carollfu carollfu diskuze u knih

☰ menu

Zkáza a naděje Zkáza a naděje Leigh Bardugo

Autorka si jde rozhodně vlastní cestou, ale ani závěrečný díl trilogie nezměnil můj názor na Mala, ten se mi v druhém díle tak znechutil... Doufala jsem ve víc ohledně Morozova a jeho mladší dcery, třeba že ještě žije například u Dvou Mlýnů, nebo něco podobného. Nad určitými zvraty a náhlými úmrtími jsem několikrát musela protočit oči v sloup. Všeho moc jednoduše škodí. Ovšem, u Temnyje (Alexandra) a Baghry jsem uronila slzu. Stejné přitahuje stejné. Závěr byl na jednu stranu geniální, ale určitě ne podle mých představ, radši bych si přála opravdovou mučednickou smrt, nebo že by Alina opilá mocí skončila s Temnyjem... I Nikolaje bych brala radši než Mala. Nu což. I tak doufám, že tato originální trilogie bude jednou zfilmována. 4*

12.06.2018 4 z 5


Dívka z nočních můr Dívka z nočních můr Kendare Blake

Stejně dokonalé jako první díl, jen mě ten konec trochu mrzel.. Cassiovo celoknižní snažení vytáhnout Annu z pekla sice dopadlo úspěšně, ale mrzí mě, že nakonec stejně nebyli spolu. Jinak doporučuji.

30.07.2017 4 z 5


Odkaz Odkaz C. J. Daugherty (p)

Trošičku slabší než předchozí díl, ale bylo to stejně svižné a chytlavé. Jednu hvězdičku srážím za rozchod s Carterem, kterému jsem od začátku fandila, i kdyby se Sylvain dal na pokání. A smrt Jo nebyla pro mě zas taková rána vzhledem k tomu, co prováděla v prvním díle.

17.04.2017 4 z 5