme se již věnovali někdy v nějakém vláknu.)

siena
18.09.2020

Lenka.Vílka, myslíte? Že jsou tady jen nějací intelektuálové, kdežto "venku" jen blbci?

Lenka.Vílka
17.09.2020

Trochu mimo mísu, porovnávat zdejší databázi a obchod, ale kdybych měla dát každému blbovi razítko na čelo, na konci šichty mi dojde barva. A jelikož to tady začíná žít, rychle smažu svůj tři roky starý příspěvek, kde píšu, kde dělám, ať si každej chtivej nepřijde pro jedno políbení na čelíčko...

siena
17.09.2020

No, já myslím, že nemusíme ani pracovat s lidmi, v KFC. Ono stačí číst i zdejší příspěvky... Hloupostí je tu takříkajíc "neúrekom" a ještě jsou druhými hodnoceny palci a obhajovány.

mia.com
17.09.2020 3 z 5

R.E.M.: vy nepracujete asi s lidmi, ze? Ja roky a v ruznych odvetvich, takze vam potvrdim, ze lidi jsou opravdu hloupi :D napriklad jsem kdysi delala v kfc a nesel nam plyn, tudiz jsme vsem prichozim museli rict omluvnou vetu, ze nemame kvuli vypadku plynu nic smazeneho. Nejcastejsi reakce byla "a to nemate ani hranolky?" Pripadne "a to nemate ani stripsy?"..takze asi tak :D

R.E.M.
31.12.2017 3 z 5

Skoro se mi nechce věřit, že by lidé tropili a říkali takové blbosti. Ne z recese, ale vážně myšlené.

Štítky knihy

humor knihovny knihovníci, knihovnice knihkupectví hlášky

Autorovy další knížky

Jen Campbell
anglická
2017  77%Divné hlášky z knihkupectví
2017  76%Další divné hlášky z knihkupectví
2018  80%Franklinova létající knihovna
2018  76%Franklin a Luna letí na měsíc

Kniha Další divné hlášky z knihkupectví je v

Právě čtených1x
Přečtených335x
Čtenářské výzvě47x
Doporučených13x
Knihotéce86x
Chystám se číst55x
Chci si koupit18x