Maulaví Maulaví diskuze

☰ menu

Postava hledá autora - pomozte jí!

Napsal bych, že by to mohla být i Sisi rakouská, nebo Alžběta první. Ovšem autora bych sotva tipl, když o obou ženách se toho tolik napsalo.

15.11.2016


Postava hledá autora - pomozte jí!

Lady Godiva hledá Bernarda Capese? Buď budeš nahá, nebo daně nezruším? :D

14.11.2016


Hledám knihy na téma...

UrbiCZ: možná také můžeš zkusit: http://www.databazeknih.cz/knihy/hvozd-12448 a další knihy tohoto autora, týkajících se Anglie. Pokud tě neodradí tloušťka, jsou to docela bichle...

22.10.2016


Václav Havel

Lidské oko je nedokonalé. Ať je ve vertikální nebo horizontální poloze, vidí pod jiným úhlem stejně dobře či špatně. A je jedno zda tady, na cbdb , jak podotkl Richie1, či kdekoliv jinde. Já za sebe opouštím tenhle klub, uctívající rezavého hominida. Nemám zájem jít nikomu na ruku, aby si na mě brousil zmatený a překroucený pojem lásky a pravdy. Nechal bych ji zde zemřít na nudu, samotnou i s jí podobnými. Vlákno by do tří dnů zaniklo. Ještě bych rád podotkl, že i zakladatel a majitel DK je jen člověk mající své názory a přesvědčení a i to se může neobjektivně projevit podle zablokovaných členů.

18.10.2016


Václav Havel

Sieno, rád vám odpovím: zdvižený ukazováček byl za laškovný odkaz. Nemyslím si, že jste intelektuálně nesmělá a sama dobře víte, kdo byl zablokován za své názory v téhle diskuzi. Marketa 12 má také dobře našlápnuto, ale je zatím šaškem, bavící zde samozvanou královnu lásky a pravdy. Tady přežívají jenom hroši, jež jsou symbolem vyrovnanosti. Plácají se ve vlastní špíně a ještě se jim to strašně líbí. Kní o tom ví více, než moula ví....

16.10.2016


Václav Havel

Myslím, že tohle vlákno by měla používat jen jeho zakladatelka kní. Pochopil jsem už na začátku, že ho používá coby suchou vrbu, proč jí to nedopřát? Stojí vám za zablokování profilu? Kní už udala nejméně tři uživatele, teď mají bloklý profil a díky ní i mě Dan udělal ty ty ty! Důležité je, že dotyčný je pod kytkama a už neškodí a alkoholismus byla jeho nejmenší vada na kráse. Přesuňme se jinam a povídejme si o tom, co je náplní tohoto webu. Kní samota udělá dobře, už jednou psala, že je to její přání. Já za sebe jí osamělost vrchovaně přeji.

15.10.2016


Filosofování pod starým mohutným dubem

Myslím, že Erben s Kyticí, jako takový horor obalený veršováním, je hodně vyjímečný. Takové rodinné stříbro naší země. Znáte něco podobného i v zahraniční poezii? Já ne, ale budu rád za tip.

21.09.2016


Václav Havel

K té slavné větě po druhé světové, co mám na profilu, musím smutně dodat: když nikdo, tak kní určitě.

20.08.2016


Václav Havel

To byla fakt podpásovka od ní ke Kní...Na tyhle výboje je nejlepší ignorace. Takhle to připomíná něco o kejhavé huse. Nejsem zastáncem jakéhokoliv škatulkování, takových kategorií může být skoro tolik jako lidí. A většinou s nimi mají prolém ti, kteří se sami nemohou nebo nechtěji napasovat do žádné škatulky. Na tohle jsme my lidé příliš individuální. Kybernetická lůza je jistě široce zastoupená, protože člověku je bližší si na někoho zanadávat. Třeba na lůzu vyšinutých havlistů, rudých komančů, jak kdo chce a co si vymyslí. Nevím proč se to odehrává i tady, skoro v intelektuální lůze, když Zeď nářků je v Jeruzalémě a aby jsme to měli blíž, stačí zde kategorie Co vás vytáčí na komentářích / komentujících? Vyrůstal jsem v antikomunistické rodině, otec bývalý režim vyloženě nesnášel a měl s tím potíže, takže bych si ani netroufl být komančem a v podstatě jsem se s ním shodoval. Nerozuměli jsme si až tehdy, když se stal nadšencem Havla a zemřel včas, aby mu nadšení zůstalo a nedočkal se rozčarování z jeho počinů. Tak jako se dočkal K. Kryl a odvrátil se od něho. Takže komunisty rád nemám, neměl jsem rád Havla a Zeman je mě šumáfuk. Toť mé politické vyznání a bylo by zde zbytečné, jenže navíc ještě nemám rád zavádějící škatulkování.

