Zelený_Drak Online Zelený_Drak diskuze

☰ menu

Zpoplatněný bazar

reader.007: Ty maximální rozměry znám, posílám tak sice jen příležitostně, ale už dlouho, takže jsem odesílateli radila, jak knihy případně rozložit, aby nepřesáhl. Jsem zvědavá, zda tedy 50×35×5 cm bude splňovat. Každopádně odesílatel říkal, že mu udali důvod hmotnost (kterou ve sledovacím systému vidím a je hluboko pod 2 kg).

V Praze naštěstí nejsem odkázaná jen na poštu, většinu věcí přebírám nebo předávám osobně. Když někdo má nabídku knížky třeba jen za 100,- + poštovné, ale nic jiného od něj nechci a není z Prahy, tak to pro mě obvykle nemá smysl, protože za ten součet ji pravděpodobně v pohodě seženu. Teď jsem zvědavá na tu Zásilkovnu. Pro lidi z menších obcí to s tou poštou musí být podstatně horší (nejen kvůli knihám).

Mít tu aspoň poptávky zdarma mi vyhovovalo jako rozhození sítí, protože pasivně sháním hodně starších knih a občas mi někdo napsal "Mám x kousků, chtěl jsem to už vyhodit, prodám za symbolickou cenu.". To už teď nebude, nevyplatí se mi to.

21.03.2019


Zpoplatněný bazar

Jo, taky už jsem četla. Zrovna tenhle týden jsem si domluvila knížky, že půjdou jako doporučené psaní. Nakonec byly poslány jako doporučený balík M, odesílateli to odůvodnili tím, že jsou moc těžké. Přitom mají do 2 kg, což je pravidlo, které se podle webu neměnilo.

21.03.2019


Zpoplatněný bazar

Aha pardon, tak to jsem na první dobrou nepochopila. Asi jsem nemohla uvěřit, že při dnešních cenách pošty by někdo odečítal poštovné. Ono totiž zrovna od března zase zdražilo a základní cena za doporučený balík už nejde pod 99,-.

21.03.2019


Zpoplatněný bazar

1. Poptávka u nových nebo nevyšlých knih
Pokud dávám poptávku ke knihám, které teprve výjdou a chci je koupit levně, znamená to, že si klidně počkám na knihu i rok, kdy už bude levnější nová a půjde třeba o kousek z několikáté ruky. Nechci přitom rok myslet na to, že tuhle knihu bych si možná jednou koupila, až bude s cenou níž. Pokud uvedu nízkou cenu, je taky jasné, že nestojím o to, aby mi knihu někdo nabízel za násobky, protože mi za to kniha z nějakého důvodu nestojí. Pořád ale obvykle nabízí poptávající víc než by za knihu dal antikvariát. (Antikvariát ostatně funguje přesně na tom principu, že koupí za 30 knihu, která stála 300.)

2. Poptávka "dohodou"
Dřív když člověk měl knihu v poptávce, chodila mu upozornění, když ji někdo nabídnul. Nevím, jestli to ještě funguje. Poptávající se mohl sám ozval tomu, kdo vložil nabídku za vyhovující cenu.

3. Nákup nových knih a jejich rychlé otočení
Od té doby, co jsem začala vydělávat, jsem mnohem ochotnější koupit novou knihu za 300,-. Ale jen pokud jsem přesvědčená o jejích kvalitách a chci si ji nechat. Což nejsem skoro nikdy, dokud si ji nepřečtu. Ovšem ne všichni knihy kupují. Dát knihu takto obratem pryč za zlomek ceny mohou třeba recenzenti (a těch není v současné době málo), kterým chodí měsíčně nových knih několik. Jejich domácnosti přitom nafukovací nejsou, tak proč by některé neprodali třeba i levně? Za články zpravidla nejsou placeni a jejich odměnou je právě ta kniha.

4. Prodej 1x přečtených knih
Většinu knih čtu 1x a do hrobu si je nevezmu a je mi jasné, že z pozůstalosti o milionu "prastarých" knih nikdo nadšený nebude. Řekla bych, že posílám dál tak 3 ze 4 knih. I je vyměňuji. Vždycky jsem si myslela, že mám ceny nastavené celkem vysoko, ale tedy není to tak vysoko, jak navrhujete. Ono "mínus tak 20 kč" je pěkná ptákovina. Je rozdíl, jestli o 20 Kč zlevním knihu, která nová stojí 100,- (20 % sleva) nebo 500,- (4 % sleva). Tu první někdo koupí, tu druhou spíš ne, to už si těch pár korun připlatí za zbrusu novou.

Bazar na DK se po všech těch změnách pro mě bohužel stává čím dál tím nevýhodnější. Reálně ale moje nákupní i prodejní choutky ničí v první řadě zdražující poštovné.

21.03.2019


18.) Kniha, jejíž děj se odehrává v Brně

Ahoj, nevěděl by prosím někdo jestli se v Brně odehrávají dětské knížky O zahradě a O klíči od Pavla Čecha?

