Lenka Požárová

česká, 1972

Diskuze (2)

Přidat příspěvek

Frakira
03.02.2012

Originální autorka s originálními kuchařkami, a to jak po stránce zpracování, tak obsahu. Doporučuju všem milovníkům dobrého jídla :o)

Judy24
23.06.2011

Kuchařka je zvláštní a velmi specifický "literární žánr", jestli to tak jde říct. A jestli někdo umí dělat (to není jenom o psaní!) perfektní, naprosto bezchybné knihy s recepty, tak je to právě Lenka Požárová.
Její recepty jsou doopravdy jednoduché, takové, že je zvládne každý a jsou ze surovin, které jsou naprosto běžně dostupné, jsou originální (doopravdy si nemyslím, že by je okopírovala odjinud), jsou zábavné a v neposlední řadě chuťově skvělé. Její kuchařková řada - Což takhle dát si... - je navíc skvěle rozdělená, nemusíte se po určité surovině dlouho shánět, chřest má třeba velmi krátkou sezonu, kdy se dá sehnat čerstvý.
Je znát, že Lenka Požárová je dost tvrdohlavá, vysnila a vyprojektovala si svou verzi a šla si za ní, dokud se jí vše nepodařilo. Vydávat knížky v kroužkové vazbě je určitě o dost dražší, než je vydávat v té klasické, ale u kuchařek to má své opodstatnění (nechápu, že to někoho nenapadlo dřív). Ta knižka je totiž o dost odolnější a NEZAVÍRÁ SE, což při vaření oceníte více, než kdy jindy. Díky.