pafčaodřeky pafčaodřeky diskuze

☰ menu

15.) Kniha, kde hraje roli knihovna (knihovník, knihovnice)

Jak správně uvádí "siena" knihovník není knihkupec a knihovna není knihkupectví nebo antikvariát. To jsou zcela odlišné profese. Ujišťuji vás, že u nás v knihovně vám knihu neprodáme :)

01.12.2017


4.) kniha, ve které se jedna z postav jmenuje jako vy

Pavlinka777
Já se chystám na tohle
https://www.databazeknih.cz/knihy/pripad-pavlina-224811
A je tam i Anna a Jiří :)

14.11.2017


Knihy pro kluka

Kotleta- jedině jestli mu chcete zkazit vkus už v jinošství...to raději neškodná klasika
( barbar) Conan od Howarda

18.10.2017


Filosofování pod starým mohutným dubem

"Hanka_Bohmova dnes v 10:23:54
Bojím se knihovnic..."
To je dobře, aspoň někdo (ale bát se nemusíte, jsou to přísné, ale v jádru hodné duše)...Bohužel, dnes je moderní koncept "knihovna jako obývák", samé sedačky, vaky, barvičky, kávičky, kecičky.... a knihovnice tiše trpí :)

26.07.2017


Zásadní post-apo knihy

Na masárně na tohle téma dělal někdo diplomku, mělo by to být celé dostupné na theses.cz "Apokalypsa a postapokalyptický svět v některých typech science fiction", možná tam toho bude víc. Jo to "Maso", ona to bude taky spíš dystopie, apokalypsa je tam jen neurčitě zmíněna, ale stojí za to si jej přečíst, je to "kultovka".

07.06.2017


Zásadní post-apo knihy

Přihodila jsem pár štítků...nejvíc mi zůstalo v paměti Maso od Harníčka, to myslím není tak profláklé....

06.06.2017


Brak

Ale houbeles, vždyť je to oficiální označení určitého druhu literatury (ač kdysi hanlivý termín-wikiknihovna), nemělo by být negativně zabarvené. Dnes se řada autorů naopak snaží napsat dobrý brak, protože ten je zábavný, úspěšný a vydělává (viz různé detektivky, scifíčka typu Barbar Conan apod.) Pak je ještě špatný brak (například různí napodobovatelé Kulhánka), nebo ti, co nepíší "brakově" záměrně, ale hrají si na "vysokou" literaturu, přestože na to nemají kvality.

30.03.2017


Lidé, kteří zde záměrně škodí

Ale to se dá přece vystopovat. Nepoctivce z obou táborů upozornit, při pokračování nekalé činnosti mazat i s hodnocením :)

26.01.2017


Lidé, kteří zde záměrně škodí

Uživatelka se včera zaregistrovala jen pro to, aby naházela přes 450 titulů do odpadu, nezlobte se na mne, ale nepřijde mi to v pořádku. Rozhodně se k ničemu nevyjadřuje, protože její hodnocení postrádá jakýkoliv slovní komentář.

26.01.2017


Dostupnost knih pro každého?

Tester, máte zkreslený pohled na knihovní služby a knihovnictví celkově. Zapomínáte na autorský zákon, který u nás umožňuje knihovnám (archivům, muzeím) "digitalizovat dokumenty pouze pro archivní a konzervační účely", takže i pokud by byla jednotná e-knihovna, tak zadarmo by to rozhodně nebylo, platil byste jak mourovatej všem těm "OSAám". Nehledě na správu takové databáze....
Jinak, jak tu někdo správně podotknul, MVSka je služba navíc, nemusíte ji využívat. Knihy si kupte, přestěhujte se, nebo si zařiďte průkazku do té knihovny, kterou nejvíc využijete a dojeďte si pro knihy sám. MVS je bezplatná, pouze si platíte náklady (poštovné a balné), fakt nejsme za socíku, aby bylo všechno zadarmo.

26.01.2017


Miroslav Žamboch

Zkus povídky s Koniášem (je tam myslím i začátek série) http://www.databazeknih.cz/knihy/konias-muz-na-stezce-14675
Ale v podstatě lze číst knihy i jednotlivě, téměř na sebe nenavazují.
Teda krom kolibříka "Konec vlka samotáře", to dá rozum :) To je ukončení.
Krom Koniáše ještě doporučuju Dlouhý sprint s ozvěnou, je to kratičký, ale typická ukázka Žambocha v nejlepší formě. http://www.databazeknih.cz/knihy/dlouhy-sprint-s-ozvenou-26296

06.12.2016


Zpoplatněný bazar

A co když mám všechny knihy v bazaru "poštou nezasílám, jen osobní předání"? Budu muset taky něco platit, když se žádný účet ověřovat nepotřebuje?

25.08.2016


Fantasy pro muže

Hadati-od Červenáka se mi líbily jen jeho nedávno vydané povídky Chřestýš Callahan. Ty jsou aspoň vtipné; jinak vše ostatní je literárně -na můj vkus-poměrně průměrná history fantasy...Kulhánkovo Stroncium bylo šílené (netypické), ale zábavné a dobře napsané...Cesty krve jsem bohužel nesehnala....jinak u mne v tomto žánru jednoznačně vede Mirda Žamboch!

19.08.2016


PODVODNÍ UŽIVATELÉ

Zloději se tu roztahují jen proto, že jim to ti -jak je uvedeno výše- "naivní dobráci" umožňují. Já jsem tu (na databázi) nová, ale v životě by mně nenapadlo nakupovat drahé knihy od neprověřeného prodejce. A řeší se tu stále dokola. Mrzí mne, že jste přišli o peníze, je to pro vás nepříjemná lekce, doufám, že se na to policajti nevykašlou a získáte své peníze zpět a morální zadostiučinění k tomu. Buďte opatrní, zloději jsou všude, kde je příležitost.

10.08.2016


Po mně potopa aneb spoilery

U Jacindy mi to přijde v pohodě, protože výrazně označila, že se jedná o spoiler. Každý máme jiný styl komentáře, někdo je víc "žvanící", no. Co mne ale neskutečně vytáčí, když přímo na obálce je vyslepičena nějaká zásádní událost, například, čtu teď M...jako msta a na obalu pod nadpisem nějaký kokůtek-robin uvedl: "návrat a vražda ztraceného syna" ; přitom k smrti dojde až po 150 stránce a ani originální obálka nic takového nenaznačuje. Nebo třeba obrázek na přebalu u nového vydání Aldissova Non-stop vyzrazuje pointu knihy....to je na facku, ne nějaký komentáře pod knihou.

08.08.2016


Dotisk

Jak řešíte dotisky? Mají stejné ISBN, ale jiné počty stran a datum vydání, obálky, ilustrátory....uvedu příklad: Sue Graftonová, H...jako hrozba, originál z r. 1991, první české vydání z r. 1998, dotisk 2004, rozdílné počty stran. Asi by pomohlo políčko "poznámka", nebo možnost vložit více dat v kolonkách.

11.05.2016