04.11.2018


Zpoplatněný bazar

Tak je to půl roku od změny a zrovna se řeší zde již smazaný prodávající Owliver, který měl profil 14 dní, ověřený účet i kladná hodnocení (protože opravdu z počátku prodával knihy). Momentálně na něj podává TO asi 100 lidí (srocují se na fb, nevím, kdo "nakoupil" přes DK a kdo jinde) a jestli se to nějak nevysvětlí, bude to největší podvod s prodejem knih, jaký jsem kdy viděla. DK (nevím kdo) prý zakročila tak, že uživateli poslala email. Jak přesně že to nové opatření, chrání uživatele? Že už si nespolehlivý prodávající nebude moci registrovat stejné číslo účtu? Tak to ho určitě trápí :D

07.03.2017


Zpoplatněný bazar

Nové opatření bez problémů obejdu nejméně na tři způsoby, takže nechápu, jak by asi mělo fungovat. Až mi dojdou volné inzeráty, bazar prostě přestanu k prodeji využívat (knihy prodávám i jinde). Proti podvodům to nepomůže.

26.08.2016


Čteme dětem

Já v 9 četla knížky od Karla Maye. Zpětně nechápu, jak to, že mě to v tom věku bavilo :D Zkusila bych sérii Hraničářův učeň a trilogii Ohnivý vítr. Gaardera neznám, neporadím :) Od Dahla jsem četla Čarodějnice a přišlo mi to na dětskou knihu dost smutné.

14.10.2015


Prosím o opravu

Paulhunter: Díky za názor. Já (snad) nespoileruju a týká se to sérií, o kterých je buď známo, že další díly vůbec nebudou vydány česky, nebo je další díl přislíben už přes 2 roky a datum vydání stále nespecifikováno. Beru to jednak jako vlastní dokumentaci přečteného, jednak jako podnět pro ty, kteří zvažují, zda to v té angličtině zkusit, nebo ne (do diskuse se tolik nekouká). Ale právě kdyby mi na to Danielson napsal, že to vadí, tak to můžu přesunout do diskuse nebo i do soukromé poznámky. Mám za jeden takový komentář palec a nikdo mi nepsal SZ, že by mu to vadilo, ale to nijak nezaručuje, že to oficiální politika DK schvaluje.

16.08.2015


Prosím o opravu

Jen pro jistotu... Když k autorovi napíšu komentář o knihách, které nevyšly česky, nebo když do komentáře k přeložené knize doplňuji komentáře k nepřeloženým dílům série (vše v jednom komentáři)... Vadí to taky? Nerada bych, aby mi takové komentáře bez varování někdo smazal. Díky.

16.08.2015


Čteme dětem

Z toho, co opravdu čteme pětiletému dítěti mi v poslední době padla do oka "Pokladnice nejkrásnějších pohádek". (http://www.databazeknih.cz/knihy/pokladnice-nejkrasnejsich-pohadek-233602)

A pak, co si tak vybavuju, že jsem četla:
Jan Drda - České pohádky
Jan Vladislav - Kapitán Tulipán a princezna z Bordeaux
Pokud už by to dítě bavilo, tak bych zkusila něco od Evy Ibbotsonové. Myslím, že mně se líbil hlavně "Ostrov tet".

Doporučila bych pár moderních pohádek od Pullmana, které jsem četla v poslední době a bavily mě, ale bohužel nejsou přeložené do češtiny. Ale kdyby někoho i tak zajímaly, tak:
"I Was A Rat!" (asi nejlepší)
"Clockwork, or All Wound Up" (hodně strašidelná)
"The Scarecrow And His Servant" (podle mě méně povedená, ale pořád lepší než spousta jiných moderních pohádek).
Jsou i další, ale ty jsem nečetla.

12.03.2015


Básně, Poezie

Démon (autor Lermontov, překlad od Hory... překladů je víc, doporučuji sehnat ten Horův)

04.03.2015


Erotika, sex vo fantasy, scifi?

Petra Neomillnerová (hard) a John Moore (soft).

04.03.2015


Máš jednu větu – fantasy.

V Eragonovi není hlavní postava drak. Spíš hlavní vedlejší postava.
Zkus draky:
http://www.databazeknih.cz/serie/draci-serie-2519
http://www.databazeknih.cz/knihy/legendy-draci-45642
http://www.databazeknih.cz/serie/drakeni-z-pernu-257

A upíry:
http://www.databazeknih.cz/knihy/at-vejde-ten-pravy-49277
Sice je hlavní hrdina člověk, ale ze všech knih s upírama, co jsem zatím přečetla, byla tahle nejmíň sladká a zároveň nejmíň brak.

A pak můžeš zkusit monstra z jiných rozměrů:
http://www.databazeknih.cz/vydane-knihy/howard-phillips-lovecraft-2064

23.11.2014


Série u knih

Zkus sérii "Kronika prokletých zaklínačů".

03.11.2014