yaoiyuri yaoiyuri diskuze

☰ menu

20. Kniha, ve které se někdo ztratí nebo zabloudí

S. King - Holčička, která měla ráda Toma Gordona

https://www.databazeknih.cz/knihy/holcicka-ktera-mela-rada-toma-gordona-1135

01.01.2024


Pár nápadů na vylepšení webu

@chrz

Jo, tohle už se mi tu taky párkrát stalo, vedlo to k tomu, že kromě hodnocení / komentářů už tady přispívám minimálně. Proč bych se namáhala, když mi to pak někdo smaže a na otázku proč se mi dostane jen nějaké povýšeného odseknutí z pozice admina a odkazu, že v pravidlech je to a to a oni mi vysvětlení přece vůbec nedluží.

01.04.2023


13) Kniha s místností v názvu

Tajná ložnice - R. L. Stine

01.01.2023


Prosím o opravu

Dobrý den,

dnes odpoledne jsem vložila dvě knihy Cressidy Cowell - Dvojčata pořádají piknik se spinosaurem a Dvojčata stopují triceratopse. Knihy ale byly bez vysvětlení smazány (?) - nemám je v přečtených a ve vyhledávání se také neobjevují. Nedává mi to smysl, ISBN i další povinné údaje zadány byly, navíc další knihy ze stejné série v autorčině profilu bez problémů jsou. Mohl by mi někdo z adminů vysvětlit, co se stalo?

29.12.2022


Plagiátorství?

@PanPredseda
Názvy povídek z té knihy jsem našla a přidala je.

24.08.2020


Pár nápadů na vylepšení webu

@Lenka.Vílka
Ale řekněme si upřímně, že pokud má suplovat ISBN a místo toho, aby byla hned pod ním, je až skoro na konci formuláře, nahrává to jen tomu, aby se nějaký méně pozorný uživatel spletl. ¯\_(ツ)_/¯ Bohužel.

03.05.2020


Opráski sčeskí historje - kdo zná, poraďte

Opráski doma nemám, ale z toho, co jsem četla na FB si pamatuji:

3. Libuše v jednom stripu sežrala houbičky.
8. S tím kompostem to byla myslím parodie na Nonstop od Michala Davida.

(moc toho není, no :D)

06.04.2020


Prosím o opravu

https://www.databazeknih.cz/serie/jursky-park-2381

Můžete prosím z Crichtonovy série odstranit tu třetí knihu? Ta tam vůbec nepatří. Není to pokračování vycházející z knih podle Crichtona, je to "Junior Novelization" podle scénáře třetího filmu. Takže něco úplně jiného.

26.03.2020


18. Kniha, jejíž název je na obálce červenou barvou

7 z 9 knih série Údolí přízraků od Lynn Beach (edice Stopy hrůzy) má název červeně, stačí si jen vybrat. :) Jednotlivé knihy navíc tvoří uzavřené příběhy, takže není nutné číst všechny / v daném pořadí.

https://www.databazeknih.cz/serie/stopy-hruzy-udoli-prizraku-3648

30.12.2019


7. Kniha o holokaustu

Dvorní šašci - Viktor Fischl

12.11.2019


Prosím o opravu

Prosím o rozdělení knih Milenec a Milenec ze severní Číny od Marguerite Duras. Jsou DVĚ RŮZNÉ knihy (sice s podobným námětem, od stejné autorky, ale jiné). Není to poprvé, co na tohle nevhodné sloučení do jednoho vydání upozorňuji – jednu dobu jsem dokonce měla v diskuzi k oběma knihám komentář, aby se neslučovaly, ale evidentně to nepomohlo.

10.11.2019


Prosím o opravu

Prosím o smazání štítku "zvrácenost" u knihy Co to tam mám (https://www.databazeknih.cz/knihy/co-to-tam-mam-422051), potažmo o smazání toho štítku jako takového. Není nijak relevantní, odráží jen subjektivní názor některého z nespokojených čtenářů.

07.10.2019


Pár nápadů na vylepšení webu

@Lenka.Vílka
Ale já už se několikrát setkala s případy, kdy někdo nahlásil a admin schválil přesunutí komentáře, který názorem na knihu byl. A dost často byl problém jen v tom, že autor komentáře použil sofistikovanější systém hodnocení než "kniha se mi (ne)líbila, a proto dávám XXX hvězdiček". Jak něčemu takovému pomůže vámi zmiňovaná úprava nahlašovacího formuláře? Problém totiž dost často je, že psaný text tu nechápou i lidé, kteří mají být ti povolaní... a pak v diskuzi vznikají flame wars.

