Nikoleta' Nikoleta' diskuze

☰ menu

Jakou knihu byste doporučili? Vaše knižní tipy

pil: od příštího roku se opět pylně věnuju tomu slovenskému..

24.08.2011


Čtete knihy jen v češtině, nebo čtete rádi i cizojazyčné knihy?

Ráda čtu anglické a občas narazím na německé knihy. Většinou chápu dobře co tam píše, a když něco nevím tak se podívam do slovníku. Ja si takhle zdokonaluju angličtinu a nemčinu, u nemčiny volim radši jiný zpusob učení, než čtení. Ale tohle mi opravdu hodně pomohlo.

24.08.2011


Ilustrace a ilustrátoři

Já bez. Ráda si představuju osoby, prostředí.. A u každé tečky jsem zvědavá jako blázen co tam bude dál, bez toho, aby mi obrázky napovídaly.

24.08.2011


Ilustrace a ilustrátoři

Máte radši knížky s obrázky a ilustracemi, nebo bez? A proč?

24.08.2011


Kolik knih přečtete za měsíc (rok)?

Kamarady zamestnavam jenom ve škole zbytek dne mam vyhrazeny pro sebe, nedela mi problem přečist 700 stran za necela dva tydny, ale když mě zaměstnava škola, a jsou období kdy se musím plně věnovat pololetním a závěrečným testům, musí jít knihy stranou, takže kolem 24 knih za rok.

23.08.2011


Jak číst knihy?

Nejčastěji čtu venku, v přírodě, a někdy doma u okna když prší, hrozně mě to uklidnuje.

23.08.2011


Posloucháte při čtení hudbu?

CO A JAK, s klidnou a utahanou hudbou nemám žádný problém to mě vůbec nevadí. ale ostatní se vypíná. U čtení potřebuju, maximální klid a ticho, popravdě nedokážu dělat dvě věci najednou, takže jsem štastná když můžu poslouchat hudbu která se pomalu ztrácí a číst najednou.

23.08.2011


Půjčujete rádi svoje knížky?

Na knihy jsem hrozně háklivá takže ne knihu pujčim ledatak sestřence u které vím že ji bude číst jenom ona jelikož to je u ní s knihami stejne jako u mne a nikdo jiný u nich doma nečte. Jestli potřebují něco do školi např. na referát co se jinak nedá sehnat, (i když si myslím že když se do toho zapojí trochu snahy tak to jde) tak to dejme tomu jo. Ale jestli že chci číst něco jenom pro me osobní potřeby, nezlobte se ale NE! Ze zkušenosti knihy nepůjčuji, co je z toho když se mi vrátí v salátovém vidání, nebo polita kakaem. To je tak těžké zajít si do knihkupectvi, nebo si to zkusit vyhledat v někde na netu?

23.08.2011


Jakou knihu byste doporučili? Vaše knižní tipy

Chci se vás zeptat na nějakou dobrou knihu. Prosím žádnou romantiku, životopisy, sci-fi, ani fantasy. Chci něco napínavé a akční..

23.08.2011