Richard Halliburton

americká, 1900 - 1939

Diskuze (6)

Přidat příspěvek

juleska
17.04.2017

Konečně vím, kde vzali autoři Červeného trpaslíka předlohu pro postavu Eso Rimmera.

anna7042
05.05.2016

Dobrodruh s velkým srdcem a tolerancí. A hlavně s odvahou. Neboť tou je vyjet na moře s archaickou džunkou a odmítnout všechna ta užitečná zařízení o navigaci či rádiové spojení. To není bláznovství. To je odvaha v srdci, které v ni věří. Důstojný a příznačný odchod, myslím, že i poslední myšlenkou byl na něj hrdý.


zita2968
22.12.2014

Dekuji, pane Halliburtone, diky Vam jsem zazila dobrodruzstvi, ktera uz dnes nikdo zazit nemuze. Navstivila jsem s Vami Taj Mahal a mesto Petra a spoustu jinych krasnych mist plnych tajemstvi. Mnoho z nich dnes jiz neni mozno navstivit. Bud` uz neexistuji, nebo jsou obyvana hlupaky, kteri jenom chteji vest valky.

demonnight
27.09.2012

Jediný spisovatel od kterého můžu číst cestopisy. Něco úžasného, když čtu jeho knihy jako bych se sám účastnil jeho výprav. Mezi mé nejoblíbenější patří "Studna smrti". R.I.P. Mr Halliburton.

HTO
07.02.2012

Nightlybirde, Halliburton má prázdný hrob na hřbitově Forest Hills při rodinné hrobce. Tady je náhrobní kámen:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Richard_Halliburton_gravemarker_Forest_Hill_Cemetery.jpg

Zřejmě jeden z posledních, jejichž povoláním bylo „dobrodruh“, aniž to slovo mělo hanlivý přídech. Pobavilo mne, že stále drží rekord za nejmenší zaplacený poplatek za použití Panamského průplavu, 36 centů, který proplaval a zaplatil tak jen za výtlak svého těla. (Nejvyšší poplatek je k dnešku 331 200 USD, loď Disney Magic). Myslím, že Halliburton je u nás známější než v USA. Za vyhledání stojí i jeho dům, Hangover House – s kocovinou nemá nic společného.

nightlybird
30.11.-0001

Dobrodružství - kdo by je neměl rád a neprožíval je. Zpravidla je ale prožíváme v pohodlí domova s knihou v ruce, zprostředkovaně. Najdou se ale mezi námi občas - z pohledu standardního člověka - naprostí šílenci, kterým toto nestačí, kteří potřebují dobrodružství vychutnat se vším všudy, Halliburton patřil k nim a řada jemu podobných žije i dnes mezi námi, občas je potkáváme na ulici. Říkáme, že jsou to vypatlanci, ale v skrytu duše jim závidíme.
Halliburtonův životopis je stručný - od ukončení školy se vlastně až do své smrti toulal světem a jeho životopis jsou vlastně jeho knihy, které o tom napsal. Zmizel i s džunkou Mořský drak v Pacifiku a nevím, jestli má někde formální náhrobek. Pokud ano, mělo na něm stát: Jak žil, tak zemřel.