Ťop Ťop diskuze

☰ menu

Audioknihy

Mě lednička ještě nikdy navštívit nepřišla

21.10.2016


Audioknihy

Na jaře jsem v Litomyšli viděl takový úkaz: po ulici šel poměrně mladý muž, mám dojem, že byl v monterkách a za chůze si četl knihu

23.09.2016


Audioknihy

encyklopedie: na vyhlašování 2016 by před polovinou roku bylo ještě brzy, ne? Ostatní tituly souhlasí s odkazem Kenta2004.

15.05.2016


Audioknihy

Pro Kent2004: Tympanum vyhrálo hlavní cenu, audiokniha roku je Mlýn na mumie od Petra Stančíka, čtou Ivan Řezáč a Zdeněk Maryška. na tom serveru co odkazuješ, není uvedena, protože ji asi nemají v nabídce. Pod sromečk jsem dostal pokaz na audioknihy Tympanum, zvolil jsem i tuhle.

15.05.2016


Audioknihy

USB disk je to samé co flaschka. To listování může ovlivnit i jak jsou soubory uloženy, pojmenovány a tak. Pravdu má Dell, že MP3 přehrávači lze pohodlněji listovat, obzvlášť, když má velký barevný display. Ale tyto mají většinou integrovanou baterii, což je největší slabost. Ale, když jsou soubory na flashce dobře pojmenovány a uloženy do složek, tak by tošlo i takhle.

27.04.2016


Audioknihy

Kdysi knihou roku byly Žítkovské bohyně. už jsem to četl, teď jsem se k tomu vrátil v audio podobě. Výborně zpracované. Ale (a to je chyba autorky) ty dialogy ve spisovné češtině mně, coby Moraváka ze Slovácka tahaly za uši. Když tam stará baba z Kopanic říká ,,táta" a ,,máma" a ,,nesly do kouta" brr

26.04.2016


Audioknihy

Píšete ,,poslech ne do sluchátek", tak předpokládám, že nemusí být přenosný, proto bych doporučil rádio co má USB vstup, většinou jsou i s CD přehrávačem. Záleží kolik chcete investovat. . Dnes už je MP3 samozřejmost. Pozor na nějaký starší model, nebo z druhé ruky. Dříve totiž ne všechny CD přehrávače zvládaly MP3. Myslím, že začít hrát, tam kde skončíte by měly umět všechny. Audio knihy vycházejí na CD ve formátu MP3, kvůli velikosti souborů. některá zařízení mají ještě omezení v tom, jak velký USB disk (kapacitně 16,32..GB)může být připojen. Já do auta používám 8GB, dřív jsem měl 4 a stačilo to. Audio knihy mají velikost od 500 MB až něco přes 1GB. Takže než poslechnete 4 knihy, to už je pěkná řádka hodin.

26.04.2016


Audioknihy

Kent2004: ve Zmizelé vražda byla. Občas se mi při poslechu stává, že ztratím nit. zatím naštěstí převažuje upření pozornosti na řízení nad poslechem. Ale sedět a v klidu poslouchat, bych asi také nedovedl udržet pozornost, to by se mi myšlenky rozeběhly. Někdy se mi to stává i při poslechu v autě, hlavně ráno, když začnu přemýšlet o práci.

13.03.2016


Audioknihy

Dívku ve vlaku jsme dostali pod stromeček - knihu, takže na poslech je teď brzy. Ale tato knížka je přirovnávána ke Zmizelé. Nejdřív jsem viděl film, manželka dostala následně knížku k Vánocům, ale co viděla film na ni nemá odvahu. No a já jsem to poslouchal i jako audiknihu a ta je taky dobrá. Poslouchám jedině v autě, v práci toho najezdím (a naposlouchám) dost. Už jako kluk jsem měl rád rozhlasové hry a povídky. Pamatuji si jak jsem slyšel poprvé Chcete vidět zlatou Prahu. Kdo to je Hrabal jsem vůbec nevěděl, nebylo mi snad ani deset. Poslouchali jsme to tenkrát s babičkou. Babička v rozhlase ráda poslouchala Františka Nepila, to vždy říkala, že musí poslouchat toho mluvku. Před několika lety jsem dostal jako dárek 2 CD Dobrou a ještě lepší neděli a Dobré a ještě lepší pondělí. Krásně se u toho polednuje.

13.03.2016


Audioknihy

Dnes jsem doposlouchal knížku Pán ohně od Petera Maye. Po trilogii z ostrova Lewis (Skála, Muž z ostrova Lewis a Šachové figurky) to bylo trochu zklamání. Skála byla vlastně první audiokniha, kterou jsem poslouchal a nadchla mě tak, že pokračování jsem si koupil do čtečky. Ke konci mi kniha Pán ohně připadá až moc patetická a romantická a když si představím, že by podla ní byl natočen film, tak na ten bych se nechtěl dívat ani neděli za deštivého odpoledne.
No a teď mne na cestách čekají Šachové figurky, které jsem už četl, ale tak trochu zapomněl.

