Krišot Krišot diskuze

☰ menu

Hledám knihy na téma...

Zkus si přečíst od Abercrombieho Sama čepel a další dva díly. Mě se to moc líbilo...

15.09.2013


Hodnocení knih v profilu autorů

to dell : Chápu tvůj postoj, že radši nehodnotit, pokud ti to nevyhovuje. Já sem nad tím přemýšlel, a prostě se s tím smířím. Malá kaňka na jinak pro mne zcela fungující databázi.

07.07.2013


Hodnocení knih v profilu autorů

to erasehead : Máš pravdu, že je to pouze můj subjektivní problém. A po pravdě se s tím dá žít :-). Docela koukám, kolikrát už se to tu propíralo. Kdybych to věděl, asi bych to neřešil. Ale fakt sem si myslel, že by to mohl být krok správným směrem. Když se podívám k našim zahraničním filmovým kolegům na IMDB, jsou na procentech, na CSFD byla desetibodová škála a taky jim to nestačilo. Nicméně není nic jednoduššího, než se s tím smířit. A pokud nee, holt půjdu dál. Ale to asi nehrozí, protože mi tato databáze dost vyhovuje. Tak zatím čus...

06.07.2013


Hodnocení knih v profilu autorů

to erasehead : Věřím, že to nemyslíš zle, vždyť pouze diskutujeme. Pokud bych měl psát nějaké dodatky ke komentářům ohledně hodnocení, klidně můžu všechny hvězdičky zrušit. Právě proto jsem navrhl větší škálu, abych to nemusel následně vysvětlovat v komentářích. Pokud dáš knize místo dvou hvězdiček 40 procent, OPRAVDU se nic nezmění (...koukám, že procenta Ti jdou). Stejně jako když dáš 5 hvězd nebo 100 procent, ale to bychom tu mohli psát do nekonečna. Nicméně ...pokud dáš třeba 45 nebo 50, hned je vidět, že na Tebe zapůsobila víc než na dvě hvězdy, ale méně než na tři. A tuto informaci mám hnedle před očima nemusím ji sondovat někde v komentářích.

05.07.2013


Hodnocení knih v profilu autorů

Když se podívám zpětně na knihy, které jsem hodnotil, vadí mi fakt, že i když mají některé stejný počet hvězdiček, nezapůsobily na mne stejně. A to je podle mne problém malého rozsahu hodnocení.
to eraserhead : Objektivní myslím pouze pro moji potřebu. Prostě si chci pro sebe říci, hodnotil sem objektivně a na to mi 5 hvězdiček nestačí.

04.07.2013


Hodnocení knih v profilu autorů

Navrhl bych pro hodnocení větší rozmezí. Třeba deset hvězdiček nebo procenta. Zdá se mi, že pro objektivní posouzení a ohodnocení knih je 5 hvězdiček málo.

03.07.2013


Jak číst knihy?

Orisi, musím s Tebou nesouhlasit ohledně té onanie... Nedělají to skoro všichni, ale úplně všichni :).

12.05.2013


U které knihy jste se smáli nahlas?

Určitě a zatím pouze u "Jak jsem vyhrál válku". Neskutečně vtipná kniha o neskutečně vážných věcech.

06.04.2013


Nejdepresivnější knihy, jaké jste četli

Nejdepresivnější? Určitě souhlasím s " My děti ze stanice ZOO" společně s "Mementem"...Nicméně nemůžu nezmínit většinu knih o Osvětimi a dalších koncentračních táborech. Ufff!!!

06.04.2013