Konzultant diskuze

Konzultant https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509758/konzultantkTWXGE-dgg-.jpg 4 69 25

Alexandr Kraus série

< 3. díl

„Muž, kterého hledáte, na vás čeká v Luční 154, slečno Šimečková. Pospěšte, nechal jsem vám otevřeno…“ Na Karlovarsku řádí sériový vrah. Vyžívá se v neskutečné brutalitě, nesmírně rád se poslouchá a je si tak jistý svou genialitou, že sám volá policisty, aby jim řekl, kde najdou další oběť. Vyšetřovatelka Andrea Šimečková je vyslána tajemným hlasem v telefonu do zdánlivě prázdného domu. Čeká ji tam hrůzný nález. Nahý, mrtvý muž přibitý hřeby k podlaze, s klouby zohýbanými tak, že připomíná pavouka. Tělo je zohaveno způsobem, který šokuje i otrlé policisty. Během následujících dnů vypukne nejen pátrání, ale také bizarní hra na kočku a myš, ve které hraje jednu z hlavních rolí i Andrein přítel Saša Kraus. Bývalý policista, nyní novinář, který se s velkou chutí ujme role konzultanta policie. V rámci vyšetřování spolu začnou každý den více a více šlapat na paty brutálnímu vrahovi, který působí jako ztělesnění zla. Saša s Andreou pomalu stahují kolem vraha smyčku. Uvědomují si děsivou skutečnost, že i když vraha zatím neznají, neznamená to, že on nezná je…... celý text

Diskuze o knize (1)

Přidat komentář

david847
předevčírem 1 z 5

Knihu jsem četl už před delší dobou, kdybych si nedopřál trochu času na získání odstupu, možná bych nechal i přísnější hodnocení.

Jistě je to jedno z těch děl, která jsou určena spíše pro nenáročné čtenáře. Překombinované, ale bez šťávy, konec – nechci říkat vyloženě odfláknutý, ale taky ne úplně dotažený. Tenhle problém ale provází většinu autorových knih. Autor se při psaní opravdu moc snaží, to je z textu cítit, ale, jak to říct. Někdy pouhá snaha prostě nestačí.

Jednu hvězdu mohu dát za odvahu zasadit do českých reálií tolik vrahů najednou. Celkově ale bohužel podprůměr. Hodnocení nad 70% si vysvětluji snad jen 5ti hvězdičkovými hodnoceními z jednorázově použitých účtů, jejichž množství je u některých autorových knih až zarážející. Ale budiž.

Abych každopádně jen nehanil, kde je vůle, tam je i cesta, a třeba autorova touha napsat kvalitní krimi jednoho dne přinese ovoce a v budoucnu nás nějakým dílem ještě překvapí.

Autorovy další knížky

Antonín Mazáč
česká, 1979
2017  83%Letargie
2020  83%Nezbytná opatření
2021  78%Aristokrat
2019  76%Tři kříže
2023  79%Konzultant