16.08.2016


Kolik procent knih ve své knihovně jste nikdy nečetli?

Také beru svou knihovnu jako bonboniéru a knihy tak si z ní vybírám. Některé jsem četl dvakrát i třikrát. Z toho pak je jich dost ještě nepřečtených a tak se těším na jejich náplň. Knihy již nekupuji, ale pouze z nedostatku místa, do paneláku se vám jich moc nevejde....Často si přeji mít velkou půdu a v ní si vytvořit knihovnu s pohodlným posezením, stačilo by staré kanape a ty knížky v policích. Takhle jsem byl nucen si koupit čtečku, no a do knihovny chodím nepřetržitě od svých patnácti. Což už bratru bude čtyřicetpět let.

31.07.2016


Filosofování pod starým mohutným dubem

Já vážně fantasy nemusím, mám rád historii a osobnosti jí napříč. A vzhledem, že nikdo neví všechno, tak jsi mě podnítil tím, že Arminius je někdo, na koho jsem ještě nenarazil a byl jsem ponouknut se hned o něm něco dovědět. Taková malá přátelská osvěta o někom, kdo zaujme zde více duší, takže se lehce může i zafilosofovat. Dej trochu do kostky svou představu a té se budeme držet, ať z tvého vlákna není galimatyáš.

23.07.2016


Filosofování pod starým mohutným dubem

Ježíšku, už jsem se odebíral do Hajánek, takže mám na mysli jak významné osobnosti historie nebo naopak nenápadné hrdiny své doby. Nikdo se jistě nebude přít do krve nad osobou Garivaldiho či kardinála Richelieu. Nebo nad bohulibém zakladateli paralympijských her, sirem Ludvíkem Guttmanem apod. Tyhle příklady jsem vytáhl jak z mikulášského koše, ale snad pochopíš, co jsem měl na mysli. Zítra nad tím ještě popřemýšlím, ale vlákno je tvoje, tak ho koriguj. Dobou noc.

22.07.2016


Filosofování pod starým mohutným dubem

Politiku snad už raději ani ne, po zkušenostech s vláknem V. H. Ale vítal bych povídání o době již natolik minulé, že nebude vzbuzovat negativní emoce a nemusí být jenom naše. A také o lidech, kteří trochu změnili svět či ovlivnili svou dobu nejen v literární sféře. Prostě i malé filozofování nad jejich skutky, což právě může být zde viděno v mnoha úhlech. Nebo jsme se s nimi seznámili ve filmu a něco se o nich dozvěděli a zaujali nás. Pěkné téma, Eicheriku.

22.07.2016


Jak máte seřazené knihy doma ve své knihovně?

Nastojato, pak naležato, díly a série se snažím mít pokupě. Někdy je chaos, tak vlezu na hliníkový žebřích a přerovnám, ale ne moc často.

22.07.2016


Oblíbená kniha tvého dětství

Já miloval příběhy o Jirkovi od Richmal Cromptona. Všechny sakumprásk. Mohl jsem je číst pořád dokola a smát se jim až do slz. No a také samozřejmě Robinsona převyprávěného Plevou. Později dědovy svázané staré rodokapsy a taky Bigglese.

22.07.2016


Fantasy pro muže

To: ElChupanibre. Já tenhle žánr čtu jen okrajově, to mám na mysli kvalitní tutovku. Takže asi moc neporadím, určitě to máte zmapované daleko více než já.

19.05.2016


Postava hledá autora - pomozte jí!

Zkusila jste dobře, pokračujte...

09.05.2016


Postava hledá autora - pomozte jí!

Šeherezáda to není. Dám další indicii a pak se už prozradím. Má milovaná chůva slovanské národnosti kvůli mne opustila pohodlí paláce mého otce a následovala mě.

09.05.2016


Postava hledá autora - pomozte jí!

Žiji v době Hárúna ar Rašída, můj otec je jedním z jeho emírů. Jsem mladičká dospívající princezna čekající na lásku. Která ale když přijde, velmi změní mou budoucnost princezny.

08.05.2016


Postava hledá autora - pomozte jí!

Jack Reacher hledá Lee Childa? Jim Grant pravé jméno.

08.05.2016