PetrCepek PetrCepek diskuze u knih

☰ menu

Taxikář Taxikář Petr Čepek

Rád bych touto cestou poděkoval všem budoucím čtenářkám i čtenářům Taxikáře za čas věnovaný velikonoční detektivce, inspirované rockovou operou Jesus Christ Superstar.

21.03.2023 5 z 5


Sametové iluze Sametové iluze Petr Čepek

Stoprocentně souhlasím s PájouHájou.

Popis otřesně krutého zacházení mazáků s bažanty na vojně (byť kompletně pravdivého a autorem zažitého na vlastní oči) se nemusí líbit každému. Stejně tak má PájaHája naprostou pravdu v tom, že romány je mnohem lepší číst na jeden zátah bez příliš dlouhých pauz, kdy čtenář logicky ztratí povědomí o příběhu i charakterech protagonistů. To samozřejmě platí obecně, nejen v případě románu Sametové iluze.

03.01.2021 5 z 5


Sametové iluze Sametové iluze Petr Čepek

Zdravím
S Ajinkou79 jsme si včera vyměnili krátkou korespondenci, v níž jsem vše vysvětlil ještě trošku podrobněji než v diskuzním příspěvku z 17.1.2020. Zároveň jsem slíbil, že tímto způsobem Databázi knih již propagovat nebudu. Ono to pak dopadá třeba tak, že oslovený spřízněný čtenář a jeden z nejlepších kamarádů si po mém upozornění vytvoří profil Egon1982, napíše poněkud zmatený komentář "Lidé čtěte", Sametové iluze ohodnotí čtyřmi hvězdami a ještě se k tomu drze přiznává jak Josef Rolný. Tak tebe, milý Egone, na nejbližším srazu nekompromisně naučím počítat do pěti :-)
Petr Č.

30.01.2020 5 z 5


Sametové iluze Sametové iluze Petr Čepek

V reakci na dnešní zcela logický a oprávněný komentář Miry399 hlásím, že jsem před dvěma dny prozradil existenci Databáze knih svým bývalým spolužákům a blízkým kamarádům, kteří si román Sametové iluze minulý rok nejen koupili, ale také přečetli. Zároveň jsem je upozornil, že v této bombastické databázi mohou anonymně a zcela podle svého uvážení hodnotit knihy, a to včetně Sametových iluzí. Očekával jsem, že na výzvu zareagují nejvýše dva z nich, jenomže od té doby zde přibylo osm hodnocení od zcela nových hodnotitelů, z nich většinu jsem sem nejspíš přivábil já. Každý rodič má rád své děti a pro mne je románová prvotina Sametové iluze takovým mým miminem, které zpočátku potřebuje trošku podpory. Rozhodně však nejde o záměr manipulovat hodnoceními pomocí mrtvých duší nebo lidí bez čtenářského vztahu k hodnocené knize. Závěrečné shrnutí: NENÍ to kampaň, všechno PŘIZNÁVÁM a kdykoliv ODSTOUPÍM.
Všechny čtenáře zdraví Petr Čepek

17.01.2020 5 z 5