07.10.2019


16.) kniha s oxymórem v názvu

@Aaloha
Zakázané ovoce je obrat, který se běžné používá, a navíc se v něm nic nevylučuje, takže ne.

21.05.2019


16.) kniha s oxymórem v názvu

@Kamili Co vám přijde na spojení "Modlitba za Černobyl" jako "spojení slov, jejichž význam se navzájem vylučuje" (což je definice oxymóra)? Modlit se můžete prakticky za cokoliv.

10.04.2019


16.) kniha s oxymórem v názvu

@Lukasitch
Samozřejmě, že oxymóron (protimluv) je podmíněn tím, zda existuje. Oxymóron je ze své definice spojení slov, jejichž význam se navzájem vylučuje, tvoří logický rozpor, tudíž v reálném světě za běžných podmínek existovat nemůže.

Navíc pokud tak bazírujete na lingvistickém hledisku, tak tekutý písek je primárně komerční označení pro přípravek, kterým si můžete uklidit kuchyň či koupelnu, a TEKOUCÍ či též pohyblivý písek je označení pro nestabilní geologické podloží, které např. může při průvalu „zaplavit“ důlní chodby, protože obsahuje jemné pevné částečky, ale i vyšší podíl vody... ten název charakterizuje určitou jeho vlastnost a pravděpodobně vznikl jako přirovnání (hele Franto, koukej, ten písek teče skoro jako voda). Nehledě na to, že si ty dva písky spousta lidí plete, oficiální vědecké názvy a termíny jsou sorta slovních spojení, které bych z debaty o oxymórech jednoduše vynechala.

Co se týče knihy Tekutý písek… např. v angličtině je ta kniha přeložená jako Quicksand (tekoucí písek), ve švédském originále není o písku ani slovo, řekla bych, že český překladatel si a) nezjistil, jak se to správně řekne nebo za b) schválně použil nepřesné označení, které je užíváno laickou veřejností. Ale oxymóron to není.

08.04.2019


16.) kniha s oxymórem v názvu

Já osobně bych Smrtící nesmrtelnost jako oxymóron vzala.

08.04.2019


Audioknihy

Nelmal: No, otázkou je, jak dlouho tam ten komentář ještě bude (vlastní zkušenost). :/ DK by měla vydat jasné stanovisko (nebo se nejdříve zeptat uživatelů a pak se podle toho zařídit), co si o komentování audioknih myslí.

06.02.2019


Audioknihy

Lenka.Vílka
Naopak váš první komentář mi nijak nevadil a dál jsem debatovala s uživatelkou soupik2012. Ohradila jsem se až když jste Eva-lupen napsala „Čtenářka hodnotila hlas audioknihy s tím, že o knize samotné nenapsala nic…“ – a já vám podrobněji vyložila, že si myslím, že první části komentáře jsem se obecně „otřela“ o celou knihu v mezích, které jsou tu naprosto běžným standardem a teprve pak jsem začala řešit audio, a proto si myslím, že pod knihou mohl můj příspěvek zůstat. Dále píšete „A opravdu si myslím, že když někdo napíše o knize, že to bylo skvělý o její kvalitě pro mě vypovídá málo, ale stále víc než to, jak je to skvěle namluvené.“ – Ale já o té knize napsala, že je super horor, proč to v mém případě tedy nestačilo – protože jsem přidala i názor na audio? (řečnická otázka, není nutné reagovat).

Nejkativnější komentátor na můj příspvěk jste tu vy, takže jsem s vámi nejvíce interagovala. Myslela jsem, že se ozve víc lidí, kteří měli problém kvůli tomu, že v komentářích zmínili audioknihy, nikdo se neozval, tím líp. Asi jsem prostě ten den narazila na uživatele a adminy ve špatném rozmaru, my dvě už tedy nemusíme nic dalšího řešit.

05.02.2019


Audioknihy

No, on mi prvně napsal, že můj komentář nějaký pilný uživatel nahlásil a že když tam ve větší části zmiňuji audio, tak ať se nedivím, že je navrhnut na smazání a že on teda souhlasí, že to není názor na knihu, ale jen mi to přesune do diskuze. A nakonec mi doporučil tohle (opravdu to myslel jako dobře míněnou radu, snad abych se vyhnula dalšímu pilnému nahlašovači, kdo ví). Asi fakt záleží moderátor od moderátora, ale nejednotnost názorů i jejich zásahů je pak dost matoucí.

05.02.2019