Cari Cari diskuze u knih

☰ menu

Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

Lenka.Vílka: To si nemyslím, že by autorka tohle dělala svým čtenářům. Podle mě má jen obyčejnou autorskou krizi. Vzhledem k tomu, že o rukopis přišla a začala třetí díl psát znovu, se jí vůbec nedivím. A taky chodí do práce... Tak jistě, ona má určitě jinou smlouvu než já. Někdo, kdo už má takový úspěch, bude mít vyšší honorář a lepší podmínky. Ale to je vše. Určitě si nemyslím, že je to nějaká jejich psychologická hra. Spíše věřím v tu autorskou krizi. Tu má ostatně kdekdo. Třeba autor Her o trůny by mohl povídat... :))

28.03.2020


Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

Lenka.Vílka: Vzhledem k tomu, že mi bude taky kniha vycházet, tak si nemyslím, že je to jen moje představa. :)) Vše jsem musela odsouhlasit. Nakladatel si opravdu nemůže dělat, co chce... Díky Bohu. :D

28.03.2020


Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

Lenka.Vílka: Já to chápu, ale autorka sama musí ten termín odsouhlasit, oni to tam nemůžou dát jen tak... Bez jejího vědomí. Nemyslím to nijak špatně, jen říkám, že si nemůžou dělat co chtějí. Autor vždy o tom musí vědět a souhlasit.

27.03.2020


Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

@pipa36: Těžko říct, jak je to doopravdy. Každopádně tři roky je celkem dlouhá doba na to, dát to dohromady... A zase ta série je úspěšná, tak se na druhou stranu vydavateli nedivím, že by rád vydal další díl. Tím spíše, že to má být pentalogie. Celkem jsem se na třetí díl těšila, tak snad se už v tom příštím roce dočkáme. :)

27.03.2020


Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

Jak to může nakladatel knihu vydat, když to autorka nemá pořád dopsané?? Dost pochybuji, že je to jejich vlastní volba. Naopak, nakladatel prý na autorku tlačí, ale ona pořád nemá třetí díl dokončený. Sama autorka to psala jedné čtenářce, když se jí ptala, kdy třetí díl vyjde.

27.03.2020


Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

LiLLu: Zbytečně hysterický komentář... A celkově chápu, že se čtenáři čertí. Nakladatel věděl, že to autorka nestihne dopsat do podzimu. Jednak autorka přišla o rukopis a začala psát třetí díl znovu. Takže to je takový rok psaní a pak se dělá redakce + korektura, což je další půl rok, možná i víc - to se ani náhodou nedalo stihnout do Vánoc. Takže nechápu, proč Host dává takové nereálné termíny.
Autorce přeji ať jí to psaní jde od ruky, ale taky jsem toho názoru, že čím víc se vydání posouvá, tím spíše to hraje v neprospěch série (a vzhledem k tomu, že se má jednat o pentalogii... Nevím, možná stačila trilogie).
Spousta čtenářů odpadne, protože je nebude bavit tak dlouho čekat. Což je škoda, když má tak pěkně našlápnuto.

22.09.2019