Nedflanders165 Nedflanders165 diskuze u knih

☰ menu

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Tak tahle poetika mne nějak nedohonila. Ani v knize, ani ve filmu. Možná je to chyba, ale je to prostě tak. Exupéry zkrátka není "my cup of tea".

26.01.2023 1 z 5


Země kožešin Země kožešin Jules Verne

No vida, i mezi verneovkami je tu a tam pro mne "terra incognita". Podle komentářů níže by asi stálo zato se k ní nějak dostat, zkusím to po knihovnách.

26.01.2023


Tajemství pralesa Tajemství pralesa Jules Verne

Tuhle verneovku taky neznám, ale z popisů tady se mi zdá, že se jedná o ten příběh, který tu někdy v šedesátých letech šel v kinech pod názvem "800 mil po Amazonce".

26.01.2023


Thyl Ulenspiegel Thyl Ulenspiegel Charles de Coster

Musím přiznat, že tahle kniha mě minula. Ale před mnoha lety jsem viděl film, který se mi strašně líbil. Bohužel už jsem se s ním nikdy více nesetkal.

26.01.2023


Boss Babiš Boss Babiš Jaroslav Kmenta

Škoda, že v osobních profilech není jako povinný údaj i věk majitele profilu. Hned by se totiž vidělo, odkud daný názor na dílo pramení.
Babiš je ryzí kapitalista a my všichni, co je nám více jak 40, jsme si přece ten kapitalismus přáli, tak ho tedy máme. Tak tedy nepomlouvejme osobu, která je plodem převratu v 89. Aneb: Do not cry over spilt milk.... Což platí pro všechny, autorem počínaje a posledním čtenářem konče.

26.01.2023