Culinaria Francie diskuze

Culinaria Francie https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/425215/bmid_culinaria-francie-LDl-425215.jpg 5 12 12

Francie nepochybně zůstává velmocí v oblasti gastronomie. Žádná jiná země světa se nemůže chlubit takovým nesmírným bohatstvím specialit. Žádná jiná země nemá nic ani vzdáleně srovnatelného s francouzskou sítí vybraných restaurací, kde tisíce kuchařů uchovávají tradice vynikajícího kuchařského umění a ukazují své pozoruhodné tvůrčí schopnosti v neustálé snaze o vytvoření nových pochoutek. Žádná jiná země nevyrábí tolik různých a vynikajících vín. Všechny nejslavnější odrůdy světa, Chardonnay, Sauvignon, Cabernet, Merlot a Syrah, pocházejí z Francie. Tato podivuhodná hojnost a složitost nevznikla náhodou. "Les plaisirs de la table" (radosti stolování) jsou ve Francii přístupné všem, i lidem s velmi skromnými prostředky. Muži i ženy, levicově i pravicově smýšlející, konzervativní i revolucionářské povahy, bohatí i chudí - ti všichni chtějí u stolu zažít potěšení z jídla. Slávu a uznání si zaslouží nejenom kuchaři a vinaři, ale také cukráři, pekaři, řezníci, chovatelé drůbeže, pastevci koz a výrobci sýrů - nesmíme však zapomenout ani na zelináře a obchodníky s rybami, majitele lahůdkářství a provozovatele vinoték. I když se celá země určitě shodne na tom, co je dobré jídlo, věnuje se značná pozornost krajovým specialitám, které jsou již odedávna první známkou politické decentralizace. Kulinářské hranice bývají jen zřídkakdy přísně vymezené. V podobných geografických, klimatických a historických podmínkách však lidé mívají podobné chuti. Na základě podobností se nám podařilo rozdělit Francii z hlediska jídla a pití na dvanáct oblastí. Každá z nich má vlastní individuální charakter a vynikající speciality, z nichž některé mohou být pro vás překvapením. Autor: Dominé André; Výpravná publikace s nádhernými fotografiemi a lákavými recepty i texty popisujícími francouzskou kuchyni a vše, co s ní souvisí. Francie nepochybně zůstává v oblasti gastronomie velmocí.... celý text

Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

Culinaria France , 2007


více info...

Diskuze o knize (4)

Přidat komentář

Lenka.Vílka
11.11.2019

Lygia: zde bylo vedeno paperback (v době vašeho prvního dotazu) to jsem opravila na vázanou a přidala další vydání, těž vázané ;)

Lygia
11.11.2019

Takže ani jedno vydání nemá tvrdé desky? :-(


Lenka.Vílka
08.11.2019

Lygia: vyšla dvě vydání, obě vázána, zde je to špatně, opravím, další vydání přidám ;)

Lygia
08.11.2019

Zdravím, nevíte prosím někdo jestli lze sehnat knihu v pevné/tvrdé vazbě? Díky

Štítky knihy

místopisy kuchařky Francie národní jídla

Autorovy další knížky

André Dominé
francouzská, 1946
2005  100%Víno
2012  98%Culinaria Francie