macek8 macek8 diskuze u knih

☰ menu

Bible Bible neznámý - neuveden

Icequeen: Ano, v podstatě jste to řekla sama, děkuji za upřímnost. Jen vám chci názorně ukázat, jak je vaše myšlení absurdní a že vy sami jste ztělesněním toho, co tolik kritizujete.

20.10.2018 5 z 5


Bible Bible neznámý - neuveden

Děkuji za vaše (ne)odpovědi. Ani jeden z vás mi nedokázal odpovědět na zcela konkrétně zadanou otázku. Stále dokola a dokola samá klišé. Snad jen pionýr: ma71 se svojí odpovědí přiblížil, napsal "vymýtit náboženství". Nemáte rád totalitní režimy, ale vaše myšlení je veskrze totalitní. Proto Vám doporučuji přečíst si několik knih o historii lidstva, na tomto webu jich je spousta. Ale prosím nečtěte vágně napsané encyklopedie pro děti, ale odbornou literaturu faktu. Snad poté s Vámi bude rozumná řeč.
P.S.: V jakém odvětví lidské činnosti nejde o moc a prospěch?

20.10.2018 5 z 5


Bible Bible neznámý - neuveden

Skvělé!
Místní pionýři ateismu na databázi knih nám v této diskuzi dokazují, že Bůh opravdu dal každému člověku svobodnou vůli, zda v něj věřit či ne.

Jen mám na vás pionýry jednu otázku: Představte si, že máte tu největší možnou moc, jakou si dovedete představit a takový vliv, že můžete ovládat dění ve světě. Co byste udělali s několika miliardami křesťanů a ostatních věřících? Jak byste s nimi naložili?
P.S. Prosím o upřímnou odpověď.

19.10.2018 5 z 5


Bible Bible neznámý - neuveden

Icequeen: Jestli vědci věřili jen formálně nebo upřímně se asi nedozvíme, o tom lze jen polemizovat.
Pokud vám vědecké poznatky postačují na zodpovězení všech palčivých otázek lidské nebo jakékoli existence, není co řešit.
Naivní člověk znamená mírně řečeno blbý nebo hloupý člověk a pokud si toto myslíte o věřících je vaše věc, každý má právo myslet si, co chce.
Je samozřejmě špatně, když organizované náboženství ovládá lidi. Ale toto se týká maximálně nějakých radikálních sekt (i když i tady bych byla opatrná), oficiální církve nezneužívají a neovládají lidi. Členství v nich je zcela dobrovolné. Navíc pro lidi, kteří je vedou, je to nesmírně odpovědná práce, oni se z toho jednou budou zpovídat Bohu. Na druhou stranu, toto se dá říct i o každé jiné světské organizaci např. politické strany, různé ideologie nebo stát - ty také mohou být velmi nebezpečné, ovládat a zneužívat lidi, říkat jim, jak mají žít atd. pokud se toho chopí nějaký šílenec (koneckonců jsme toho byli už několikrát svědky) . Duchovní i světské organizace jsou vedeny lidmi a lidé dělají chyby, takže nelze to vidět takto zjednodušeně.

16.05.2018 5 z 5


Bible Bible neznámý - neuveden

Iceqeen: Ježíš Kristus, Panna Marie, apoštolové - všichni byli židé, takže mínění, že antisemitismus pramení z křesťanství, je hodně odvážné a překroucené. Židé sice ukřižovali Ježíše, nicméně pokud nějaký křesťan toto uvádí jako hlavní argument proti židovskému národu a dokonce k židům za to chová nenávist a touží po jejich fyzické likvidaci, nepochopil hlavní teze a hodnoty, na kterých je postaveno křesťanství, a tudíž si z principu nemůže říkat, že je pravý křesťan (neříkám, že takoví křesťané neexistují). Je to stejně zjednodušené jako kdybych řekla, že Hitlerova ideologie se hodně zakládala na tzv. sociálním darwinismu, tudíž Darwin může za holokaust. Jo, a v plynových komorách neumírali jen židé.
Hitler nebyl křesťan, ani přímo ateista - to je pravda, ale hodně inklinoval k pohanství a okultismu. Lenin a Stalin byli ateisté.
Věda a víra se nevylučují, naopak v jednom bodě se spojují. Pokud vím, tak přední vědci jako např. Isaac Newton a další byli věřící, a přesto položili základní kameny matematice i fyzice. I dnes existuje spousta tzv. vědců kreacionistů.
Když o lidech tvrdíte, že jsou zblblí, jenom protože věří v Boha, sama demonstrujete svojí domnělou nadřazenost a potřebu někoho urážet.

14.05.2018 5 z 5


Bible Bible neznámý - neuveden

iceqeen: Omlouvám se, pokud se vás dotkla moje věta, neměla to být urážka. Komentářem jsem reagovala na váš poznatek "matematika existuje". Chtěla jsem upozornit, že toto tvrzení je zavádějící. Totiž že i logika je založená na domluvě (axiomy). A věřte nebo ne i dogmata jsou logická.
Já také nemám problém s ateisty, pokud zrovna nedusí plynem v koncentračních táborech nevinné lidi, nevnucují lidem třídní boj a bezduchý konzumní život atd.
Víru lze chápat a studovat do hloubky, něco jsem naznačila v předchozím komentáři, nicméně nevidím jediný důvod vysvětlovat to člověku, který netouží po víře v Boha, protože má na práci jiné, určitě mnohem důležitější věci.

