Trissi Trissi diskuze

☰ menu

Miss antikvariát

Jacck prostě vidí binýska všude a snad je přesvědčený, že kromě jeho příznivců jsme všichni zakuklený binýsek, proti kterému je třeba vést nesmiřitelný boj.

06.08.2018


Miss antikvariát

Velice by mě zajímalo, proč byl vymazán příspěvek uživatelky Erilenne. Co na něm bylo tak závadného? Podle mě byl zcela v pořádku. Zdá se, že tu existuje tzv. dvojí metr. Potom se Erilenne nedivím, že se odhlásila. Nakonec tady zůstanou jen naše tři Gracie a Jacck, a to bude to konečné vítězství pravdy a lásky nad lží a nenávistí, kdy cenzura bude moci být zrušena. Ale kdoví...

06.08.2018


Miss antikvariát

Divím se, že někdo uživatelku TakySimona ještě bere vážně. Snad by bylo nejlepe nechat ji při tom, že je guvernantka. Dětem a bláznům se nemá odporovat - ji to potěší a ostatním to neublíží.

05.08.2018


Nono (aneb štrikovna)

Až do dnešní doby?

28.06.2018


Nono (aneb štrikovna)

Sieno, sama jste napsala, že jste dotyčný příspěvek nečetla. A už vůbec nevím, kde jste vzala mé údajné rčení, že se mi děje ještě větší křivda. Vy jste se zeptala o co jde a já vám odpověděla, toť vše. Teď se spíše bavím. Vaše jednání ve stylu, kdo nejde s námi jde proti nám a kdo bude nepohodlný toho umlčíme, až příliš připomíná praktiky komunistického režimu. Mimochodem nevím jak by se k takovému jednání postavila právě paní Milada Horáková, která podle mě byla mimořádně statečná a čestná žena.

27.06.2018


Nono (aneb štrikovna)

Byl smazán můj příspěvek, kde jsem upozornila, že odsun německých spoluobčanů byl proveden na příkaz západních mocností. Nebo jsem upadla v nemilost tím, že jsem Jacckovi mírně naznačila, že není dobré mluvit o seniorech jako o dementech s vygumovanými mozky.

26.06.2018


Nono (aneb štrikovna)

Vidím, že cenzura je horší než za komunistů. Ať žije demokracie a svoboda slova.

26.06.2018


Nono (aneb štrikovna)

Odstranit vlákno, které nereflektuje, že se jedná o knižní web. Ano, tak by se to dalo řešit. Druhá otázka je, jestli by to uvítali sami hlavní aktéři. Teď zdaleka nemluvím jen o bubce. Myslím, že některé těšilo, že si mohou, za nadšeného souhlasu ostatních, někomu od plic vynadat. A to gesto TakySimony bylo obzvlášť šlechetné. Nebojte se, já to nahlásila, bubka je smazána a já se pro dnešek loučím. Tím, že byla umlčena, jsme dali důkaz, že pravdu máme my. Protože kvůli ní se Lector rozhodl odhlásit a já to tak nemůžu nechat. A Lector, i když to sám později popřel, je podle mě dost inteligentní na to, aby věděl, jaké vášně jeho odhlášení u odpůrců bubky vyvolá.

14.06.2018


Nono (aneb štrikovna)

Pokud bude bubka zrušena, zmizí z diskuze i Jacck, neb nebude už proti komu bojovat. Ono asi kámen úrazu je v tom, že bubka se dobře baví zátímco ostatní se rozčilují. Pokud se bráníte tím, že rušíte profily, obracíte se na Dana se žádostí o zrušení uživatelky a nazýváte ji hanlivými jmény, vypadá to, že vám došly argumenty. Taky mě pobavilo, že Jacck navrhl, aby se diskuze účastnili jen uživatelé o které ostatní stojí. Diskuze pak bude opravdu zajímavá. Někdo napíše svůj názor, ostatní mu pogratulují jak krásně to vyjádřil a bude hotovo.

11.06.2018


Knihy schválené jako vhodné pro ženy

Taky máte ten pocit, že pokud se o knize nedá už vůbec nic napsat, prostě se tam napíše "pro ženy"? Nejedná se totiž, jak jsem si všimla, pouze o červenou literaturu, která své publikum zajisté nalezne, ale také, a priori, ke každému prostomyslnému výtvoru bez jakékoli myšlenky.
Působí to poté dojmem jako by se již ustálilo pravidlo, přiradit méně hodnotnou literaturu pouze a jen ženské části společnosti.

