stafbul stafbul diskuze

☰ menu

Knihy o psech

https://www.databazeknih.cz/knihy/muj-zivot-v-jeho-tlapkach-vypraveni-o-tedovi-a-o-tom-jak-me-zachranil-329670

10.04.2018


Pohodové knihy pro pohodové těhotenství

Prosím o doporučení knih, v kterých se vyskytuje těhotenství, porod, mateřství. Nemyslím tím knihy naučné (i když i ty můžete doporučit), ale hlavně beletrii. Zkrátka něco, co člověka v těhotenství natěší na ten zázrak, co ho čeká, něco, co ho pobaví, tak trošku zesměšní všechny ty noci bez spánku apod. co ho čekají. Něco, co těhotnou pozitivně naladí. Např. takovou knihou pro mne je Všechno zlé je pro něco dobré. Tak něco v podobném duchu.

10.04.2018


Kritici

Ahoj, máte tu nějakého svého "kritika", jehož hodnocení knih sledujete a víte, že dle jeho hodnocení se dá řídit a třeba čtete knihy, které ohodnotil hodně hvězdami apod.?

03.06.2017


Potřebuji poradit....

Ničím, jakmile se to nasákne do papíru, tak máte Smolíka Pacholíka.

02.04.2017


Mám novou knihovnu - pomozte mi ji zaplnit

newtory, která naučná literatura to je?

02.02.2017


Mám novou knihovnu - pomozte mi ji zaplnit

Pavlindo, mám to přesně naopak. Mapy, turistické příručky, slovníky i zpěvníky v době internetu jsou pro mne zbytečností. Raději si přečtu beletrii. Ale to nemyslím nijak ve zlém, je prostě vidět, že sto lidí sto chutí. :)

01.02.2017


Mám novou knihovnu - pomozte mi ji zaplnit

Tak to je úžasné mayake. Opravdu upřímně říkám, že závidím, ale v dobrém, to že to umíte, i tuto úžasnou profesi. Kdepak se to studuje?

31.01.2017


Mám novou knihovnu - pomozte mi ji zaplnit

Mayake, závist. Taky bych chtěla knihy do kůže. Kde jste si to nechávala dělat?

31.01.2017


Píšeme pro ostatní uživatele - hra

Každý se žene za úspěchem, za uznáním, každý chce být hvězda. Lidem chybí skromnost, pokora a takt. Pánové postují na facebook fotky svých drahých aut, vyrýsovaných svalů a hloupé vtipy zavánějící mnohdy hlubokým morálním úpadkem a touží po uznání ostatních alfasamců a o pozornost žen, které zase postují fotky svých kachních vyšpulených rtů, odhaleného poprsí, nebo siluet v bikinách. Uznání ale nepřichází, rozhodně ne to opravdové. A pak se sesypou jako domeček z karet, když se místo uznání dostaví prostý lidský soud, který nemá s právním systémem nic společného, ale který dokáže odsoudit člověka s takovou prudkostí, že se jeho obočí svraští už na věky. Z nafouknuté bubliny vlastního pozlátka je najednou pouhá placka. Čas ubíhá neskutečně pomalu ve chvílích, kdy se člověk stane terčem urážek a posměšků. Místo proteinových tyčinek a lehkých salátů přichází na řadu guláš s deseti, místo postů s fotkami přichází na řadu trudomyslné řeči. To, co začalo touhou po uznání, pak končí natažením kohoutku a prostřelením vlastní lebky, buď v té nejsyrovější realitě, nebo alespoň v myšlenkách, stokrát, tisíckrát opakovaných ve vlastních představách. A to je ta prostá škola života, která některé z nás uvrhne do věčných depresí a jiné vrátí k naprosté podstatě vlastního bytí a k touze po prostých, avšak bytostně potřebných aspektech lidského života, které nepřináší pozlátko, ale přináší štěstí....po lásce, po zdraví, po rodině...

