Alois Vojtěch Šembera

česká, 1807 - 1882

Diskuze (1)

Přidat příspěvek

HTO
21.05.2012

Stojí za přepsání to, co má Alois Vojtěch Šembera za jménem – to první je z Věku staršího Dějin řeči a literatury české, to druhé z Věku novějšího (kde opravdu chybí jedno „s“ ve slově „společnosti“ a Slezsku se zkrátilo „e“). Dodnes nenahraditelné knihy. Mám je svázané v jednom svazku a toto má můj výtisk napsané naproti přídeští: http://fnrsknmer.rajce.idnes.cz/nastenka#IMG_.jpg

PROFESOR ŘEČI A LITERATURY ČESKÉ NA C. K. VYSOKÝCH ŠKOLÁCH VÍDEŇSKÝCH, TRANSLÁTOR ZÁKONŮ ŘÍŠSKÝCH NA JAZYK ČESKÝ V C. K. MINISTERIUM PRÁV, DOPISUJÍCÍ ÚD KRÁL. ČESKÉ SPOLEČNOSTI VĚDECKÉ V PRAZE, C. K. SPOLEČNOSTI VĚDECKÉ V KRAKOVĚ, C. K. MORAVSKO-SLÉZSKÉ SPOLEČNOSTI PRO ZVELEBENÍ ROLNICTVÍ, POZNÁNÍ PŘÍRODY A VLASTI, I ODBORU HISTORICKO-STATISTICKÉHO TÉŽ SPOLEČNOSTI V BRNĚ A PŘlSPÍVAJÍCÍ ÚD SPOLEČNOSTI ČESKÉHO MUSEUM.

PROFESOR ŘEČI A LITERATURY ČESKÉ NA C. K VYSOKÝCH ŠKOLÁCH VÍDEŇSKÝCH, SEKRETÁŘ A REDAKTOR ČESKÝCH ZÁKONŮ ŘÍŠSKÝCH V MINISTERIUM ZÁLEŽITOSTÍ VNITŘNÍCH, RYTÍŘ CÍS. RUSKÉHO ŘÁDU SV. ANNY TŘÍDY DRUHÉ, DOPISUJÍCÍ ÚD KR. ČESKÉ SPOLEČNOSTI VĚDECKÉ V PRAZE, C. K. SPOLEČNOSTI VĚDECKÉ V KRAKOVĚ, C. K. MORAVSKOSLEZSKÉ SPOLEČNOSTI PRO ZVELEBENÍ ROLNICTVÍ, POZNÁNÍ PŘÍRODY A VLASTI V BRNĚ, CÍS. GEOGRAFICKÉ SPOLEČNOSTI V PETROHRADĚ, SKUTEČNÝ ÚD CÍS. GEOGRAFICKÉ SPOLEČNOTI VE VÍDNI, CÍS. SPOLEČNOSTI PŘÁTEL PŘÍRODOVĚDY V MOSKVĚ A ARCHEOLOGICKÉ SPOLEČNOSTI TAMTÉŽ, A ČINNÝ ÚD SPOLEČNOSTI ČESKÉHO MUSEUM.