KriKri KriKri diskuze

☰ menu

20. kniha, jejíž první věta je otázkou

Prohledala jsem část knihovny a dvě jsem našla.
Tania Crosse - Růže z Cherrybrooku
Nina George - Levandulový pokoj

15.01.2017


Knižní blogy

Díky :-).. oba vypadají dobře..

03.10.2014


Knižní blogy

Ahoj, máte nějaký typ na dobré, hezké, české knižní blogy? Já pravidelně sleduji Rodaw, Ohanu, Madlenku a Ondru z knižního špajzu, a začíná mi to být málo :-). Máte nějaké tipy?

03.10.2014


Tištěné knihy vs. E-knihy

E-knihy moc nečtu, ale přeci jen, občas je to pohodlnější. Při cestování, nebo když má kniha hodně stránek. E-kniha je zkrátka skladnější. V poslední době jsem dočetla dvě e-knihy a víte co mi nejvíc chybí oproti běžné knize? Žádné otáčení stránek, žádná vůně knihy ani ten pocit držet opravdovou knihu, ale nejvíce mi chybí to, vrátit dočtenou knihu do přebalu, šoupnout jí zpátky do knihovny a koukat se, jak se tam krásně vyjímá. Dokud to půjde, já zůstávám u klasiky.

14.09.2014


Propojení Databazeknih.cz s antikvariaty

Tak mě napadlo, jestli by nebylo možné propojit databázi s antikvariáty stejným způsobem jako je propojena s aukrem a s bux.cz. Třeba s muj-antikvariat.cz, aby to vyhodilo co největší nabídku.

12.09.2014


Čtete knihy i s přebalem?

Zásadně sundavám protože mi překáží. A navíc, když knihu bez přebalu opatlám, nebo nějak jinak poškodím, tak pod přebalem není nic vidět, mám ráda hezké knihy a vraždila bych, když vidím, jak někdo sundá přebal z knihy, kterou mu půjčím a následně ho používá jako záložku, moc ho připlácne do knížky a na hřbetě přebalu je pak ohyb.. Grrrr...

22.08.2014


Přečtete každou knihu až do konce? Kterou jste nedočetli?

Když mě kniha nebaví tak jí po přečtených 50 - 100 stránkách odložím, ale se strašnými výčitkami a slibem, že se k ní jednou vrátím. Následně se snažím utěšit tím, že čtu pro radost a ne proto, abych u knihy trpěla, ale i přesto mě nedočtená kniha mrzí.

08.07.2014


Bazar na Databázi knih

A pokud by šlo o stejnou knihu, v jiném vydání, nemám s tím problém, ale tady přímo bije do očí, oč jde...

03.07.2014


Bazar na Databázi knih

Tak konkrétně třeba tento uživatel http://www.databazeknih.cz/muj-bazar/jarvis-33028, který začal na bazar házet jednu knihu za druhou, a zrovna knihy, které byli na webu Levných knih jako novinky.
Konkrétně třeba kniha - Olive Kitteridgeová od Elizabeth Strout, nabízí jí za 149,-, přitom v Levných knihách je za 39,-, a takových tam má nespočet.
Jen mě to prostě naštvalo, a nepřipadá mi to jako fér jednání, že chce někdo na zdejším bazaru takto vydělat. Všimla jsem si více takových uživatelů.
Myslím, že je zbytečné sem dávat knihy, které mám namysli. Stačí otevřít stránky Levných knih a podívat se na jejich aktuální nabídku. Většinou se jedná o knihy, které jsou tam hned na úvodní stránce, takže ani není potřeba projíždět celý web.
Mimochodem. výše zmíněnému uživateli jsem psala, jestli mu to není aspoň trošičku blbé a ani neodpověděl.

03.07.2014


Bazar na Databázi knih

Já od nich nenakupuji, jenom mě to opravdu naštvalo, takže tímto se snažím upozornit ty, kteří by třeba chtěli nějakou takovou knihu koupit.

02.07.2014


Hledám knihy na téma...

Nedávno jsem četla Heroinové deníky, taky zajímavé čtení, i když bych řekla, že ne o klasickém feťákovi, jak si ho většina z nás představuje.

02.07.2014


Bazar na Databázi knih

Taky jste si všimly, že někteří uživatelé, většinou s nulovou aktivitou, jen nabitým bazarem, prodávají knihy z aktuální nabídky Levných knih za několikanásobně vyšší cenu? Nebo je to jenom můj pocit?

02.07.2014


Deset nejhorších věcí u knih!!!

131. Když vás někdo vyruší od knížky jenom proto, abyste se šli podívat, jak vaří v televizi Láďa Hruška..

31.05.2014


Odradí vás obal knihy ?

Přiznám se, že když se jedná o knihu, kterou vůbec neznám, tak vybírám i podle obalu. Když se jedná o nějakém dílo, které si chci už dlouho přečíst, a vím o čem příběh je - např. nějaká klasika - tak na obalu nelpím. Mám ráda hezké knihy, jak obsahově tak vzhledově. Kdybych si měla vybrat mezi dvěma vydáními jedné a téže knihy, jedna by byla dražší, ale zato v pěkném obalu, druhá by byla levnější, ale v obalu, jenž se mi tak líbit nebude, tak si radši připlatím. I když ve finále je to stejně jedno, protože jediné co jde nakonec z knihy vidět, je její hřbet.

18.05.2014


Jak často si kupujete knihy?

Tak jsem se uklidnila, že nejsem sama, kdo nakupuje víc knih, než jich stačí přečíst. Nikdy jsem to nepočítala, ale myslím, že v průměru mi měsíčně přibude v knihovně tak 4 - 5 knih. Ať už z knihkupectví, internetových obchodů, zdejšího bazárku atd...

04.05.2014


Hledám knihy na téma...

Andělé od Lauren Kate? http://www.databazeknih.cz/serie/andele-1272

06.03.2014


Co všechno používáte jako záložku?

Já mám koupené tři plastové záložky z Levných knih. Ty mi bohatě stačí, stejně nikdy nemám rozečteno víc, než maximálně dvě knihy najednou. Spíš mám takovou speciální úchylku, že když čtu, tak záložku musím mít pořád při sobě, buď ji mít v ruce a "hrát" si s ní a nebo jí mít v dohledu, jakmile nevím kde je, tak jsem nervózní a na knihu se nesoustředím :-D

04.01.2014