ArkAngel ArkAngel diskuze u knih

☰ menu

Cestou špendlíků nebo jehel Cestou špendlíků nebo jehel Zuzana Říhová

Ad Folofus: Děkuji za potvrzení, že účty patří někomu, kdo má něco společného s VŠKK nebo AVČR, jinak byste nemohl vědět, že jsem nyní dělal státnice až napodruhé a úspěšně jsem je dal. O tomhle mohli vědět pouze mí spolužáci nebo zaměstnanci školy. :)

Jinak jak jsem již zmiňoval, proti doktorce Říhové nic nemám a považuji ji za jednu z nejlepších vyučujících na škole. A o jakém vyskakování je tu řeč? Na škole nás učili, že máme kritizovat přísně a stejně tak nás učili kritiku přijímat. Pokud neumí kritiku přijmout někdo "z vyšší třídy, není to můj problém a doporučoval bych navštívit literární dílnu Leoše Kyši/Františka Kotlety.

Já osobně jinak za výbornou hru s jazykem považuji například překlady Jana Kantůrka nebo Pavla Medka, ale to bude asi otázka vkusu. Navíc jsem byl pouze proti pár slovům, z hlediska jazyka se mi jinak zbytek díla líbil.

Tenhle komentář zakončím tím, že na rozdíl od vás se zbaběle neschovávám za anonymní účet bez jména a fotografie a zcela transparentně se tu nebojím vyjádřit svůj názor. Proto vás vyzývám, že pokud máte s mými tvrzeními jakýkoliv problém, můžeme si to vyříkat jako dospělí lidé mezi čtyřma očima, pokud se tedy nebojíte. Stačí mi napsat soukromou zprávu a domluvit si den a místo setkání. :)

21.09.2021 2 z 5


Oidipús vladař Oidipús vladař Sofoklés

Ad Marťa 12 - Napadá mě úryvek z fiktivní hry Járy Cimrmana, který byl součástí filmu Jára Cimrman ležící, spící, kde se postava dozví, že má rodina zcela jiné složení, než si myslel.

Z reálných děl možná Máj, kde Vilém zabije svého otce - v době vraždy nevěděl, že je to jeho otec. Pak mě ještě napadá Věc Makropulos, kdy postava jedná s vlastní matkou a neví o tom.

26.08.2021


Cestou špendlíků nebo jehel Cestou špendlíků nebo jehel Zuzana Říhová

Ad arebours: Nikoliv, kniha mne akorát nezaujala. Ale jak píšu, práce s jazykem je skvělá a proti doktorce Říhové jako člověku a akademiku nic nemám a vážím si ji. :)

BTW. Přijde mi až podezřelé, že jste ohodnotil tak málo knih a dal komentář pouze k této + všem knihám od Říhových jste dal 5* (vzhledem k tomu, že první knihy byly ohodnoceny v roce 2016, poznámka o tom, že si jí teprve teď dáváte do hledáčku nedává moc smysl). Mám tedy takový pocit (možná se pletu, možná jen u některých), že účty arebours, lupus36 (pouze 3 hodnocení a pouze Říhovi) a možná i Folofus jsou falešné účty pro umělé zvyšování hodnocení knih těchto dvou autorů. Mám pravdu nebo se mýlím? :)

26.08.2021 2 z 5