30.03.2018


Dotisk

Ráda bych založila vlákno, jež by se týkalo dotisků těžce sehnatelných titulů. Mnohdy se o takových knihách neví, a člověk poté lituje, že o novém vydání neměl ani tušení.
Takže informace o "nesehnatelných" knihách, dotiscích, nových vydáních jsou vítány.

28.07.2017


Postava hledá autora - pomozte jí!

Není to náhodou Gerald Durrell a jeho povídka Zrcadlo?

04.11.2016


Postava hledá autora - pomozte jí!

Výborně, Soukromá přebírá štafetu. :)

26.10.2016


Postava hledá autora - pomozte jí!

Setkání dvou českých emigrantů. Při vzpomínkách na rodnou zemi zjistí, že se jejich osudy kdysi protnuly. Ústřední postavou je syn židovky a českého stavitele Baťova závodu.

26.10.2016


Postava hledá autora - pomozte jí!

Don Pablo, don Pedro a Věra Lukášová.

26.10.2016


Zpoplatněný bazar

To si vážně myslíte? Zajímalo by mě, zda vy byste tady v klídku fungoval dál, kdyby vás někdo nazval komunistickou sviní. Zvláště Lord Snape mě překvapil. S tím kvantem přečtených knih bych čekala trochu vytříbenější slovní zásobu.

30.08.2016


Brak

Jejda, já to nemyslela zle. Spíše naopak. Ty rodokapsy, kterých jsem take pár s chutí přečetla jsou stále žádané a mezi brak bych je neřadila. A taky jsou o několik tříd vyše než ty hrůzy, co jsem četla. No, ale říkám si, že člověk musí zkusit to špatné, aby ocenil to dobré. A taky jsem to četla, když mi bylo asi deset a tajně, neboť by mi to rodiče zřejmě neschválili. Tak jestli jsem se někoho dotkla, omlouvám se, nebylo to úmyslné.

24.03.2016


Brak

Tady nikdo neví co je to skutečný brak. Naše rodina zdědila po strýci, tuším že z otcovy strany knihovnu. Kromě celého Jiráska, Zoly a jiných, měl strýček zřejmě rád, k mé radosti, i detektivky a vše co zavánělo tajemnem. Ale úplně dole se skrývaly skvosty, často už v salátovém balení, či vystříhané z novin. Tyto knihy se začaly odehrávat u nás, ale postupně se místo děje změnilo a hrdina bojoval za dobro i v jihoamerické pampě, či ve Francii a jinde. Jeden odvážný sluha se za svého pána popral i se žralokem, kterého nakonec uškrtil. A tak jsem o prázdninách přelouskala "Oči jež neumějí lhát", Osudný Valčík" a "Farář z...", bůhví odkud byl, kde se dokonce vyskytovala i krásná upírka. Konec byl vždy šťastný, padouši byli potrestáni a ti dobří odměněni jak hmotnými statky tak obvykle sňatkem s milovanou osobou. Kdo zná českou komedii "Pytlákova schovanka" ví o čem mluvím.

24.03.2016


Přeceňovaní autoři

Jen jsem chtěla ukázat na jak vratkém základě naše a potažmo všechny víry v nadpřirozené bytosti stojí. Je jedno jestli věříte nebo ne. Pokud nejste žid, nemáte na spasení nárok. Ale tím, že nám seslal spasitele, který za nás zemřel na kříži a křtem ze sebe můžeme smýt prvotní hřích je nebe otevřeno i nám. Ale upřimně, proč by to dělal tak složitě. Je všemocný. A pokud jde o tu lásku, tak ve Starém zákoně jí zrovna neoplýval. Bibli napsali lidé a přidělili mu i lidské vlastnosti. Pokud bych v něj uvěřila nemohla bych jej vzývat a oslavovat. Z vlastní zkušenosti vím, že nevíc věřící lidé, bibli nikdy nečetli.

09.02.2016


Přeceňovaní autoři

A v jakého to Boha vlastně věříme. V toho nesmiřitelného židovského nebo v toho hodného dědulu, co vše odpustí. Pokud připustíme, že Ježiš není boží syn, tak nemáme my nežidé v nebi co dělat. Ani křest nám nepomůže.

09.02.2016