David Svoboda

česká, 1977

Diskuze (3)

Přidat příspěvek

siena
15.07.2022

binýsku, zvláštní to není vůbec, neb bláboly to jsou jen pro vás a vám podobné.

Pan doktor David Svoboda, cituji "Je český historik pracující v Ústavu pro studium totalitních režimů a zabývající se moderními dějinami Ukrajiny, ukrajinsko-polskými vztahy a osudy Ukrajiny v Sovětském svazu." (kosmas.cz).
Tedy člověk, který vystudoval historii, který se regionem dlouhodobě zabývá, který publikuje na dané téma. Na rozdíl od "historiků z lidu". Toť k té mé citaci.

A co se týče mého blábolu, byla to reakce na pokus relativizace, že na Ukrajině zuří válka, kterou vede RF, a vede ji tak, jak vede.
Opět, tedy kromě televize Datel a jí podobných zdrojů, to těžko někdo popře. Celkem se divím, že jste nalezla "odvahu", vylézt den poté, kdy opět umírali civilisté, kdy RF hodila bomby na osídlené území. Domnívám se, že ty otřesné fotky musely otřást každým. A čekala bych od vámi podobných, že alespoň budou ticho!

Ve střední Ukrajině zasáhly ruské rakety centrum města Vinnycja, zemřelo nejméně 23 lidí (iRozhlas, 14.7.2022)
Po raketovém útoku na město Časiv Jar zemřelo v troskách 43 lidí. Devět se podařilo zachránit (iRozhlas, 12.7.2022)

A také bych doporučila rozhovor s M. Dorazínem, válečným zpravodajem ČRo:
Rusové záměrně útočí na civilní cíle. Chtějí Ukrajince demoralizovat a zastrašit, uvádí válečný zpravodaj Dorazín.
(Interwiev Plus, ČRo Plus, 13.7.2022):

"... Zatímco osvobozené oblasti u Kyjeva nebo Černihiva už navštívili novináři z celého světa, Dorazín se rozhodl směřovat na východ země, kde se hrůzy války odehrávají každý den.
„Před malou chvílí jsem četl to neuvěřitelné číslo – 49 mrtvých během víkendového ruského raketového útoku na Časiv Jar. Jenom v jednom domě při jednom úderu. Není to pro mě žádná vzdálená realita, byl jsem tam, podle fotek vím, kde to je. A samozřejmě tam nebyly žádné ukrajinské raketové komplexy ani vojáci, tam žili normální lidé,“ zdůrazňuje.
Ukrajinské jednotky podle něj nejsou rozmístěné ve městech, ale v jejich okolí. „Rusové útočí na ty civilní cíle zřejmě záměrně. Velmi dobře ví, že tam nezničili žádnou vojenskou základnu nebo sklad munice. Chtějí demoralizovat, zastrašit a přimět ukrajinskou společnost ke změně názoru a tím dosáhnout svých cílů,“ soudí reportér. ... "

Především bych zdůraznila "Velmi dobře ví, že tam nezničili žádnou vojenskou základnu nebo sklad munice. Chtějí demoralizovat, zastrašit... " !
A tak se děje i v našich končinách, prostřednictvím TV Datel a dalších dezinformačních zdrojů!

siena
11.07.2022

Takže, 24.2.2022 rozpoutala RF, nijak nevyprovokována (!), válku, válku vedenou barbarsky, s naprostou neúctou k lidskému životu, porušujíc mezinárodní konvence.


siena
23.05.2022

"... Od prvních měsíců roku 2014, na pozadí ukrajinské Revoluce důstojnosti a navazující silové ofenzivy Ruské federace, se světová veřejnost ocitá jakoby v roli žáka uvězněného ve třídě vyšinutým dějepisářem. V době ukolébané dozvuky postmoderny a fukuyamovské víry, že veškerá dramata historie byla jen růstovými bolestmi na cestě lidstva k sebenaplnění, se zásluhou sociálních sítí náhle probudily agresivní pseudohistorické soudy o roli Sovětského svazu a Ruska v nejnovějších dějinách světa. Doplňované jsou regresivní demagogií, převracející na hlavu naše představy o základních otázkách moderní historie a roli konkrétních evropských národů v ní. Jejich hrot byl na časové ose zaražen tam, kde se nachází druhá světová válka jako nejvíce polarizující moment evropských dějin. ...".
(Mýtus Velké vlastenecké války v politice Putinova Ruska. Nová Orientace, Forum24)