MM1979 MM1979 diskuze u knih

☰ menu

Robert Šlachta: Třicet let pod přísahou Robert Šlachta: Třicet let pod přísahou Josef Klíma

Technické provedení audio knihy hodnotím kladně, Prachař (ač ho nemám zařazeného jako akčního hrdinu) se zhostil dabingu velmi dobře! Naopak Klíma přednesem „tahal“ za uši. Závěr byl super, že byl více hlasy (i když asi ne pro každého, ale to bychom chtěli moc). Škoda, že na CD nejsou ilustrační dobové fotky, co jsou v knize, pro prohlídnutí na PC.

Co se týká textu, tak kniha se četla fakt dobře. Samozřejmě byla jednostranná a ÚOOZ je nejlepší a ostatní jsou na prd, ale to se dalo čekat. V závěru je / není vyjádření aktérů, ale bylo jich osloveno málo, a ne všichni se vyjádřili. Vyjádření RJ od „veverek“ bylo úsměvné… Vadilo mi, že je tam spousta věcí nakousnuto a jde se pryč bez dovysvětlení.

Shrnutí: Doporučuji přečíst a udělat si vlastní názor, některé kapitoly byly fakt jak z filmu. Je tam znát otrávenost systémem, ale to se asi dalo taky čekat.

10.06.2020 4 z 5


Zimoděj Zimoděj Terry Pratchett

Aby někdo nepodlehl mystifikaci vydavatelů a neuvěřil jim, že úžasná zeměplocha je série 41 knih (včetně jedné o Toničce, co u nás ještě nevyšla) .-) Sice vyšlo více jak 40 knih z prostředí Zeměplochy, ale v sérii úžasná Zeměplocha je knih 35. A Svobodnej národ, Klobouk s oblohou, Zimoděj a Obléknu si půlnoc včetně úžasný Mauric jsou pouhé příběhy ze Zeměplochy (je to většinou i na přebalu) a nejsou součástí série Úžasná Zeměplocha. Pak byste tam mohli počítat i ostatní tituly Zeměplochy jako je Věda na zeměploše (Darwinovy hodinky a Koule), Průvodce po zeměploše či Výtvarné umění Zeměplochy a to nikdo nedělá ani největší fanoušci a vydavatelé… jde o to, že ne vše, co má nálepku Zeměplocha (zmiňuje se o ploše či se na ní odehrává) je součástí úžasné série Úžasné zeměplochy :-) Jinak samozřejmě je to jen akademické pojednání o pojetí série spíše pro fanoušky. Ostatním může být úplně jedno, zda kniha je ze série či není, prostě se líbí, anebo nelíbí.

26.01.2019 3 z 5


Neználek v Kamenném městě Neználek v Kamenném městě Igor Nosov

Úplně jsem nepochopil, jak si může synovec autora přivlastnit sérii a uměle vytvořit 4 díl :-) Který v anotaci vydává za plnohodnotné pokračování... Opravdu úsměvný pokus jak vydělat na značce Neználek. A asi mu to i vyšlo a prošlo :-)

26.01.2019 1 z 5


Ve znamení kříže Ve znamení kříže Miroslav Grebeníček

Knihu jsem zatím nepřečetl, ani nejsem voličem pana Grebeníčka, ale škodlivost církve (a to jakékoliv) vidím v historii mnohokrát, tedy každý počin na toto poukázat chválím. V dnešní době je minimálně úsměvné utíkat od reality k víře v boha (a to jakéhokoliv). Někdo utíká k alkoholu či drogám někdo k dědečkovi na mráčku. Nic bych jim nevracel, stejně to vše „nakradli“ umírajícím na smrtelné posteli...

28.12.2018