Normalgirl Normalgirl diskuze u knih

☰ menu

První První Kiera Cass

SPOILERY!!!
Dočetla jsem to před deseti minutami a pořád brečím. V životě se mi nestalo, aby ve mně knížka probudila takové pocity.
Nemůžu uvěřit, že už je konec. Všechno se mi to zdálo až moc rychlé. Nejradši bych to četla pořád dokola.
Ale abych to pořádně rozpitvala:
Mi osobně se to zdálo stejně úžasné jako předešlé díly.
America si byla konečně jistá, koho chce. To mě štvalo na Elitě nejvíce. Sice mi v tomto díle bylo trošičku líto Aspena, ale vzhledem k tomu, jak to dopadlo... Autorka byla chytrá, že mu někoho dohodila :D I když mě to vlastně mohlo napadnout.
A až moc jsem si oblíbila Celestu. Když se jim omluvila a nechovala se jako mrcha, byla v pohodě. Naopak Kriss... Tu bych nejradši upálila. Ale to vlastně už v minulém díle. Holt autorka ví, co napsat, aby s vašimi pocity udělala přesně to, co chce.
A nakonec král. No, prostě patřil mezi největší ničitele příběhu.
Maxonovo rozhodnutí na konci trochu nechápu. (Kdo ještě knihu nečetl, ať teď přestane číst tohle)
Jak ji první mohl chtít vyhodit, když ji o pět minut později vyznal lásku? Mělo mu být přece jasné, že život bez Americy bude stejně pitomý, ať už umírá nebo ne.
Nevím, jestli bych chtěla číst další knížku. Myslím, že spíše ne.
Ne, nechci číst o dceři Americy a Maxona. Jestli chcete znát důvod, tady je:
Už u jedné knížky se mi tohle stalo. Teda skoro. V Na hraně zapomnění, konkrétně u druhého dílu (Na hraně věčnosti), je epilog o dceři hlavních postav.
A mi to tu knížku zkazilo.
I v Selekci, kde jsou samí mladí lidé, kterým je okolo osmnácti, nechci číst o hlavních hrdinech, kteým je nakonec čtyřicet. To prostě ne. Chci si je představovat ve vlastním alternativním vesmíru, kde jsou stejně staří jako celou sérii. A ten další díl by mi tu krásnou iluzi vzal.
Možná by mi nešlo ani o to, že zestárli, spíše o to, jak rychle. Vždyť v podstatě stačí otevřít jinou knížku a během minuty jsou všichni starší o dvacet let!
Ale i tak si tu knížku přečtu.
Abych tuhle slohovku zakončila, celá trilogie patří mezi mé oblíbené série. Vlastně je úplně nejoblíbenější. Mrzí mě, že můžu dát jenom pět hvězdiček.

28.09.2015 5 z 5