Kristýna Sněgoňová

česká, 1986

Diskuze (5)

Přidat příspěvek

Snoopi
25.11.2023

"První lady české fantastiky Kristýna Sněgoňová se po pěti letech vrátila do fanoušky milovaného světa krve a prastaré magie, kde vedle sebe v křehkém vztahu žijí lidé a víly. Román Krev pro rusalku hraje v její tvorbě stěžejní roli a zaručil jí místo na výsluní a první příčky v žebříčcích prodejů. Co vše můžeme čekat v pokračování zvaném Krev pro divoženku, které se dostane na pulty knihkupectví už 6. listopadu? Přečtete si náš nový rozhovor s autorkou a nechte se vtáhnout mezi divoženky" - in Knihkupec, 11/2023, str. 32: "Drsný svět éterických žen."

DaNDee
17.01.2023

(SPOILER) Tohle je správnej vztah čtenáře a spisovatele. Sněgy mě dokáže, jak nasrat a otrávit, tak potěšit a rozesmát. Přiznávám se, že nasrat někdy více než cokoliv jinýho. Přes to ale, na nějaké kapitoly z jejích knih jen tak nezapomenete.

Skvělou atmosféru jsem si užil obzvláště ve 3 kapitolách. V Amandě je to barová scéna interakce mezi lidmi a mimozemšťany, ve Městě v oblacích je to napínavá kapitola o osudu 3 hrdinů knihy přemístěných na jim neznámé ponuré místo. (Víc pro vaše vlastní dobro neřeknu). A ve Šprtech a frajerech je to akční scenérie na vesmírné lodi, kdy se vše najednou začne odehrávat ve stavu beztíže.

PS: Přes tento kompliment ale mějte na paměti a varuju vás! že v knihách se budete mnohdy nudit i naříkat, jak je to zbabrané!


FraGyver
03.10.2021

Od povídky Na vlastní kůži z antologie Ve stínu Říše má nejoblíbenější česká autorka. :) Kotleta v sukni a jednoznačný důkaz toho, že Brno může světu dát víc, než jen bizarní novinové titulky. Společně s Kotletou, Kulhánkem a Hetešou důvod, proč jsem se zbavil mého ofrňování nad českými autory.

mirek2580
24.01.2021

Jako první jsem četl soubor povídek Hra na..., zajímavé, čtivé, ale měli by jste se trošku orientovat v "problematice". Začal číst knihu autorky Krev pro rusalku...zatím to má spád, děj, doufám, že to vydrží po celou dobu ..a těším se na Zřídla!

encyklopedie
19.10.2019

...ze zdroje Fantasy planet
Tak trochu záhadná žena, mladá spisovatelka, která se před několika lety vynořila odnikud, aby následně začala s přehledem vítězit v žánrových soutěžích a dobývat jednu cenu za druhou. Je několikanásobnou Lady Řádu fantasy i Nositelkou meče, vítězkou Ceny Karla Čapka a držitelkou Mloka, stejně jako soutěží typu Vidoucí a jiných. Doposud napsala nespočet novel a povídek. Narazit na ně lze například v již zmíněných antologiích Ve stínu Říše (2017) či Ve stínu apokalypsy (2018) a chybět nebude ani ve třetí chystané antologii Ve stínu magie, která vyjde 17. října 2019.