30.01.2017


Píšeme pro ostatní uživatele - hra

1. Přáníčko
2. Družička
3. Noc
4. Rozbřesk
5. Mramorový náhrobek
6. Písečné duny
7. vzdušná vlhkost
8. lentilky
9. chudoba
10. morální úpadek

29.01.2017


Píšeme pro ostatní uživatele - hra

Už nemohl dočkat svého vychlazeného nektarového pivečka, které mělo zahnat jeho žízeň už za hodinu v hospůdce mezi lopuchovými listy.....byl to brouk, ten nejdrsnější brouk - soukromý detektiv Jeff Cott. Nasadil si buřinku a vydal se skrze zahradu po důvěrně známé prašné cestě. Pod vysokou konvalinkou, kde stín skrýval pohřební službu před zraky těch, jež si nechtěli připustit přítomnost konečností broučího života, zahnul doprava. Pohled na hlubokou rokli, do které před rokem zlé vosy shodily hovnivála poté, co jej ubodaly k smrti mu připomnělo složité vyšetřování té doby. Komplikované bylo i proto, protože na hovnivála číhala tehdy smrt ve stínu ostřice, která nebyla vyhledávanou ani pro svou vůni, ani pro svůj sladký nektar. Nebylo tedy mnoho svědků, kteří by zlé vosy usvědčily. Našli se vlastně jen dva , bratři hrobaříci. "Ještě, že sedí ve vosy ve vazbě. Celý soud se proklatě táhne a oranžovo-černí bratři hrobaříci byli natolik nenápadnými svědky, jako prostitutka na mši svaté. Je s podivem, že je nezlikvidovali dřív, než jsme je chytili. Snad dostanou pořádný trest!" Zadumaně zahnul ještě dvakrát doleva a pak otevřel dveře hospůdky, z které se ozval známý zpěv opilých cikád.

29.01.2017


Mám novou knihovnu - pomozte mi ji zaplnit

Díky tatjano :)

29.01.2017


Mám novou knihovnu - pomozte mi ji zaplnit

Díky za tipy newtory :)

29.01.2017


Mám novou knihovnu - pomozte mi ji zaplnit

Martino, díky, to je velmi zajímavý nápad. Vůbec jsem netušila, že tohle někdo dělá, takže palec nahoru za skvělý tip!

29.01.2017


Píšeme pro ostatní uživatele - hra

1. Včela
2. Motýl
3. Led
4. Brusle
5. Sklep
6. Kolo
7. Tep
8. Blaho
9. Bolest
10. Cukr

27.01.2017


Píšeme pro ostatní uživatele - hra

"Chci jen světový mír." Drobná blondýnka, která vypadala, že jídlo neviděla ani z vrtulníku pronesla bohapustou lež. Nikdo na světě nechce JEN mír na světě. Na světě může být mnoho krásného, tekoucí řeka, voda bublající přes ohlazené kameny, teplo slunečního svitu, ryby, jejichž hladká těla se lesknou, když vyskakují proti říčnímu proudu, ptáci, kteří plachtí nad našimi hlavami bez jediného pohybu křídel, jakoby se nám vysmívali, že my máme strach nasednout do letadla, zatím co oni si výhled na svět z ptačí perspektivy neskutečně užívají. Dobré jídlo, dobrá kniha, zdraví, štěstí, láska, úspěch, pocit důležitosti, to všechno si lidé přejí, neznám jediného člověka, kterému by ke štěstí stačil JEN světový mír.

27.01.2017


Píšeme pro ostatní uživatele - hra

Nové zadání:
1) Lokomotiva
2) Dort
3) krev
4) Valčík
5) epopej
6) legendární
7) pesimista
8) chlácholit
9) smrákání
10) řetěz

27.01.2017


Píšeme pro ostatní uživatele - hra

Kde příboj v ostré skály bil,
ryba proudu život dala,
tam muž v majáku léta žil
a vlna slunce v moře zvala.

Tam dalekohled hleděl v obzor,
vyhlížeje dávné dny,
kdy zapomnuvšiv dávat pozor,
ztratil muž dítě i všechny sny.

Tam šaty serval příboj z těla,
kruh záchranný nenašel cíl,
tam meluzína v úkol pěla,
na laně visíc hle našel smír.

27.01.2017


Píšeme pro ostatní uživatele - hra

1. Vesmír
2. Kaluž
3. Obávat se
4. Smích
5. Spodnička
6. Kantor
7. Církev
8. Květina
9. Plavat
10. Sex

27.01.2017