19.08.2015


Hlavní hrdina - senior - pomůžete?

Určitě dobré nejen pro seniory:http://www.databazeknih.cz/knihy/muz-jmenem-ove-191816, http://www.databazeknih.cz/knihy/stolety-starik-ktery-vylezl-z-okna-a-zmizel-129734

26.04.2015


Audioknihy

Možná sračkoidní bylo silné slovo, ale nekritické vychvalování mne k tomu svedlo. Hlavní hrdinka má téměř nadpřirozené vlastnosti. A vadí mi podbízivost diktátu politické korektnosti.

12.04.2015


Audioknihy

Z trilerů bych doporučil knihy Petera Maye: Skála, Muž z ostrova Lewis, jestli už je načtená poslední z trilogie Šachové figurky nevím. Vynikající je Kmotr, špatná není ani Zmizelá od Gillian Flynnové. Muži, kteří nenávidí ženy se mi moc nelíbí jako kniha, sračkoidní. A další díly trilogie to ještě zhoršovaly. Ale audio kniha do auta se to dá. Z humorných bych doporučil Muž jménem Ove, Stoletý stařík, který vylezl oknem a zmizel, Analfabetka, která uměla počítat, Saturnin, Švejk načtený J. Werichem. Špatné nebyly ani Židovka z Toleda, Alas mraků. Teď si na vše nevzpomínám. Teď poslouchám Hedvábníka, chvíli trvalo, než jsem si zvykl na Petra Olivu. Jo a překvapivě dobrý byl Červený kapitán a to v originále, neumím si to představit přeložené do češtiny.

12.04.2015


Audioknihy

Teď poslouchám Muž jménem Ove, mohu jen doporučit. Plánuji, že tištěnou knihu koupím někomu pod stromeček. Doposlouchal jsem Rita Hayworthová a vykoupení z věznice Shawshank, čteno Jiřím Kaiserem - výborné. K těm výborným Patřil i Kmotr od Maria Puza, překvapila mne (příjemně) Židovka z Toleda. Zajímavý Atlas mraků. Stoletý stařík, který vylezl z okna zmizel, poslech mi připomněl, jak dobrá je to knížka. Jsem zvědavý na Analfabetku, která uměla počítat. Knihu už jsem četl. A těším se na Muže z ostrova Lewis (také přečteno), jejíž předcházející audiokniha Skála byla vlastně má první audio kniha. Od té doby při cestách autem poslouchám víc audioknihy než rádio, nebo muziku. A přiměla mne, abych si koupil pokračování (e-knihu) Muž z ostrova Lewis a až dočtu rozečtené Souostroví Gulag a zakoupený Přízrak, tak si koupím právě Šachové figurky od Petera Maye. Ale to nejsou všechny dobré audio knihy, které jsem už poslouchal.

17.10.2014


Audioknihy

Tento týden jsem doposlouchal Kmotra od Maria Puza, načetl Jiří Prager, 21 hodin. Výborné mohu doporučit. Knihu jsem četl asi tak před 30ti lety. Škár od Charlese Bukowskeho jsem poslechl za dva dny. Poslouchám jedině v autě.

25.05.2014


Jakou knihu byste doporučili? Vaše knižní tipy

V poslední době, asi dva roky zpět mne nadchly Pilíře Země od Kena Folletta a teď mne dostal Peter May: Skála a Muž z ostrova Lewis

27.04.2014


Hlavní hrdina - senior - pomůžete?

http://www.databazeknih.cz/knihy/o-blaznech-jen-dobre-22755

27.04.2014


Filmy a TV seriály natočené podle knižní předlohy

Geniálně se podařil "Švejk" a to i přes to, že ho zfilmovali téměř do slova. Jinak asi platí fráze, že film se knížce nevyrovná. Otřesné je zfilmování "Pilířů země" a těšil jsem se na seriál "Navěky věků", ale vydržel jsem to maximálně deset minut.Režisér Menzl je asi jediný, kdo umí zfilmovat Hrabala Výjimečně film překoná literární předlohu. Například (můj názor) "Bylo nás pět". Někdy ani nevím, že knížka byla zfilmována, nebo že film, který se mi líbil, byl natočen podle knihy. Teď se těším na květen, kdy má do kin přijít "Stoletý stařík, který vylezl oknem a zmizel"

27.04.2014


Audioknihy

Nedávno mne napadlo poslouchat audio knihy při delších cestách autem. A najezdím toho poměrně dost. Zatím to byl Kepler: Písečný muž a Svědkyně ohně, (Hypnotizéra jsem četl dřív). U Inferna od Brauna jsem to střídal se čtením (asi poslední kniha co jsem od Brauna četl), Jussi Adler-Olsen: Žena v kleci. Ale co mne dostalo byla Skála od Petera Maye. Proto jsem si koupil e-knihu Muž z ostrova Lewis a už se těším na třetí díl této trilogie.

18.04.2014