14.05.2018 5 z 5


Bible Bible neznámý - neuveden

Iceqeen: To je omyl. Matematika je postavena na podobných "dogmatech" jako víra, akorát se jmenují axiomy ;-) Že nevíte, co to je? Zadejte si to na google.

09.05.2018 5 z 5


Bible Bible neznámý - neuveden

Mirakjetu: To je pravda, neocitli se tu náhodou. Myslím, že ti největší odpůrci náboženství by strašně chtěli věřit v Boha, ale víra se jim nedostává a nedostává. Čím to?
Je to jako s matematikou. Nemůžete pochopit integrální počet, když neumíte sčítat a odčítat, násobit a dělit. Spousta lidí ovšem ty základy má, ale málokdo umí spočítat integrály. Může se o to pokoušet a pořád nic a pak...najednou se mu to třeba povede. Ale nepovede se to člověku, který s prvním neúspěšným vypočítáním integrálu na složitější matematiku rezignuje...Tak je to i s vírou. Vše se musí studovat do hloubky.

09.05.2018 5 z 5


Bible Bible neznámý - neuveden

Připadá mi, že spousta lidí, kteří napsali komentář k této knize, ji ve skutečnosti ani nečetla. Vylévají si zde žluč na věřící lidi a náboženství a přitom sami sebe považují za nejtolerantnější a nejrozumnější bytosti na světě...

Vyrovnaný člověk nemusí nikoho urážet, vnucovat mu svoje "pravdy".
Myslím, že tito lidé nemají ani tak problém s Bohem nebo křesťany, ale sami se sebou.

07.05.2018 5 z 5


Vyprávěj, mámo, jak to bylo Vyprávěj, mámo, jak to bylo Eva Erbenová

Knihu jsem sice přímo nečetla, ale příběh paní Erbenové jsem slyšela přímo z jejích úst, jelikož jsem měla tu čest, vidět se s ní osobně. Je to skutečně tragický a smutný příběh, ze kterého běhá mráz po zádech. Všem, kteří paní Erbenovou a její těžký osud neznají, doporučuji tuto knihu.

04.02.2017 5 z 5


Bible Bible neznámý - neuveden

Písmo svaté je kniha knih. Nechápu jak jí někdo může hanit. A už vůbec mi hlava nebere skutečnost, že někteří lidé tvrdí, že je to snůška nesmyslů a zvrácených příběhů, které jen zapříčinily všechno zlo ve světě...Neříkám, že nevěřící člověk je hloupý člověk, prostě si zatím nenašel k Bohu cestu, ovšem hloupý je ten, který si myslí, že věřící jsou hlupáci. Ano v Bibli jsou občas drsné příběhy, ovšem ty mají lidem ukázat, že zlo opravdu na světě je! Příběhy nám mají názorně ukázat všechny možné tváře zla a umět je předem odhadnout a zatratit. Zároveň nám ukazují, že Bůh vše vidí a dřív nebo později každá špatná věc vyjde najevo a bude potrestána. V Bibli se skrývají všechna moudra světa a všudypřítomná Boží milost. Byla psána před tisíci lety a je stále aktuální a ohromně poučná. A k tvrzení, že Bible a křesťanská víra může za všechno zlo v dějinách lidstva, bych chtěla jen říct, že tito lidé ani za mák neznají a nerozumějí historii. Protože kdyby ji znali, nikdy by tohle netvrdili. Křesťanství je naopak velmi mírové náboženství, které hlásá lásku mezi lidmi, dobro, spravedlnost a pacifismus. Nebýt křesťanství, byli bychom dlouhou dobu necivilizovaní barbaři. Dokonce by se neuchovala ani vzdělanost a kultura antického starověku. To jenom dobrá vůle mnichů v klášterech, kteří všechna díla antických autorů opisovali, může za to, že dnes o antice něco víme! O křesťanském kulturním přínosu (gotika, baroko) ani nemluvě. Křížové výpravy, třicetiletá válka apod. se sice vedly ve znamení kříže, ovšem ten kříž a víra byla jen zástěra ke skutečným úmyslům mocichtivých vládců, kteří chtěli rozšiřovat svá území a urvat nějakou kořist, k čemuž zneužili víru. Vidíte? Byli jsme to zase my LIDÉ, kteří z víry udělali zlo, ne víra, ta za nic nemůže. A navíc nejhorší války v dějinách se vedly ve jménu racia=rozumu, poté co vzniklo osvícenství. Jako příklad mohu uvést napoleonské války, sedmiletá válka, války o dědictví rakouské, války o dědictví španělské, vybíjení amerických indiánů, otroctví a s tím související občanská válka v USA, první světová válka a samozřejmě nejhorší válka v dějinách - druhá světová válka. Tyto války už se ani náhodou nevedly v duchu náboženství! Byly to čistě světské války, a přece nejtragičtější v dějinách, ve kterých šlo hlavně o peníze a nadvládu nad světem vyplývající ze zvrácených myšlenek některých lidí, kteří propadli zlu. Takže, vážení, lidé páchali, páchají a budou páchat zlo vždycky a nemůže za to žádná víra ani žádné jiné přesvědčení!
Z toho vyplývá, že než budete kritizovat náboženství a věřící lidi, tak se nejprve pořádně zamyslete.
Omlouvám se za dlouhý komentář, prostě jsem se nechala unést.

02.02.2017 5 z 5