Zlatinka.Emilly Zlatinka.Emilly diskuze u knih

☰ menu

Medová smrt Medová smrt Hanni Münzer

Líbila i nelíbila. Nepochopila jsem, co má název společného s příběhem. Bylo však zajímavé nahlédnout do doby, kdy začala druhá světová válka a uvědomovat si situaci pro lidi žijící v té době. Jak asi těžko jim muselo být.

21.11.2023 4 z 5


Královské překvapení Královské překvapení Lindsey Leavitt

Ani jsem nezačala číst. Po té, co jsem odložila po padesáti přečtených stránkách první díl, jsem se do této knihy raději nepouštěla.

20.08.2022


Nejkrásnější vánoční příběhy Nejkrásnější vánoční příběhy Jana Pacnerová

ČTENÍ S REBEČKOU: Pěkné vánoční příběhy, akorát mi vadí Santa Claus. Proč máme motat našim dětem hlavu se Santou? Zajímalo by mě, jestli v Americe vypráví maminky dětem pohádky o Ježíškovi. Jenže kniha vychází z francouzského originálu a tak jsem si vyhledala, kdo nosí o vánocích dárky francouzským dětem. Takže cituji: Našemu českému Ježíškovi se ve Francii říká Petit Jesus. Některým dětem dárky skutečně nosí. Tolik práce jako u nás ale nemá, spíše to bývá v dnešní době výjimkou. Většině francouzských dětí totiž nosí dárky Pére Noël, který je označován za vánočního ducha nebo také otce vánoc. Takže pak opravdu nechápu, proč se při překladu stala chyba a proč Santa Claus nahradil Ježíška. Takže za Santa Clause dávám dolů hned dvě hvězdičky,

31.12.2020 3 z 5


Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Tak to už se na ni moc těším :)

14.02.2018 5 z 5