Arkagas Arkagas diskuze u knih

☰ menu

Spi sladce Spi sladce Rachel Abbott

Psychologický thriller, kde je hlavní hrdinkou Olivia, která má 3 děti. Z toho 2 se současným manželem a jedno s bývalým přítelem.

Bývalý přítel Danuš (Arab) ze dne na den mizí a Olivia se hroutí. 14 dní na to se stane jejím rodičům nehoda, kde oba umírají a Olivia padá až na samé dno.

V ten moment se ale jako zachránce objeví její současný manžel Robert, který jí postaví zase na nohy, koupí její byt, nechá jí v něm bydlet a tak Olivia má snad vše po čem touží.

Jednoho dne se ale Robert nevrátí s dětmi z večeře a tak se rozjíždí pátrání ohledně únosu. v Ten moment se Robert vrací domů a z Olivie udělá svým způsobem nesvéprávnou, která si nic nepamatuje a která ani neví že sbalila svým dětem věci na víkend.

Vše se začíná rozmotávat v momentě kdy Olivia zjistí že má po celém domě skryté kamery, že jí byl zamezený kontakt se všemi jejími kamarády i rodinou, že musí vyplňovat velmi obsáhlý denní rozvrh aby Robert přesně viděl co dělala.
Její kamarádka, za kterou se vydá potají jí sděluje že Robert je šmírák, který jí sledoval na každém kroku už ve škole a že dosáhl přesně toho co chtěl. Mít jí jen pro sebe.

Olivii začínají věci zapadat a zbývá jen vymyslet plán jak zmizet i s dětmi tak, aby jí tenhle strašný Stalker už nikdy nenašel... Velmi skvělá a originální kniha o příběhu stalkera, který své dílo dotáhl skoro až do samého konce.
Rachel Abbottová je výborná a její knihy jsou skvělé :) Moc doporučuji všem, kteří mají rádi psychothrillery :) 10/10

12.03.2020 5 z 5


Alex Alex Pierre Lemaitre

A máme tu francouzský psychologický thriller :) Tuhle knížku společně s Camille mi přinesla Irča Te na naše plánovaní knižního bazárku @knihankov a já jsem nadšená!

Na téhle knize mě nejvíc bavilo to, že my sledujeme příběh Alex, která mění svou identitu pomocí paruk, ale policisté, kteří po ní pátrájí nevědí koho hledají.. Alex je jednoho dne unesena, zbita a nahá zavřena do klece zavěšené do vzduchu společně s 10 potkany na velmi odlehlém místě. Její věznitel je ale velmi brzy zjištěn a než aby se nechal dopadnout, raději skáče pod kamion a páchá sebevraždu.

Alex ale není hloupá, nakonec se svou vlastní silou a chytrostí z klece dostane a protože ví, že už jí nehrozí žádné nebezpečí, pokračuje po malé rekonvalescenci ve své práci.
Ne, ne v té oficiální, ale v té, kterou měla rozdělanou a kterou chce dokončit. A to jsou samozřejmě vraždy.

Alex vraždí převážně muže tím že je omráčí nebo rovnou zabije ranou do hlavy a do hrdla jim pak nalije 0,5 l kyseliny sírové.

Proč je její modus operandi zrovna takový je samozřejmě v knize :)) Mezi Alexiným sice policie už ví že se jedná o naši známou parukářku, ale díky její neustále změně identity a jmen nejsou schopní přijít na to, kde zrovna je... Na konci knihy sledujeme Alexin příběh v retrospektivě a vše do sebe zapadá kousek po kousku.. Velmi skvělá kniha, ne tolik krvavá, ale v některých pasážích dost podobná Carterovi :) za mě rozhodně 10/10 :

12.03.2020 5 z 5